Startsida ........ Inriktning Häst ........ Inriktning Inredning & Design ........ BLOPPIS!

Robot horse

Åh vilken rolig! Har sett på fler klipp och man kan bromsa och driva på den som vanligt och den ökar då till trav, fattar galopp eller saktar av. Man kan se det i slutet av klippet.
En sån vore kul att ha, eller iaf att få testa på :P


Sååå värd promenad!

Jag var nyss ute och gick en sväng längs siljan och längs ängarna. Jag satt på rummet och var så opepp och le så jag bestämde mig för att tvinga mig ut och gå. Till en början tänkte jag gu vilken ovärd promenad. Men fan vilken tur att jag pallrade mig ut och gick promenaden allså!

När jag gick förbi ängarna såg jag tre ponnyer ute på ängen. En som leddes, en som longerades och en annan som en liten tjej galopperade runt på. Och har man haft sina hästar alldeles utanför fönstet hela sitt liv och nu varit utan dem i över en månad så blir man väldigt hästsjuk kan jag lova! Så jag blev fast där en liten stund och stod och tittade.

Exakt 380 meter från mitt rum här på skolan ligger det ett stall där det varje dag står två storhästar ute i hagen. Nu när jag stod där och tittade på ponnyerna som galopperade runt på ängen kom tjejen som har det stallet ridandes förbi på en utav hästarna. Så jag började prata med henne och berättade att jag hade fått lämnat Shakiro hemma osv. Och då utan att jag ens frågat sa hon att hon jättejätte gärna behövde hjälp för att hinna med att rida hennes hästar. Så jag lovade att höra av mig så ska jag få komma dit och testa hur det funkar mellan hennes hästar och mig.

Så otroligt värd promenad. Glad tjej!! :D
MAMA I'M COMING HOME

Yes Ozzy that's right! På torsdag åker jag hem! :)Dock bara över helgen, åker tillbaka igen på söndag kväll, men grymt skönt att få komma hem ändå. Jag saknar allt där hemma! Att bara få vara hemma och träffa familjen och hästarna och katterna. Bara knaster och Spookie kvar av kattungarna, resten har ju flyttat, utan att jag fick säga hejdå eller träffa dem som de flyttade till. Känns att man missat mycket =/
Det var många som var intresserade av Spookie för att hon var så liten och allmänt underbar, men mamma var snäll och sparade henne till mig :') Min lillkisse <3

Det är även hopptävlingar på hemmaklubben Färsta i helgen och jag ska dit och tävla med Shakiro! :D Ska bli sjuuukt sjukt kul. Har inte ridit på över en månad. Känns som att jag kommer ha glömt bort allting och att det kommer gå skitdåligt. Men jag försöker samtidigt intala mig själv att jag har ju faktiskt ridit hela mitt liv, så det borde ju sitta i kroppen vid det här laget ;)
Dessutom har jag nog världens bästa föräldrar eftersom pengar inte är nåt som en student har gott om så pappa är jättesnäll och betalar tågresan och mamma betalar tävlingen :') <3

Det ska bli så sjukt skönt att få komma hem, även om det bara är ett litet tag.
Men däremot ser jag inte ett dugg fram emot resan. Jag hatar att resa!
Hoppas starkt att de fem timmarna med tåg går både snabbt och smärtfritt!Min Shakkeplutt <3


Alla kattungarna utom Knaster. Och att det är lill-Spook som sitter i mitten behöver jag väl knappt säga :P
Över tre miljoner i premier

Jag satt nyss och kollade på lite resultat och starter osv och började sedan att söka på hästar och ryttare här i samma tävlingsdistrikt som mig. Men efter ett tag slog tanken mig att söka på alla ryttare i hela svarige. Och vem toppar listan om inte Rolf-Göran bengtsson.

Över tre och en halv miljoner kronor i premier är inte helt fel asså!! :DKälla:   http://www3.ridsport.se/Tavling/Tavlingarresultat/Resultat/

Våren 2006


Shakkeboy våren 2006. Fyra år på bilden

Strong Shakiro, klick klick

Ni glömmer väl inte bort att ni kan klicka på den lilla bilden på Shakiro i den vänsta spalten?

Jag berättade det för ett tag sedan, men det kanske har kommit nya läsare sedan dess :) 
Genom att klicka på bilden på Shakiro kan ni läsa så gott som hela hans livshistoria
från hans första rangliga fölsteg och fram till idag. Även ett trettiotal bilder på
honom under hans lilla liv och upväxt.


Gör en liten snabblänk här, klicka på bilden! :)                                                                                                                      


Fashionshow olycka med häst

Jag hittade precis ett klipp på youtube där det händer en olycka på en modevisning med en häst inblandad. Dom pratar om att den tunga hästen föll rakt ner efter att den blivit distraherad av kamerablixtarna och att folk fick panik osv.

Men vad fasen!
Drar man upp en häst på ett sånt där smalt podium kan man inte annat än vänta på att olyckan kommer hända. Ska man pront ha en häst på catwalken så bygger man den betydligen bredare än sådär. Stackarn kunde ju inte ens vända sej.

Det gick inte att lägga in klippet direkt här på bloggen.
Den funktionen hade tagits bort på begäran.

Men länken till klippet finns här:   http://www.youtube.com/watch?v=RGd8HXD5pVI


Saknaden tär

Det börjar verkligen tära på mej nu, saknaden.
Saknaden efter min älskade prins som jag inte fått sett på tre veckor.
Jag antar att han inte ens ser ut som när jag åkte. Eftersom det nu blivit lite kallare och hösten har krupit sej på så lär han nu ha ändrat sej till mer mörkbrun med tjusa stick. Hans höstpäls.
Även om det bara gått tre veckor så har det ändrats mycket. När jag åkte var det sommar. Man red i t-shirt och svättades ändå. Det gör man inte nu.

Jag tror lillasyster skulle testa att tävla honom nu i helgen. En 90, kanske 100 cm, lokal i Härnösand. Får se om dt blir så och hur det isf går.

Det känns tungt att ha måstat lämnat allt. Visst Shakiro klarar sej, absolut ingen fara eller nöd på honom. Men att fått lämnat och gett upp allt det vi tränat på. Vi har jobbat så hårt på t.ex den låga bäriga formen i skogen, och vänsterställningen i paddock. Och det har gått så bra, sådanna framsteg. Och nu har jag bara fått lämnat allt.

Tanken när jag flyttade ner var att jag varje månad skulle ta studielån på 2000:- från csn. Och att när jag hittat en stallplats åt Shakiro så kunde mamma och pappa hjälpa till att stå för honom här nere. Men nu blev det absolut inte så. Csn som klantat sej! Så nu får jag inte ta något lån, har inte rätt till det förrens nästa höst. Så nu kommer det saknas pengar till bara hyran varje månad, vilket mamma och pappa snällt och tvunget kommer att få hjälpa till med. Vilket i sin tur betyder att det absolut inte finns råd för att hålla en häst och en stallplats också på det. Så i nuläget verkar det som att jag kommer bli tvungen att vara utan Shakiro hela året.

Inget blev som jag hade tänkt mej och saknaden tär verkligen. Saknar min älskling <3


Svar på frågestund

Jag fick en fråga i frågestunden om vad jag använder för bett. Vad man som ryttare väljer att rida på för bett är en rätt intressant fråga så jag tänkte att jag kunde ta upp det i ett eget inlägg.


Frågan lyder som följer:
Vad rider du på för bett? Har du samma eller byter du då o då?

Vad kul att du frågar! :)
Jag har två stycken bett som jag rider på. Båda är helt vanligt tvådelade tränsbett.
Ena är i mässing, det brukar jag ha till tränset med mässingspännen som jag för det mesta använder på tävling. Det andra bettet är ett tvådelat bett i silver eller ja vanlig färg ;) Det rider jag alltid på hemma, i skogen, paddocken och under hoppträningar. Det är däremot ett eggbett med fasta ringar, men jag känner ingen direkt skillnad på Shakiro på de olika betten. Båda betten har väldigt små bettringar då jag föredrar dem framför de stora. Främst för att Shakiro i sig har så litet huvud (han har stl cob i träns xP) så de stora bettringarna ser mest bara för stort och fel ut på honom.

Tack för frågan och fortsätt att fråga på! :)
Svar på frågestundHär kommer några svar på frågestunden :)
Men fortsätt att fråga på!Hur länge ska du gå på skolan i Leksand?
Sv: Utbildningen är 40 veckor. Så till den 3 juni 2011 är jag fast här.

Gjort nåt speciellt i helgen?
Sv: Ja det har jag verkligen gjort! I helgen kom Nicklas, min pojkvän, ner hit till skolan och spenderade helgen med mej. Vi cyklade och fikade och hade det jättemysigt :) Du kan läsa allt om helgen HÄR :)

Vad är det för märke på din hjälm? Tycker du den är bra/dålig?
Sv: Jag har två hjälmar. En CRW svart med silver ventilation som jag har när jag rider ut i skogen och så, lixom vardags och skothjälm ;)
På tävling har jag en Charles Owen AYR8, svart med guld. Jag tycker hjälmen är helt okej. Bra vikt och sitter stadigt. Bättre ventilation hade dock varit att önska. Jag tycker den är rätt varm, särskillt i pannan. Men det kanske bara är jag ;)

Hur stor är din häst? Vad tävlar ni i?
Sv: Shakiro är ca 160 cm i manken, men har inte mätt så jätte noga, men runt 160 sträcket är han.
Vi tävlar i hoppning :)

Hur länge har du ridit?
Sv: Jag har ridit så länge jag kan minnas. Min mamma hade redan en häst när jag föddes så när jag var liten brukade jag och mamma rida ut i skogen, båda två i samma sadel ;) Jag fick hålla i mej i martingalremmen runt halsen när vi travade :P
Sedan är jag blev runt 3 år kunde jag rida honom själv och trava fram och tillbaka på vägen hemma. Verkligen en supersnäll häst :)

Har du gått/går på ridskola?
Sv: När jag var 7 år började jag på ridskola, men jag fick hoppa över första gruppen eftersom jag ansögs att ha tillräckligt mycket vana av stall och hästar. Jag red på ridskola ett par år, red då lektionsponnyer. Men eftersom jag var så pass duktig och van att rida trots att jag var så liten så var jag yngst i gruppen, alla de andra var ca 3 år äldre än mej :P
När jag var 10 år fick jag min b-ponny Ramona och slutade rida på ridskolan. Men har enda sedan dess ridit privatträningar för samma tränare som jag har idag. En tränare för privatryttare men rider träningarna i grupp, ca 6 ekipage per träning. Vi är lixom samma gäng ;)


Tack för frågorna! :)
Men som sagt fortsätt att ställa frågor!
FrågestundSlänger in en frågestund, det var länge sen nu.
Nu har du möjligheten att fråga precis vad du vill. Något om Shakiro, min bakgrund, utrustning eller nåt helt annat som inte alls har med hästvärlden att göra.  Du bestämmer :)

Ser fram emot en massa frågor. Så fråga på nu :)
Mycket snygga tröjor från Hv Polo

Jag har hittat två stycken mycket snygga tröjor helt i min smak från HV Polo.
En modern och stilig kofta och en mycket snygg v-ringad pullovertröja.
Pullovertröjan passar enligt mej precis lika bra hemma på vardagsträningen som på tävlingsbanan. Rätt i alla lägen!  Mycket snygg passform och bergis underbar i materialet. Yesbox vill ha!


Här kan du beställa pullover BeaufortHär kan du beställa Cardigan Miori


Jag föll även lite för denna, tyckte den vr lite stilig och annorlunda
Här kan du beställa Morocha

                                                                                                                      
RSS 2.0


bloglovin

Placeringar 2012

27 maj 2012 120 cm - 7:a (länk)
6 maj 2012 110 cm - 2:a (länk)
15 april 2012 110 cm - 1:a (länk)
15 april 2012 100 cm - 1:a (länk)
16 mars 2012 100 cm - 1:a
11 mars 2012 110 cm - 3:a
11 mars 2012 100 cm - 1:a
19 februari 2012 100 cm - 4:a


Placeringar 2011

Segrare av SAAF's tävlingschampionat 2011 (länk)
Segrare av Färstachampionatet 2011 (länk)
27 nov 2011 KM förklass 100 cm - 1:a
27 nov 2011 KM 110 cm - 1:a Klubbmästare
9 oktober 2011 100 cm - 2:a
8 oktober 2011 100 cm - 2:a
25 september 2011 100 cm - 4:a
21 augusti 2011 110 cm - 2:a (länk)
13 augusti 2011 100 cm Stilhoppning - 1:a
15 juli 2011 110 cm - 13:e
22 juni 2011 100 cm - 2:a
4 juni 2011 100 cm - 2:a
4 juni 2011 95 cm - 1:a
7 maj 2011 110 cm - 4:a
7 maj 2011 100 xm - 1:a


Placeringar 2010

Segrare av Färstachampionatet 2010 (länk)
3 oktober 2010 100 cm - 4:a (länk)
2 oktober 2010 100 cm - 5:a (länk)
23 juni 2010 100 cm - 1:a (länk)
6 juni 2010 100 cm - 6:a
2 maj 2010 100 cm - 3:a