Startsida ........ Inriktning Häst ........ Inriktning Inredning & Design ........ BLOPPIS!

Shakiro har inte en enda hopphäst i släkten!

För att återkoppla till föregående inlägg måste jag en en gång få säga hur otroligt stolt över min lilla fullblodskille! Jag är stolt över hans otroliga kämpaglöd och hans vilja att lyckas med den uppgift han blir tilldelad, hur fel eller svårt det ibland kan råka bli. En bana på 120 cm eller ett enkelhinder på 130 cm är för många hästar inte särskilt svårt, men jag måste här både få försvara och berätta hur stolt jag är över Shakiro som inte ens är avlad för att vara en hopphäst.

Han är knappa 158 cm hög i manken, hans pappa var ett engelskt fullblod som tävlade galopp och hans mamma är en 154 cm hög distanshäst som aldrig ens klarat en 110-bana felfritt. Jag tycker att Shakiro kämpar på otroligt bra för att vara så liten och inte ha en endaste hopphäst i släkten! :)Shakiros stamtavla. De rödmarkerade är renrasiga Engelska fullblod och de blåmarkerade är renrasiga Arabiska fullblod. Shakiros stamtavla innehåller alltså till störst del galoppörer och de resterande var främst utställningshästar. Inte en endaste hopphäst! Shakiros pappa Strong Statement xx


Shakiros mamma Belle Shafai x


Hopptävling Näset 27 maj 2012

Woho här har ni en tjej på toppenhumör! :D

Igår var jag, syster och mamma iväg på en regional hopptävling med Shakiro och Cowboy (systers häst). Shakiro och Cowboy har verkligen blivit otroligt fäst vid varandra. Bara en vecka efter att han flyttat hit var de supertighta, vilket både är väldigt roligt men också har sina nackdelar och det främst på tävlingsplatserna då de inte kan gå några meter ifrån varandra innan de börjar skrika efter varandra och inte kan tänka på något annat.Här kommer iallafall mina och Shakiros resultat från gårdagen.

110 cm, Regional Bed A:0/A:0:
Det var många startande i båda klasserna men vi har hittills under våren haft turen att bara haft några få startande mellan oss vilket funkat jättebra då jag och Jossan då kunnat rida fram och vara på framhoppningen tillsammans. Men den här gången hade vi inte alls samma tur. Jag startade tjugo ekipage efter Jossan och var då på framhoppningen medan hon var tvungen att vara uppe vid transporten och sadla av och veterinärbesikta inför nästa klass. Shakiro var därför heeelt borta i huvudet, noll fokus what so ever. Det drog och smet åt alla håll på framhoppningen och han viste inte ens själv vad han höll på med. Flög och hoppade för varje häst han mötte och lyssnade inte ett dugg på det jag försökte säga. Hans tankar var helt fokuserade på var Cowboy kunde vara och hålla hus nånstans. Eftersom Shakiro också är 100% fullblod har han extra svårt att finna ro i sig själv och spelar ofta ut och iväg då något sånt här enligt honom katastrofiskt inträffar.

Det var bara att försöka göra det bästa utav det och slutade trots allt med endast en rivning på sista hindret i grunden.


Debut 120 cm, Regional Bed A:0/A:0:
Vår första debut i 120 cm och en sån debut sen! Allt kändes helt perfekt. Shakiro var lugn och fokuserad, Cowboy stod den här gången utanför staketet och väntade. Konstigt att det blir så helt coollugnt så fort de vet var de har varandra och han vet att Cowboy står där och väntar tills vi kommer ut igen från banan :P
Rundan blev alltstå helt kanon och vi inte bara tog oss runt utan också helt felfritt i båda faserna! 0+0 fel och räckte dessutom till en 7:e placering! :D En bättre debut kan man inte önska sig!

Jag måste faktiskt få säga
att jag är sjukt stolt över min lilla fullblodskille som inte ens är avlad för att vara hopphäst. Han är knappa 158 cm hög i manken, hans pappa var ett engelskt fullblod som tävlade galopp och hans mamma är en 154 cm hög distanshäst som aldrig ens klarat en 110-bana felfritt. Jag tycker att Shakiro kämpar på otroligt bra för att vara så liten och inte ha en endaste hopphäst i släkten! :)

TävlingsladdningMassage och kvällsprommenad med massa gott gräs och blodtörstiga myggor.
Imorgon vankas tävling, 110 cm och debut 120 cm :)


Sicken effektiv dag!

Igår hade jag verkligen en effektiv onsdag :)

♦ Vaknade självmant och klev upp kl 08.30
♦ Tränat häst
♦ Blåslagit knät (och jäklar vad ont det gjorde! stora träd flyttar vist inte på sig när man rider in i de och hästen på närmare 500 kg stannar inte heller när knät mosas mot stammen, stackars knät och jag fick istället stå ut med det)
Smörjt sadel, träns och ridstövlar
♦ Badat och tvättat häst
♦ Cyklat 2,5 km till bussen
♦ Buss till stan
♦ Körkorsteori i 1,5 timme
♦ Buss hem från stan
♦ Övningskört med pappa strax över en timme
♦ Cyklade 2,5 km hem igen
♦ Släppt in och nattat hästarna

En hel del det! Men incidenten med trädet hade jag hellre varit utan :P
Bild från en annan hästrelaterad incirent ;)
Hög häst + avfallning + ingen snö och stenhårt tjäle i backen = inte bra


Länk till alla klasser från Dalahoppet

Missade du LIVE-sändningen från Dalahoppet i söndags?
Ingen fara, här kommer en länk till alla 6 delarna :)

är länkat till del 6 av 6 (klass 150 cm), men vill du börja på något tidigare klass finns de i menyn under.

http://svtplay.se/v/2801111/hastsport/dalahoppet__del_6_av_6


Hopptävling Bräcke 6 maj 2012

Jag har haft fullt upp i skolan senaste veckan men nu har jag äntligen en helt ledig helg och har nu tid att berätta om resultaten från vår senaste tävling i Bräcke den 6 maj.

110 cm, Regional Bed A:0/A:0
Det blev en väldigt snabb och hastig framridning då de föregående klasserna gått betydligt snabbare än vad vi trodde att dom skulle göra. Kom fram på tävlingsplatsen med 20 min till första start i den klass vi skulle tävla, panik! Shakiro hann som tur var värma upp sig väl men han blev nog väldigt överraskad över det snabba tempot och var inte alls med inne på banan. Fegade ur, backade av och sög inte alls tag i hindrena. Jag kände hur han både funderade att gå åt höger och vänster innan jag tillslut övertygade honom att istället välja rakt fram och över hindret ;) Så det var långt ifrån en bra, rythmisk och planerad runda, men räckte ändå till en andra plats! :D

115 cm, Regional Bed A:0/A:0
Vår debut på 115 cm. Till den här klassen hade han vaknat och hunnit förstå att det faktiskt var tävling. Så han var betyligt mer framåt och sugen på att hoppa men jag var tvungen att rida på framåt en hel del för att han skulle räcka fram på distanserna. Nollade grunden men blev fel i anridningen till första hindret i omhoppningen. Eftersom att Shakiro inte alls var lika på hugget som han brukar vara valde jag då att plocka in ett språng och rev då i upphoppet. Men jag valde hellre det än att hoppa av stort då han ändå inte skulle ha räckt över. 4 fel i omhoppningen och blev precis utanför placering, dvs femma. Men lillasyster och hennes nya häst Stardust Cowboy Marco lyckades knipa en tredje plats, också deras debut på 115 :)


Film från både 110 och 115 cm:
Shakiro ser väl inte allt för entusiastisk ut men nu börjar man verkligen se hur den fina sommarpälsen tittar fram. Vintertid är han mörkbrun. Sommartid är han mellanbrun och tonad mot ljusbrun nedåt magen och ljumskarna :)

Svt sänder just nu LIVE från Dalahoppet

Svtplay sänder just nu live från de nationella hopptävlingsarna i Falun.
Verkligen jätteroligt att ridsporten äntligen börjar synas och ta plats! Missa inte det! :D

http://svtplay.se/v/2775157/dalahoppet

Vinnaren av Månadens ekipage Maj!Återigen ett stort grattis till Emelie Eriksson som alltså blev månades ekipage för Maj!

Här kommer nu hennes intervju. Ta er tid att läsa intervjun och klicka sedan in på länken hon fått här i menyspalten till höger och skriv en liten hälsning. Och glöm nu inte att du kan vara med och kamma hem titeln för nästa månad. Jag säger till framåt mitten av maj då det är dags att nominera sig! :)Emelie & Ravell


Ryttaren:

Namn? Emelie Eriksson
Ålder? 12 fyller 13 i sommar
Hur länge har du bloggat? I ca. 1 år.
Varför började du blogga? Jag började att blogga för jag ville följa på trenden och tyckte det värkade kul. Mest av allt började jag blogga för att ha ett minne, med bilder och text.
Vad bloggar du om? Jag bloggar om hästar. Om min ponny och andra hästar jag håller på med i olika stall.
Vad är dina intressen förutom hästar? Förut spelade jag fotboll ( uppbehåll ) för jag inte hade tid. Så fotboll är kul, det kan man köra när man är "ledig" från häst-tiden, är med kompisar.
Dina drömmar inom hästvärlden? Bli åtminstonde Sverigest bästa ryttare. ( alla fall bli känd )


Hästen:

Namn?
Ravell ( rambo säger vi )
Ålder? 20
Ras? Connemara ponny
Bästa och sämsta egenskapen? Bästa egenskap: sammarbets villig & älskar att jobba + gosig. Sämsta egenskap: pruttar när man kratsar bakhovarna, när han bockar.
Vad tycker h*n om? (tex bli kliad på halsen, äta morötter mm) Han älskar att få jobba och komma ut, bli ryktad. Godis är förnamnet och Mat efternamnet.
Vad tycker h*n absolut inte om? Han gillar inte att gå på hårda underlag utan skor, inte när man ger en annan häst mat före han.


Ni:

Hur länge har du haft hästen?
1 år.
Hur tränar ni? Vi tränar olika ridpass varje dag. Varierande från hoppning dressyr och uteritt. Ibland kan jag prova på voltige utan voltige sadel, han har gått på voltge innan vi hade honom. Jag övar främst nu på att få upp hans kondition.
Brukar ni tävla eller är det något annat som intresserar er? Vi har aldrig tävlat. Förutom mot kompisar och annat. Båda älskar tävling, men Rambo är gammal och har ingen tävlingskondition. Vi älskar annars att göra ALLT tilsammans.
Vad har ni för mål tillsammans i år ? I år är vårat mål att komma ner i vikt (rambo ska) och få bättre kondition (rambo). När det blir klart så är vårat mål att träna regelbundet för träner 1-2 gånger i veckan.


Övrigt:

Hoppning eller dressyr?
Har inte hoppat super mycket båda är super kul. Hoppning.
Sandbana eller gräsbana? Sand
Paddock eller rida i skogen? Paddock
Ridstövlar eller chaps? Ridstövlar
Halm eller spån? Spån (säger rambo)
Rida på sommaren eller vintern? Sommarn.
Benskydd eller lindor? Benskydd
Sadel eller utan? Sadel
Säkerthetsväst eller utan? Säkerhetsväst.


Stort tack till er alla som nominerade sig och ville vara med i maj's utlottning. Det är otroligt kul och det värmer att så många ville delta. Nu håller vi siktet högt mot nästa månads ekipagetävling! :D

Lottning av Månadens ekipage Maj
Nu har kalendern äntligen hoppat över till den 1 Maj och det är dags att kora Månadens ekipage för Maj månad! :) Spännande? Jag håller tummarna för alla!

De pris som ni alla har tävlat om är inte bara titeln Månadens ekipage utan vinsten gäller även en exklusiv intervju om dig och din häst. Denna intervju samt tillhörande bild på dig och din älskling kommer att publiceras här på bloggen och ligga länkat i sidomenyn under hela augusti. Hur bra låter inte det? :)
Jag kommer att meddela mot månadens slut när det är dags att nominera sig igen till lottningen för Juni.


MEN nu ska jag inte hålla på det längre, det är dags att lotta fram och kora månadens vinnare.


MÅNADENS EKIPAGE ÄÄÄRR...... EMELIE ERIKSSON på bloggen emelaisan

Jag kommer att kontakta dig via din blogg eller email där du får svara på intervjun och även välja ut den bild du vill representera dig och din sötnos med.

Till er som inte vann denna gång:
Jag är otroligt tacksam och rörd över alla som ställde upp och ville vara med i min tävling!
Misströsta inte för denna gång, chansen finns att du kammar hem nästa månads tävling! :D

Stort stort grattis!!RSS 2.0


bloglovin

Placeringar 2012

27 maj 2012 120 cm - 7:a (länk)
6 maj 2012 110 cm - 2:a (länk)
15 april 2012 110 cm - 1:a (länk)
15 april 2012 100 cm - 1:a (länk)
16 mars 2012 100 cm - 1:a
11 mars 2012 110 cm - 3:a
11 mars 2012 100 cm - 1:a
19 februari 2012 100 cm - 4:a


Placeringar 2011

Segrare av SAAF's tävlingschampionat 2011 (länk)
Segrare av Färstachampionatet 2011 (länk)
27 nov 2011 KM förklass 100 cm - 1:a
27 nov 2011 KM 110 cm - 1:a Klubbmästare
9 oktober 2011 100 cm - 2:a
8 oktober 2011 100 cm - 2:a
25 september 2011 100 cm - 4:a
21 augusti 2011 110 cm - 2:a (länk)
13 augusti 2011 100 cm Stilhoppning - 1:a
15 juli 2011 110 cm - 13:e
22 juni 2011 100 cm - 2:a
4 juni 2011 100 cm - 2:a
4 juni 2011 95 cm - 1:a
7 maj 2011 110 cm - 4:a
7 maj 2011 100 xm - 1:a


Placeringar 2010

Segrare av Färstachampionatet 2010 (länk)
3 oktober 2010 100 cm - 4:a (länk)
2 oktober 2010 100 cm - 5:a (länk)
23 juni 2010 100 cm - 1:a (länk)
6 juni 2010 100 cm - 6:a
2 maj 2010 100 cm - 3:a