Startsida ........ Inriktning Häst ........ Inriktning Inredning & Design ........ BLOPPIS!

Godmorgon godmorgon

Godmorgon på er mina små läsare. Jag har ganska nyss vaknat och halvligger nu med datorn i knät. Dagarna här hemma rullar på som attan och om bara fyra dagar är det dags att åka tillbaka till Leksand igen.

Igår var det shoppingdag tillsammans med mamma och lillasyster. Först på Ikea i Birsta, det nya varuhuset firade 5-års jubileum och hade därför sänkt ner en mängd med saker till endast 5 kr! Det lilla sidobordet Lack som är så billigt som det redan är på 49:- kostade idag 5:-/styck. Så jag fyndade två stycken vita :P

Efter Ikea och Bista bar det in till stan. Mamma och lillasyster gick på synoptic och på banken under tiden som jag gick på H&M och en massa andra affärer. Det fick bli ett par tunna sköna shorts från H&M. Inte att ha på stan kanske men snarare att gå runt i hemma, till stranden osv :) Efter att allas ärenden på stan var avklarade åkte vi tillbaka till Birsta och fortsatte med det vi inte hann med tidigare. Därifrån kom jag hem med en förpackning slingblekning. Och nu mera har jag slingor :)

Väldigt härlig shoppingdag med familjen. Idag hoppas jag däremot på en MASSA sol så jag kan ligga ut och kanske använda mina nya shorts? :P

    
LACK sidobord, IKEA - 5 :- (org.pris 49:-)
Shorts, sportavdelningen H&M - 99:-

Shakiro min ögonsten ♥

Jag älskar verkligen dig min underbara vackra lilla häst!


Blank och fin :)Vara kär i sin egen häst?

Det är så himla skönt att få vara hemma igen! :)
Igår red jag Shakiro första gången sedan hemkomsten och han är så himla fin min lilla häst! :D Vi tog en lite kortare tur för att jag mest skulle få känna igenom honom lite och ut och lufta honom lite så han inte sparar på sig överskottsenergi till dagens hoppträning. Och mycket riktigt var han lite på hugget. Väldigt lugn och mysig men lite bråttom och sprallig i galoppen.

Shakiro har nästan tappat all sin vinterpäls nu och sin nya ljusare och mer lena sommarpäls är på gång. Hans man har däremot plötsligt bytt sida xD Fast det spelar ingen roll, bara den ligger fint ;) Han har även lagt på sig lite, äntligen! Så mycket olja, proteiner och mat som vi stoppar i honom är det skönt att det äntligen börjar visa resultat.

Jag släppte ut hästarna imorse, och självklart så har Shakiro trampat av sig en sko. Såg den av ren tur i hagen så han måste ha trampat av sig den igårkväll. Hoppträningen börjar kl 14:00 idag så jag hoppas verkligen att mamma hinner slå på skon innan dess. Hovslagaren kommer nästa torsdag om sex dagar.

En väldigt kort update

Nu är det dags för mig att borsta gaddarna och sedan sova. Imorgonbitti gör jag den sista packningen och sedan vid 13:00-tiden sätter jag mig på tåget mot Sundsvall och familjen för ett otroligt härligt påsklov! :D Den 5½ timmar långa tågresan käns lika ångestfylld som alltid, jag hatar det här =/
Men påsklov tillsammans med min familj, vänner, min egna lilla katt i sängen och min egna häst kommer bli härligt! :'D


Sunday morning och bildbomb

Nu är min uppgift som hästvakt i princip klar. Tog in och nattade honom igårkväll och cyklade imorse iväg och släppte ut honom. Nu är det bara ridningen kvar för dagen :)
Igår tog jag även med kameran till stallet och fotade i det underbara vädret :)

Timrå Hästsportförening 16 april 2011Idag var lillasyster och Shakiro iväg till Timrå och tävlade. Första tävlingen sedan november (då denna bild togs). Så han var lite yr och ofokuserad :P  Han skötte sig bra under ridningen och inne på banan men var väldigt besvärlig vid lastningen idag. Lastningen har fungerat riktigt bra länge nu, men nu har han inte åkt på länge. Han tycker inte alls det är obehagligt att åka transport eller så men han följer inte med in, försöker slippa undan. Så när jag kommer hem över påsklovet får jag ta tag i det med lite övningar från backen igen.

90 cm Bed. A+A "Clear Round"
Jag var inte med på tävlingen då jag bor 35 mil hemifrån, men jag försöker vidarebefordra telefonsamtalet med mamma och syster ;) I 90:n var han väldigt pigg och framåt inne på banan och hade ett härligt go. Efter några hinder fick han ett litet busryck och gjorde ett bocksprång och tappade då all konsentration, kom nära och rev nästa hinder. Men vad kan man vänta sig på första tävlingen för året? ;) Slutade på 4 fel.

100 cm Bed. A Stilhoppning
Till den här klassen var han betydligt mer sansad och fokuserad, precis som han alltid brukar vara. Dem rullade lätt och fint runt och gjorde en felfri runda och fick 54 stilpoäng. Tävlingen bedömdes endast på stilpoängen och dem blev placerade 7:a av 47 stycken. Riktigt bra ridet syster!


Hästvakt i helgen

I helgen åker Cantjanos ägare bort tillsammans med hans hästkompis (den bruna hästen). Så den här helgen fick jag ansvaret att vara hästvakt och ta hand om Lillen som hans ägare Mia kallar honom. Själv säger jag nog både Lillen och Calle.

Imorgon ska jag under dagen ut och rida på honom och sedan vid kvällen ska jag cykla tillbaka för att släppa in och natta honom. Morgonen där på är det däremot utsläpp och sedan ridning under dagen. Det ska bli kul att få ta hand om honom lite själv :P Här har man haft häst hela livet och är lagomt less på att måsta gå ut på helgmornarna och släppa ut, men nu känns det faktiskt lite kul. Kanske för att det blir lite som hemma :P
Lillen (Cantjano) och hans kompis Greta (Energetique vant Gaverland)
som imorgon åker bort på hoppkurs :)


Shakiro och lillasyster ska tävla

Imorgon är det tävlingsdags för Shakiro! :) 
Det är min lillasyster som ska tävla honom, jag bor ju fortfarande i Leksand pga studier. Så det är jättebra att han får komma ut på tävlingsbanorna med henne, årets första tävling dessutom.
Tävlingen är på Timrå Ridstadion och de klasser de ska hoppa är en 90 cm bed. A+A, alltså en clear round typ, ej tävlingsklass. Och 100 cm, denna hade dem gjort till en bed. A stilhoppning. Så hoppas min lille ponk gör sig extra vacker imorron ;)

Mer om hur det gick kommer imorron då jag fått veta mer.
Lillasyster ringde förut iaf och undrade vilken utrustning hon vill ha. Vardagsutrustningen bryr jag mig inte om, men tävlingsskydden, mina två favoritträns och de fina schabraken krävs det fråga om lov och en tävling för att få använda. Och att de ska vara rena och hängas tillbaka efteråt. Så vi får väl se om det löftet hålls ;)Bilder på Shakiro och Josefine från november 2010:

TILL SALU!!


Svarta vävribbtyglar
med mässingspännen

Helt nya!

Stl. Full
Mitt pris: 50:-

Passa på!

Om flera är intresserade blir det till högst bjudande!
Går även att höra av sig via mail:
emelie.91@telia.com


Mörkgrönt schabrak med blå/vit kant

Knappt använd, fint skick!

Storlek. Full

Mitt pris: 60:-


Passa på!
Går även att höra av sig via mail:
emelie.91@telia.comHoppschabrak
Knappt använd, fint skick!

Färg: Beige
Storlek. Pony

Mitt pris: 30:-


Passa på!
Går även att höra av sig via mail:
emelie.91@telia.com


Duvblått schabrak
Använt ett fåtal gånger.
Hålls på plats med stoppade klossar istället för med stroppar.
Dock blivit blekt av solen, men är ingenting som syns med sadel på.
Därav billigt pris!

Stl. Ponny, men passar även full
(sadeln på bilden är 17 tum)

Mitt pris: 60:-

Passa på!

Om flera är intresserade blir det till högst bjudande!

Går även att höra av sig via mail:
emelie.91@telia.com


Vinrött våffeltäcke

Perfekt på en svettig häst. Fibrerna drar ur
funkten som sedan lägger sej på utsidan.
Har en lagning på korset, därav priset!

Stl. 115cm
(b-ponny)

Mitt pris: 40:-

Passa på!

Om flera är intresserade blir det till högst bjudande!

Går även att höra av sig via mail:
emelie.91@telia.com


Olivgrön vojlock

Använd ett fåtal gånger. Fint skick!

Stl. Ponny
(sadeln på bilden är 17 tum)

Mitt pris: 30:-

Passa på!

Om flera är intresserade blir det till högst bjudande!

Går även att höra av sig via mail:
emelie.91@telia.com


Vinnaren av Månadens ekipage April!Återigen ett stort grattis till Team Victory som alltså blev månades ekipage för april!

Team Victory är en blogg med två stycken bloggare, Sanna och Emilia. Här följer nu deras pris, intervjun. Ta er tid att läsa den och klicka även in på länken dem fått här i menyraden till höger och skriv en liten hälsning :) Och glöm nu inte att du kan vara med och kamma hem titeln för maj. Jag säger till framåt mitten av april då det är dags att nominera sig :)


Emilia & Nairobi
Sanna & Mistral
Ryttaren:
Namn: Emilia Hjers & Sanna Moresjö
Ålder: 16 om en vecka & 17 i sommar
Hur länge har du bloggat? Vi har bloggat i exakt två veckor idag faktiskt! Men vi har även haft privata bloggar innan.
Varför började du blogga? Både jag och sanna hade privata bloggar som mest handlade om mode, och så en dag bestämde vi oss helt enkelt för att starta en hästblogg tillsammans.
Vad bloggar du om? Mesta dels om hästar så klart, men även lite vanligt vardags tjat blandas in mellan inläggen.
Vad är dina intressen förutom hästar? Både jag och Sanna gillar att umgås med kompisar, galna utekvällar, mode, soffhäng, ja allt möjligt! Jag och Sanna umgås en hel del.
Dina drömmar inom hästvärlden? Emilia: Innan ville jag tävla SM i hoppning osv. med min förra ponny, men nu känner jag att jag bara vill ha kul, och ta vara på mina sista ponnyår!
Sanna: jag har som mål att bli så bra som möjligt men ser det som en hobby och är inget jag kommer vilja livnära mig på i framtiden.


Hästen:
Namn: Emilia: Nairobi Sanna: Mistral
Ålder: Emilia: 15, fyller 16 i sommar Sanna: 10, 11 i sommar
Ras: Emilia: Nairobi är korsning med bl.a. arab i sig! Sanna: welsh och halvblod, har fin stam!
Bästa och sämsta egenskapen? Emilia: Bästa egenskapen är att hon (oftast) är så otroligt positiv, nyfiken och frammåt! Hon är även väldigt spänstig och snabb. Sämsta måste nog vara att hon är fruktansvärt stoig ibland, och kan vara riktigt sur vissa dagar, haha!
Sanna: Mistral är precis som Nairobi väldigt positiv och frammåt. Hon bli ofta ivrig och pigg! En negativ egenskap är att hon som Nairobi ibland kan bli väldigt stoig, suck haha!
Vad tycker hästen om? (tex bli kliad på halsen, äta morötter mm) Emilia: Hon älskar allt som har med henne att göra, haha! Men framför allt att bli kliad i ansiktet och på magen :)
Sanna: Mistral gillar det mesta men hennes absoluta favorit är havre.. jag fattar inte hur stor mage hon har, hon äter varenda havrekorn hon kan hitta (därav hennes ruuuunda mage!)
Vad tycker hästen absolut inte om? Emilia: När man bara står i boxen, och ingenting gör, då blir hon sur haha.   Sanna: Att ta på och av täcken, det verkar störa henne hårt!


Ni:
Hur länge har du haft hästen? Emilia: Jag har haft henne sen sensommaren 2009, så typ ett och ett halvt år:)  Sanna: Jag red Mistral för första gången 26 Februari 2010 och sen dess har hon vart mitt hjärta, så lite mer än ett år!
Hur tränar ni? Emilia: Hemma så blandar jag allt ifrån barbacka ridning och hoppning till terrängritt och dressyr. Sedan hopptränar och dressyrtränar jag varannan vecka.
Sanna: Jag tränar dressyr varje vecka för samma tränare som Emilia och i vår nu ska vi börja träna hoppning varannan vecka också!
Brukar ni tävla eller är det något annat som intresserar er? Emilia: Ja, vi har nu under våren vart på vår första hopptävling, men har under hösten 2010 bara tävlat i dressyr. 
Sanna: Ja i höstas tävlade vi en del dressyr men ska satsa på hoppningen i vår sommar och höst! TAGGAR
Vad har ni för mål tillsammans i år? Emilia: Att bli ett enat hoppteam -alltså att vi litar på varandra, och kanske t.o.m starta lokalt :)
Sanna: Att komma igång med hoppningen och få rutin (var ett tag sen nån av oss tränade hoppning på riktigt) samt försöka starta lite LA dressyr kanske


Övrigt:
Hoppning eller dressyr?
Emilia:
Är innerst inne en hoppryttare, men med Nairobi kan det vara lite struligt ibland tyvärr.
Sanna: är i grunden en hoppryttare som drogs med av dressyren efter en skada men ska tillbaka på hoppspåret igen!

Sandbana eller gräsbana?
Emilia:
Sand
Sanna: GRÄS!

Dressyr eller rida i skogen?
Emilia:
Både och.
Sanna: Både och! Full fart i skogen med rätt sällskap eller dressyr med fin musik i öronen!

Ridstövlar eller chaps?
Emilia & Sanna:
Ridstövlar

Halm eller spån?
Emilia & Sanna:
Spån

Rida i regn eller solsken?
Emilia & Sanna:
Solsken!?

Benskydd eller lindor?
Emilia & Sanna:
Benskydd

Sadel eller utan?
Emilia & Sanna:
Både och, beror på!

Väst eller utan?
Emilia:
Väst!
Sanna: UtanStort tack till er alla som nominerade sig och ville vara med till aprls utlottning. Det är otroligt kul och det värmer verkligen att så många ville delta. Nu håller vi siktet högt mot nästa månads ekipagetävling! :D

Lottning av Månadens ekipage April
Nu har kalendern äntligen hoppat över till den 1 april och det är dags att kora månadens ekipage för April! :) Spännande? Jag håller tummarna för alla!

De pris som ni alla har tävlat om är inte bara titeln Månadens ekipage utan vinsten gäller även en exklusiv intervju om dig och din häst. Denna intervju samt tillhörande bild på dig och din älskling kommer att publiceras här på bloggen och ligga länkat i sidomenyn under hela april. Hur bra låter inte det? :) Jag kommer att meddela mot månadens slut när det är dags att nominera sig igen till lottningen för maj.

MEN nu ska jag inte hålla på det längre, det är dags att lotta fram och kora månadens vinnare.


MÅNADENS EKIPAGE ÄÄÄRR...... TEAM VICTORY!!

Jag kommer att kontakta er via er blogg eller email där du får svara på intervjun och även välja ut den bild ni vill representera er och era sötnosar med. (Det är en dubbelblogg, två personer som bloggar.)


Till er som inte vann denna gång:
Jag är otroligt tacksam och rörd över alla som ställde upp och ville vara med i min tävling!
Misströsta inte för denna gång, chansen finns att du kammar hem nästa månads tävling! :D

Stort stort grattis!!RSS 2.0


bloglovin

Placeringar 2012

27 maj 2012 120 cm - 7:a (länk)
6 maj 2012 110 cm - 2:a (länk)
15 april 2012 110 cm - 1:a (länk)
15 april 2012 100 cm - 1:a (länk)
16 mars 2012 100 cm - 1:a
11 mars 2012 110 cm - 3:a
11 mars 2012 100 cm - 1:a
19 februari 2012 100 cm - 4:a


Placeringar 2011

Segrare av SAAF's tävlingschampionat 2011 (länk)
Segrare av Färstachampionatet 2011 (länk)
27 nov 2011 KM förklass 100 cm - 1:a
27 nov 2011 KM 110 cm - 1:a Klubbmästare
9 oktober 2011 100 cm - 2:a
8 oktober 2011 100 cm - 2:a
25 september 2011 100 cm - 4:a
21 augusti 2011 110 cm - 2:a (länk)
13 augusti 2011 100 cm Stilhoppning - 1:a
15 juli 2011 110 cm - 13:e
22 juni 2011 100 cm - 2:a
4 juni 2011 100 cm - 2:a
4 juni 2011 95 cm - 1:a
7 maj 2011 110 cm - 4:a
7 maj 2011 100 xm - 1:a


Placeringar 2010

Segrare av Färstachampionatet 2010 (länk)
3 oktober 2010 100 cm - 4:a (länk)
2 oktober 2010 100 cm - 5:a (länk)
23 juni 2010 100 cm - 1:a (länk)
6 juni 2010 100 cm - 6:a
2 maj 2010 100 cm - 3:a