Startsida ........ Inriktning Häst ........ Inriktning Inredning & Design ........ BLOPPIS!

Jag och Shakiro har flyttat

Jajamen där har ni det, avslöjandet av Cliffhangern #2! :)
 
Jag och Shakiro, eller tja mest Shakiro, har flyttat till ett nytt stall. Det är första flytten någonsin för oss båda och jag har aldrig haft en häst installad förut eftersom vi alltid haft stall och hage hemma på gården so it's a first one for me.
 
Anledningen till flytt:
Då Shakiros lillebror kom till världen i somras och vi då blev en häst rikare hade vi samtidigt planerat att lillasysters c-ponny skulle säljas framåt hösten och vi då skulle ha fyra hästar som vanligt igen. Men det är enligt många och enligt hastnet tydligt att det är sjukt svårt att sälja ponny just nu så Fedra är ännu kvar och det blev helt enkelt för trångt. Och eftersom jag är den som har körkort av mig och lillasyster så blev det jag som fick flytta och stalla in Shakiro i ett annat stall än hemma. Men jag hade ingenting emot det, rätt kul att testa något nytt faktiskt :)
 
Vart vi har flyttat:
Vi har flyttat till Älvagård som är min hopptränares gård. Jag har tränat för Gunilla Nylander sedan b-ponnytiden då jag var 10 år så vi känner varandra ganska bra vid det här laget ;) Det är en stor anläggning med 12 hektar hagar, nybyggt stall, skrittmaskin och eget stort ridhus som byggdes för endast  tre år sedan om jag inte minns fel. Den ligger dessutom nära vår egna gård, endast 10 min skrittväg. Så där har vi det bra jag och Shakkeboy! :)
 
Hur länge vi blir kvar är ännu inte bestämt, men c-ponnyn Fedra är fortfarande till salu så känner du någon liten ryttare som söker den perfekta läromästaren och rosettplockaren så tveka inte att höra av dig! :) 
 
 
En nyinflyttad Shakiro i sitt nya hem. Murade boxväggar är sååå snyggt!

Trött Shakiro men med fina stallet i bakgrunden

Ridhuset på 66 x 22 meter och Terra Tex (fibersand)-underlag

Shakiro fick en fin hörnbox med full koll i stallets alla riktningar.

Shakiros mathörna med full utsikt över stallet och dekorerat med hans rosa lilla boxinredning (Likit-sten) 

Winter-wanties från JH Collection

Fick ett nyhetsbrev på mailen idag från Hööks där de visade höst och vinternyheterna från JH Collection. Självklart massor av fina saker men fastnade främst för detta:
 
Den blåa mössan kommer garanterat följa med mig hem imorgon! :)
 
 
Produktbeskrivning av bilden:
- Ländtäcke 349:- (länk) 
- Ridstrumpor 69:- (länk) 
- Mössa 129:- (länk) 
 

Jag blev tagg-utmanad

Jag taggades av: Emma & Johanna
 
Två hästar i mitt distrikt som jag gärna skulle prova rida:
Emma Nyberg's häst Fimpe.
Verkar vara en pigg, framåt och trevlig häst :)
 
 
 
och Louise Viklund's häst Eomer
 
 
Två ryttare i mitt distrikt som jag tycker rider fint:
Annelie Olsson - Rider med otroligt mjukt och stilla men så små hjälper som möjligt för att inte störa hästen.
 
Aili Karlsson - Hon rider med en sådan glädje och kärlek till det hon gör med ett stort leende hela banan runt. Så härligt att se!
 
 
En häst som någon du känner till äger och som du själv skulle kunna tänka dig att äga:
Jessica Christensen's häst Bruce Lee
 
 
This or that:
Häst/ Ponny
Hoppning/dressyr
Några få märkesvaror/obegränsat med billigare utrustning
Vinna på en väldigt dålig runda/göra en bra runda med 4 fel
(är förvisso väldigt pinsamt att vinna på en dålig runda, men 4 fel blir man samtidigt inte så mycket gladare över, tävlingsmänniska som man är :P)
 
 
Jag taggar: Kristina Warg, Miss Ia, Mikaela Zimdahl, Victoria Asén och de som vill :)
 

Kom ihåg bloglovin!

Du glömmer väl inte att följa mej på bloglovin va?
Vore ju himla synd om du missade avslöjandet av den spännande cliffhangern och allt annat rolig som händer :) 
 
Klicka här!

Cliffhanger #2 närmar sig!

Imorgon inträffar äntligen Cliffhanger nr 2, kl 18:00 närmare bestämt. Spännande! :D
 

Gissa bilden

Nu är det dags att återuppliva gamla konceptet "Gissa bilden" tycker jag.
Så tror du dig veta vad bilden föreställer? Släng iväg en gissning eller två eller tre :)
 

Familjen bläs

De är så söta den lilla familjen bläs. Såhär står de ofta tillsammans och myser i hagen, Shakiro, lillebror och deras älskade mamma. Och den som trodde att Shafai skulle stöta bort Shakiro när hon fick en ny liten bebis hade fel. Så gulligt att tioåriga Shakiro är precis lika mammakär som sin tremånader gamla lillebror :P


Hopptävling Näset 23 september 2012

Nu tänkte jag avslöja cliffhanger nr 1!
Anledningen till att det ens blev en cliffhanger var att jag inte riktigt haft tid här i dagarna att skriva ihop ett inlägg och berätta, men nu ska jag alltså berätta hur det gick på hopptävlingen i söndags.
 
Regional 110 cm, bed A:0/A:0
Jag var ju som sagt inte ett dugg taggad utan snarare orolig om vi ens skulle ta oss runt banan med tanke på den förra hopptävlingen som verkligen etsade sig fast i mitt huvud och fick mitt självförtroende att hamna i bott. Men tji fick jag och mina onda orosdemoner! Shakiro körde på som ingenting någonsin hade hänt och jag verkligen jublade inombors när jag red banan och kände att Shakiro is back!
 
Vi klarade grunden felfritt och efter det fanns inte längre något tvivel eller oro, jag viste vad jag satt på och kände att min lilla fighter till häst var redo att ta toppen igen. Så jag gjorde en snäv omhoppning med bra flyt och tempo och vi vann klassen med en sekund till godo före andraplacerade!
Från rockbottom med tre vägringar på samma tävling till vinst på nästa. Sååå otroligt skönt och en otrolig lättnad att veta att han är tillbaka och inte har ont någonstans som jag ett tag befarade eftersom Shakiro aldrig vägrar.
 
Pris:
Prisrosett, plakett, blombukett, segertäcke från Catago och 2 000 kronor!
Helt galet :D
 
Mitt fina fina hjärta! <3
 
 
 
 
 
 

Snart hem för ett ridpass

Sitter på skolan nu och jobbar på med det sista av en datauppgift men ska snart lämna bygget och åka hemöver för en ridtur på fina Shakkeboy (Och om solen hör det här kan den gärna få kika fram lite tills dess.)
 
Edit: Jag som tänkte rida fick nu världens hällregn att vänta ut innan jag kan rida.
 
Därefter sätter jag mig nog och publicerar ett inlägg om hur det gick på söndagens hopptävling. Excited? :)
 

Stora förändringar på gång

Det är stora förändringar på gång för mig och Shakiro just nu, varav den ena troligtvis inträffar redan till helgen. Hoppsan, cliffhanger nr 2!! Spännande? ;)

En otrolig lättad

Åh jag är så glad! :D
Jag åkte ju till gårdagens hopptävling med en usel känsla och kände mig att vara på rockbottom.
Men tävlingen gick verkligen hur bra som helst och Shakiro var så duktig!
Jag har inte laddat in filmen och bilderna från dagen än så jag håller även på resultatet tills dess, men jag kan avslöja att det gick toppen! Cliffhanger!!!!
 

På väg mot tävling

Godmorgon!
Sitter nu i bilen med Shakiro bak i transporten på väg mot hopptävling. Första inomhustävlingen för året och dessutom ett ridhus som jag upplever som litet, mörkt och trångt. Kommer därför endast att starta en 110 cm då en bana på 120 blir lite väl tufft för honom där inne.

Håll tummarna! :)


Blandade tävlingskänslor

Godmorgon godmorgon!
Snart dags för frukost och därefter iväg till jobbet och jobba fram till 16.15.
I torsdags var det hoppträning, första träningen på tre veckor för mig och det kändes lite konstigt, nästan som att jag glömt allt och tappat känslan i kroppen för avstånd inför hinder och så :P Men träningen gick ändå väldigt bra.

Igår fick Shakiro vila och jag smörjde istället hela utrustningen inför morgondagens hopptävling. Det är faktiskt första gången jag inte är taggad inför en tävling utan istället går mot den med blandade känslor och en hel del tvivel på om vi ens kommer komma runt banan, vilket är något jag ALDRIG tänker på annars, men den senaste katastrofala tävlingen sitter fortfarande kvar i kroppen på mig. Förhoppningsvis har iallafall Shakiro släppt det :)


Kortare paddocktrim

Det var en himla tur att jag valde att avvakta lite med ridningen då himlen precis därefter öppnade sig och ösregnet stod som spön i backen. Ridpasset blev ett relativt kort och kravlöst pass i paddocken med tanke på att det är hoppträning imorgon :)


Vila i höstrusket

Åkte nyss förbi hästarna i sommarhagen och där verkar det vara vila idag. De turades alla om att ligga och sova en stund var. Riktigt gulligt när Allan och hans mamma låg där ihopkurade och sov bredvid varandra :) Så jag väntar en stund till innan jag åker ner och rider.


Hagen är klar

Igår under tiden att lillasyster red Cowboy och Fedra tog jag tag och skottade ut det sista av sanden i hagen. Det var riktigt tugnt och rätt så jobbigt, men nu är allt klart. Den stora sandhögen är numera platt och jämnt fördelad över hagen. Jag tror det här kommer bli riktigt bra! Själv har jag en vätskefylld blåsa i vänsterhanden och är öm i axlar och rygg, men skönt att det inte är värre faktiskst :P
 
Verkligen perfekt också att jag hann klart med allt igår nu när regnet kom idag så sanden sätter sig och blir mer kompakt.
 

Lugn start på dagen

Vaknade kl 09:00 imorse utvilad och utan väckerklocka. Det är idag ruskväder och regnet strilar på ute. Skola idag men börjar inte förren kl 13.15, dvs en väldigt skön och lugn dag fram till dess :)

Taggpapilljott

"Allan's" (kort reminder: Shampion Key x (Shakiros lillebror), slut på paranteser) superkäcka dagsfrisyr. Gulligt ändå hur han lyckats fixa fast en taggboll i sin lilla (läs nästan obefintliga) föllugg :P 
 


Äppelkalas

Idag var det äppelkalas i hagen. Mammas arbetskamrater skickar nästan dagligen kassar fyllda till bredden med äpplen hem till oss. Kanske inte så konstigt eftersom mamma är den enda på jobbet som har fem hästar hemma. Eller som över huvudtaget har häst :P
 
Äpplena försöker delas ut så jämnt och rättvist som möjligt mellan hästarna men idag tog Shakiro övertaget och rensade botten av kassen. Och inte kan lillebror vara sämre, självklart skulle han också ner och rensa i storkassen ;)
 

Inte klokt vad de höll på och bökade med den där prasselkassen :P
 

Ombyte förnöjer

Nu släpper jag spaden en stund, packar bilen och åker ner till sommarbetet och rider Shakiro en sväng i det fina höstvädret istället :)

Skotta 18 ton sand

Vad ska du göra denna härliga lördag? Jag ska nämligen skotta 18 ton sand. Ska inte du?
 
Vi har nyligen satt igång projektet "fixa hagen" här hemma. Det blir ju så lätt lerigt i hagarna om hösten och för att inte tala om under våren när all snö smälter. Så efter den här vårens lervälling fick det vara nog. En traktor var här om dagen och skottade ut massa lera och jord ur den värsta delen av hagen och kom därefter med ett lass sand på hela 18 ton. Den sanden ska nu krattas och fördelas ut jämnt i hagen och det är där jag kommer stå idag.
 
Tungt och jobbigt kommer det bli! Vi har helgen på oss att göra det för på måndag kommer ett lika stort lastbilsflak med grus som ska spridas ut även det. Skönt att få det gjort iallafall och hoppas att vi inte kommer behöva vara med om leriga hagar på ett bra tag framöver :)

Friden återställd

Åh så skönt! Äntligen är bloggproblemen som bortblåsta och friden är nu återställd.
Det handlade om att osynliga "skräpkoder" smygit sig in och invarderat vissa inlägg. Dessa koder är alltså helt osynliga men får hela bloggen att bugga och se helt konstig ut som ni säkert märkte. Men nu har jag koll på läget igen! :)
 
 
Shakiro fick sig en ridtur ut i skogen igår. Förvisso en väldigt lugn tur men oj så skoj han tyckte det var att få komma ut och kika på naturen lite efter sin vilovecka! :)
Travade lite uppför en halvbrant grusväg och försökte få honom att trava långsamt och riktigt jobba uppför backen. Gick fin fint tycker jag. Och sen fick han galoppera lite i skogen där det var mjukare underlag. Oj så skoj! Shakiro var full av energi och plockade jag ihop honom och la på skänkel samtidigt började han studsa med framdelen, ta stora galoppsprång i luften och byta galopp :P
 
 

Shakiro känns bra igen

Nu har Shakiro fått vila en vecka sedan tävingen då verkligen allt bara blev fel, knas och pannkaka.
Vi fick ju i 110:n en vägran och en rivning och i 120:n sa Shakiro nej och ville inte hoppa och vi vägrade då ut oss. Shakiro den underbara lilla häst som han är vägrar aldrig, och då menar jag aldrig. Så något var fel och precis som jag sa i inlägget om tävlingen hade det ösregnat två dagar i rad vilket suger energi ur vilken stackars häst som helst på bete + att Shakiro efter klassen ställde sig och kissade världens stösta pöl, och att hoppa på full blåsa är inte alltid så skoj. Men som jag också sa tyckte jag att han kändes konstig i frambenen och gissade att han råkat sträcka sig eller dyl på framhoppningen.
 
Så Shakiro har alltså nu fått en hel veckas vila. Jag red ut i förrgår första gången och travade längs en grusväg i skogen och tog igår ett kort pass i paddocken för att känna igenom allt och jag kan med stor lättnad meddela att han nu känns precis som vanligt igen :)
 
Efter passet linimentade jag in baksida framben med arnikagel, masserade muskler och stretchade frambenen. Lade också till lite halsstrech med en väldigt efterlängtad morot ;)
 

Bloggproblem

Jag har som ni kanske har märkt en del problem här på bloggen. Särskilt på första sidan. Problem med att menyspalterna ligger både i mitten mitt för blogginläggen och den andra menyn har hamnat längst ner under allt. Det är kodmallarna som spökar och jag blir bara arg och förbannad av att hålla på med det eftersom blogg.se buggar och återställer allt när jag suttit och pillat med allt igen.
 
Jag har i och med detta tappat lusten lite med att publicera nya inlägg eftersom det bara trillskas och gör mig irriterad av att försöka få till det. Men jag kämpar på! Någon fin läsare som kanske känner sig ha koll på sånna här problem? Jag trodde nämligen att jag hade koll, men icke.
 
 

Hopptävling Timrå 2 september 2012

Det kan inte gå bra hela tiden, och det talar dagens tävlingsresultat ganska tydligt för.
 
110 cm Regional bed A:0/A:0
Shakiro kändes lite avslagen på framhoppningen, men två dagars konstant hällregnande måste ha tagit ut sin rätt gissar jag på. Inne på banan kändes det ok men sen gjorde jag en ryttarmiss och red an snett in i tvåkombinationen. Vi rev insprånget kraftigt så bommen flög framför oss och vägrade därför på b-hindret. Tog om och gick där efter runt resten av grunden felfritt. Dvs 8 fel.
 
120 cm Regional bed A:0
Shakiro kändes den här gången perfekt på framhoppningen. Vi hoppade därför endast oxern två gånger, ett av sprången blev rätt stort men kändes ändå bra så det fick räcka och gick därefter in på banan med en bra inställning.Men väl inne på banan ville Shakiro inte hoppa. Han stod emot och bromsade vilket han aldrig brukar göra i vanliga fall. Vi kom över ettan, tvåan helt ok och sen mot det tredje hindret och detta också var en tvåkombination, jag la honom bra och det skulle stämma perfekt. Men här hade grabben redan bestämt sig för att krångla till det för sig och gjorde en likadan halvkrasch som i klassen innan. Tog om det och samma sak igen. Han ville inte hoppa. När jag saktade av och joggade av honom kändes han stum och konstig i frambenen, typ som att han inte ville använda dom. Så jag gissar att stackars lillhjärtat måste ha sträckt sig i landningen på framhoppningen eller nåt sånt eftersom han kändes så fin under just själva framhoppningen. När han kom ut från banan ställde han sig dessutom och kissade världens störta pöl, och hur lätt är det att hoppa med sprängfylld blåsa egentligen?
 
 
Hur som helst får han några dagars vila nu så får vi se sen om lillhjärtat känns bättre i frambenen igen. Den här tävlingsdagen blev absolut inte som jag tänkt mig, och Shakiro som aldrig vägrar. Men det är som sagt inte helt lätt alla gånger.
 
De sista två bilderna är väldigt tydliga på hur dagen blev. Krångligt, svårt och ovilligt.

 

Bloggproblem

Är det bara för mig som min blogg ser helt kajko ut eller gör den det för er med? Vem vill ha menyspalten mitt i bloggen? Tja inte jag iallafall!
 
Bilderna på ihopsläppet med fölet från går blir ju väldigt svåra att titta på, men alla bilder finns även HÄR!
 
 RSS 2.0


bloglovin

Placeringar 2012

27 maj 2012 120 cm - 7:a (länk)
6 maj 2012 110 cm - 2:a (länk)
15 april 2012 110 cm - 1:a (länk)
15 april 2012 100 cm - 1:a (länk)
16 mars 2012 100 cm - 1:a
11 mars 2012 110 cm - 3:a
11 mars 2012 100 cm - 1:a
19 februari 2012 100 cm - 4:a


Placeringar 2011

Segrare av SAAF's tävlingschampionat 2011 (länk)
Segrare av Färstachampionatet 2011 (länk)
27 nov 2011 KM förklass 100 cm - 1:a
27 nov 2011 KM 110 cm - 1:a Klubbmästare
9 oktober 2011 100 cm - 2:a
8 oktober 2011 100 cm - 2:a
25 september 2011 100 cm - 4:a
21 augusti 2011 110 cm - 2:a (länk)
13 augusti 2011 100 cm Stilhoppning - 1:a
15 juli 2011 110 cm - 13:e
22 juni 2011 100 cm - 2:a
4 juni 2011 100 cm - 2:a
4 juni 2011 95 cm - 1:a
7 maj 2011 110 cm - 4:a
7 maj 2011 100 xm - 1:a


Placeringar 2010

Segrare av Färstachampionatet 2010 (länk)
3 oktober 2010 100 cm - 4:a (länk)
2 oktober 2010 100 cm - 5:a (länk)
23 juni 2010 100 cm - 1:a (länk)
6 juni 2010 100 cm - 6:a
2 maj 2010 100 cm - 3:a