Startsida ........ Inriktning Häst ........ Inriktning Inredning & Design ........ BLOPPIS!

Tandläkarbesök

Ja idag var dagen kommen. Kl 11 hade vi fått tid för Shakiro hos PH Vet i Laggaberg.
Vi kom dit och Shakiro följde fundersamt med snällt med in i stallet och in i en besöksbox. Efter några minuter kom Martin Ondrasek och behadlingen satte igång. Shakiro fick en spruta lugnande och han blev väldans dåsig.

Martin började med att knäppa upp munnen på honom och visa det som han visade mej när han var hemma hos oss sist och kollade på Shakiros tänder. Alltså väldigt vassa kanter, en vargtand som satt i vägen och förhöjningar och fickor längst bak.
Martin slipade sedan ner alla ojämnheter och fixade fint med en maskin och raspade endel för hand. Sedan drogs vargtanden ut, han hade bara en. Och sedan var ingreppet klart, tog ca en halvtimme.

Shakiro tyckte inte om det, men han stod helt stilla och stod ut. Duktig pojke <3

Läsarfråga!Nämn:
Ett bett som du gillar. Vilket och varför?
Ett bett du ogillar.  Vilket och varför?
Det bett du själv använder.

Nyfiken på allas olika åsikter om frågan :)Markarbetsövning

Nu ska jag berätta lite om gårdagens markarbetsövning.
Igår red jag och lillasyster upp till paddocken och tränade lite markarbete i trav oh galopp, och finare häst får man leta efter. Shakiro var så underbart fin och härlig! Han var lugn och ballanserad men trampade ändå på under sej. Ingen stress och helt avslappnad. Han var så himla duktig och konsentrerade sej så fint, ville så mycket. Någon gång råkade han slå i lilla sockerbitshindret på volten, och då blev han så arg att han misslyckades så han gjorde en bakut språnget efter att han landat :P Så där duktig har han nog aldrig varit då vi tränat markarbete förut!

Vi satte ihop en liten evighetsbana som kunde ridas åt båda hållen och som kunde fortsätta och fortsätta tills man blev nöjd.
Den GRÖNA linjen står för galopp och den RÖDA linjen står för trav.
På galoppsidan står fyra sockerbitshinder på 40 cm utsatta på avstrånd för studs. Sedan ett varv på volten över ett 40 cm's hinder i galopp. Sedan avbrott till trav, fem travbommar. Sedan galoppfattning och om igen. En riktigt bra övning för både konsentrationen och musklerna, bra gympa ;)


Mobilbloggar:Godmorgon :)

Mobilbloggar: Godmorgon :) Har precis vaknat. Ska kliva upp och gå ut å släppa ut hästarna. Bilder från gårdagens övning kommer efter frukost :)


Snabbt inlägg

Nu ska jag skutta i ridbyxorna och gå ut till stallet med mamma och raka lite på halsen på Shakiro. Skulle behöva lära mej att göra det själv oxå, visst det är säkert inge svårt, men hur snyggt blir det då om det blir fullt med ränder? ;)  Sen ska lillasyster och jag upp till paddocken och träna lite markarbete i det fina vädret med lite bommar och studs och så.

Jag skriver mer sen, Ciao :)


Update: När mamma och jag tänkte börja raka såg vi att Shakke bara under de senaste dagarna hade tappat så mycket av vinterpälsen på undersidan av halsen och på bringan att det bara var sommarpäls kvar där. Ingen idé att raka då eller :P


Dagens hoppträning, herr busfrö

Idag precis som varje torsdag prommenerades det kl tjugo över sex bort till Gunillas gård för hoppträning. Jag hopptränar varje vecka för Gunilla Nylander, en c-tränare som själv hopptävlar upp till 130-140 cm. Förut hölls träningen till borta på Färsta, klubben jag tävlar för. Men nu har Gunilla byggt ett eget ridhus på gården, så nu är det bara prommeradavstånd dit :)

Shakiro var väldigt övertaggad och fylld med dumheter idag. Måste faktiskt säga att han var riktigt jobbig. Han hoppade väldigt fina språng, men resten av tiden blev det mycket flyga i luften, kasta sej åt sidan, stå på bakbenen och förbereda stora katapultsprång som jag är väldigt glad aldrig riktigt bröt ut.
Men så är det med relativt unga hästar, ena dagen jätterutinerad och duktig, och nästa dag leka 3-åring ;)Just a regular day

Idag har jag inte gjort så mycket på hästfronten. Har smöjt lite på tränings-tränset och förbygeln bara. Sitter med en kopp te i handen nu och ska snart ta med mej sex stycken nytvättade schabrak till förrådet när jag ska gå ut och mocka.

Imorron blir det hoppträning hos Gunilla. Förra veckan var han väldigt lugn och ballanserad, så hoppas på det den här veckan med ;)Läsarfråga!Vad har du för sadel?


Utrustning till saluHar ett gäng hästsaker att sälja till fyndpriser inom kort. Så stay tuned!

Dessa travgubbar

Underbart väder, årets första glass och fått hem min studentmössa, det är receptet på en riktigt bra dag. En riktigt bra ridtur i det varma vädret blev det oxå. Årets första ridtur ute i bara huvtröja :) verkligen otroligt skönt att få slippa någon form av jacka som bara gör en klumpig och som man måste hålla på och dra ner stup i kvarten. Dagens ridtur gick till Hovbergsstugan. Vet inte riktigt hur många km det är att rida dit och tillbaka, men nog är det väl en bra bit.  För dej som inte vet så består den turen av först en bilväg som man måste skritta längs ca 500 m och sedan är det bara grusväg och galopp hela hela vägen tills man tillslut vänder och rider samma väg tillbaka igen, perfekt konditionsträning.

Shakiro är inte ett så stort fan av bilar och när dem ska köra förbi honom på vägen. Han tycker nämligen att ljudet av däcken som blir när det är slask och blöta vägar är väldigt obehagligt. Så även om det är torrt på vägen så förstår ju inte han det utan han lyssnar väldigt mkt bakåt och spänner sej för det otäcka ljudet som han antar ska bli när bilen åker förbi. Men idag gick det ovanligt bra, efter tre fyra bilar slappnade han av helt och bara skrittade på utan att bry sej det minsta :)

Nåja jag och lillasyster rullade på i galopp på längs grusvägen som även är en väldigt populär körväg av traktens travgubbar. Och varken Shakiro eller Fedra tycker om travhästar och deras konstiga vagnar, så självklart skulle vi ju ha turen att möta två stycken komma fullt travande rakt emot oss på den smala grusvägen. Shakiro och Fedra stod väl endel på bakbenen där så vi vände för att gå ut på sidan där det blev lite bredare, men alltså varför ska dem alltid trots att Shakiro hoppar jämfota upp och ner med svansen i luften och jag känner att han när som hellst kommer skicka mej ur sadeln ändå trava bakom oss. Det gör lixom inte situationen bättre?

Aja tillslut kom vi iaf förbi dem, och på tillbaka vägen kom vi ikapp ena av dem som skrittade påväg hemmåt. Det var faktiskt perfekt träning för då fick Shakiro skritta länge och väl efter hästen och hans läskiga vagn till han inte alls brydde sej längre. Sedan kom den andra och travade i fullt tempo mot oss, men då bara höll jag honom kvar inne i hörnet bakom vagnen före så gick det prima att mötas trots att den travade.

Hoppas lille Shakiro kommer ihåg det här nu, men jag antar ändå att han kommer vara precis lika rädd som vanligt nästa gång vi möter en travhäst med vagn ;)
Mycket text blev det iaf :PEtt pass i leran

Igår blev det ett litet träningspass i paddocken tillsammans med lillasyster på Fedra. Underlaget var väldigt blött och lerigt, men det tyckte jag bara funkade bra för Shakiro, för han brukar annars spänna sej och gå kort för att slippa undan arbetet, men nu när det var så tungt blev han tvungen att verligen jobba och trampa på. Leriga benskydd och magar att borsta av får man däremot ta ;)
Jobbade lite på volt över travbommar, ett sockerbitshinder på 40 cm med en galoppbom framför och bakom, och två sockerbitshinder på 60 cm med fyra språng emellan där jag varierade från gång till gång mellan fyra nårmala, och fem lite kortare språng. Ett riktigt bra pass, dock lite bus mot slutet när han blev less ;)Finally

Äntligen har mina två schabrak som jag budade hem på Tradera kommit. Hela nya från en hästbutik som heter Österbo Hästgård. Bra varor, med väldigt lång frakttid! På söndag om två dagar är det tre veckor sedan jag vann dem på Tradera. Men huvudsaken iaf att jag fick dem.


Tandläkarbesök

Idag fick Shakiro ett litet besök av hästtandläkaren Martin Ondrasek. Shakiro brukar då och då lägga huvudet på sne och tugga i luften, och ofta innan  han ska få mat, eller när vi går påväg bort mot träningen. Så därför har vi funderat på om det är nåt med tänderna som han irriterar sej på, eller om det är stressrelaterat, nåt han bara får för sej att göra, som ticks ungefär.
Så idag kom alltså Martin ut och kollade, och mkt riktigt så hade han vassa kanter + att Martin tyckte att vi skulle ta bort hans vargtänder som satt lite ivägen. Shakiro var mkt duktig, trots att han tyckte det var himla läskigt varje gång munnen öppnades ett snäpp.

Besöket gick väldigt snabbt, och konstnadsfritt, och så ska vi få en ny tid för att åka till Per Westin och slipa med maskin och fixa bort vargtänderna under lugnande bedövning.
Hoppas verkligen han kommer trivas bättre och inte tugga och ha sej sen :) Välbehövt besök :)


RSS 2.0


bloglovin

Placeringar 2012

27 maj 2012 120 cm - 7:a (länk)
6 maj 2012 110 cm - 2:a (länk)
15 april 2012 110 cm - 1:a (länk)
15 april 2012 100 cm - 1:a (länk)
16 mars 2012 100 cm - 1:a
11 mars 2012 110 cm - 3:a
11 mars 2012 100 cm - 1:a
19 februari 2012 100 cm - 4:a


Placeringar 2011

Segrare av SAAF's tävlingschampionat 2011 (länk)
Segrare av Färstachampionatet 2011 (länk)
27 nov 2011 KM förklass 100 cm - 1:a
27 nov 2011 KM 110 cm - 1:a Klubbmästare
9 oktober 2011 100 cm - 2:a
8 oktober 2011 100 cm - 2:a
25 september 2011 100 cm - 4:a
21 augusti 2011 110 cm - 2:a (länk)
13 augusti 2011 100 cm Stilhoppning - 1:a
15 juli 2011 110 cm - 13:e
22 juni 2011 100 cm - 2:a
4 juni 2011 100 cm - 2:a
4 juni 2011 95 cm - 1:a
7 maj 2011 110 cm - 4:a
7 maj 2011 100 xm - 1:a


Placeringar 2010

Segrare av Färstachampionatet 2010 (länk)
3 oktober 2010 100 cm - 4:a (länk)
2 oktober 2010 100 cm - 5:a (länk)
23 juni 2010 100 cm - 1:a (länk)
6 juni 2010 100 cm - 6:a
2 maj 2010 100 cm - 3:a