Startsida ........ Inriktning Häst ........ Inriktning Inredning & Design ........ BLOPPIS!

Kvällsmys i boxen

Sitter här och luktar lite lite häst om fingrarna. Sitter i soffan hos pappa nu, men gick ut och mockade strax innan han kom och hämtade mej hemma hos mamma. Mamma hade då redan tagit in hästarna, så han stod där så sött och tittade min lilla Shakiro under tiden som jag mockade. Var tvungen att gosa och pussa på honom litegrann. Han som brukar vara så otålig annars var så lugn och fin nu :) Tog fram massageborsten, en mjuk gummiborste med mjuka mjuka piggar, och tänkte massera honom lite i pannan och på resten av huvudet och nacken, men hann inte för pappa kom och skulle hämta mej precis då.
En annan gång Shakiro, jag lovar <3Två nya schabrak

Iiih jag är superglad! Har varit det hela dagen.

Jag har nämligen under ca en veckas tid, kanske lite mer, suktat och velat ha två stycken schabrak som jag hittat på Tradera. Två stycken helt nya av märket Horsesaver direkt från en nätbutik som lagt ut de sista två som de hade kvar. Jag har längtat och så himla gärna velat ha dem. Och sent igårkväll gick auktionerna ut, med ca en minuts mellanrum. Först lyckas jag till min stora glädje vinna hem det pistagegröna, och sedan en minut lyckades jag i sista sekund även vinna hem det andra :D När det var en minut la jag in ett bud, sen när det var ca 10 sekunder kvar la en annan in ett nytt bud, så jag tokstressade där och lyckades på närmare sekunden att buda hem det :)  Haha låter som att jag har vunnit värsta storvinsten eller nåt xD Men jag ville ju så gärna ha dem, och jag lyckades :P
Superpeppad inför helgens tävlingar

Japp peppad tjej här! Till helgen är det nämligen regionala tävlingar hela helgen på hemmaklubben. Från 100 cm upp till 130 cm tror jag det var. Jag och Shakke ska bara ta en 100 cm på lördag, och en till på söndag. Men snart så är vi nog redo för att testa en 110 cm tillsammans, spännande :)


Men nåt som är rätt häftigt med helgens tävlingarn är att självaste Helena Lundbäck (!) ska vara med och tävla :P både fredag, lördag och söndag. Några 120 och 130 cm klasser. Hennes man är nämligen här i Sundsvall och håller en clinic på hemmaklubben Färsta.  Jag har förvisso redan träffat Helena en gång under ett ridläger, men det ska bli intressant och inspirerande att få se henne tävla :) Och på lilla färsta lixom, inte varje dag hon kommer dit inte ;)


Men mest peppad är jag självklart för att jag själv ska få tävla :) Och den här gången i tävlingsklass, annars brukar jag och Shakiro gå i unghäst. Kommer bli skoj skoj skoj :)

 

Underbart träningspass

Igår kl 20:00 prommenrade jag och Shakiro iväg till Gunilla för hoppträning. Och vilken träning sen! Det gick huuur bra som helst, var så gott som salig efteråt. Han var så fin min lilla Shakiro! Hoppade linjer och kombinationer och gu va fint han hoppade. Hoppade riktigt med ryggen, högt över hindrerna. Man kände verkligen hur han jobbade, likaså från början på ca 70 cm till runt 110 cm på slutet. Superfina språng, taggad men ändå konsentrerad på uppgiften. Ne det måste nog faktiskt ha varit vår bästa träning nånsin. Han kändes så galet fin. Min lilla kille :) <3Solig skrittur

Det är så himla tråkigt och jobbig underlag överallt nu! På alla grusvägar är snön borta men är istället värsta stenhårda kärlen, och i skogen på alla stigar är det packad och bra snö, men stora hål överallt efter hästar som sjunkit ner när det var tö snö. Så kan får smyga fram och nästan vricka fötterna om man råkar kliva ner i ett sånt där hål, och jag lovar det gör man, går inte att undvika, är överallt. Sjukt jobbigt är det.

Försökte mej på en sväng ner mot släda igår, men det blev bara skritt, gick inte att trava eller galoppera nånstans. Så idag styrde jag iväg mot andra hållet och tänkte att på stigen mot kyrkan måste det ju gå. Men icke då, fick kliva av Shakiro mot slutet då han sjönk ner hela tiden fick kravlade sej fram på knä. Trampade sej i karleden gjorde han oxå stackarn, blodspår i snön :( <3

Men tillslut tog vi oss fram till asfaltsvägen igen, och så promenerade jag med honom hela vägen hem. Ne det går verkligen inte att rida nånstans nu alltså. Kan få töa ännu mer så det blir mjukt och alla hål sjunker ihop tack!

Fint väder var det idag iaf, kanonfint! :D Så jag passade på att knäppa lite bilder med nya mobilen.

Min fina lilla Shakiro <3
Klicka på bilderna för att se dem större!

   


Ryttarens bästa vän, kanontips!

Imorron är det tävling så jag har därför idag suttit och polerat upp alla mässingspännen på tävlingstränset och förbygeln. Hur många har inte märkt problem med att dem tappar glansen och nästan blir lite svartaktigt?  Jag har däremot världens bästa tips till det! Jag har en tub som heter Pol Metallpolish, den fungerar på alla super av metall och den får dina slitna mässingspännen att gå från grå till guldskinande på jag lova två sekunder. Kanongrej!

Lägger med en länk till deras hemsida där du enkelt kan beställa dej en egen tub. Dem räcker superlänge.
Länk till sidan: Glimra.seJag och Shakiro

Kan ju kanske ta och skriva lite info om mej och min lille häst. Tror inte jag har gjort det nåt :P

 

Hästens namn: Strong Shakiro x
Ras: Anglo arab
e: Strong Statement xx
u: Belle Shafai x
Hur länge har du haft den: Sedan han föddes sommaren 2002
Tävlat den i hoppning: Ja, debuterade i juni förra året
Tävlat den i dressyr: Nej
Tävlat den i annat: Nej
Hästens färg: Brun
Hästens ålder: 8 år i juli
Har ni vunnit: Ja en gång :P
 

Ryttaren
 
Ryttarens namn: Emelie Löfström

Ryttares ålder: 19 år


Ryttarens favoritgren: Hoppning
Ryttarens minst omtyckta gren: Dressyr är inte min starka sida
Ryttarens bästa sida: Envis
Ryttarens sämsta sida: Dåligt tålamod stundtals
Ryttarens skräck: Uhm, möta en stor lastbil på en väg där man inte kan gå åt sidan typ 
Är slarvig med: Att kratsa hovarna tillräckligt ofta
Är noggrann med: Att tränsa och sadla osv själv på tävling, ska kännas rättHästens favoritgren: Hoppnong i guess
Hästens minst omtyckta gren: Antar dressyr, vill komma undan med vänster sida :P
Hästens bästa sida: Försöker och lär sej väldigt snabbt
Hästens sämsta sida: Lite otålig och stressig, tuggar och skyndar sej mkt
Hästens skräck: Pälsgransen är lite obehaglig, men knappt nåt annatÖvrigt 
Oxer eller räcke
 - Oxer
Ponny eller storhäst
 - Liten storhäst ;)
Fullblod eller varmblod - Fullblod 
Fux eller svart - Fux

Skimmel eller isabell -
Gråskimmel
Gammal eller ung
  - Utbildad
Dressyr eller hopp
 - Hopp
Galopp eller trav
 - Beror på 

Är det viktigt att hoppa högt: Ja enstaka hinder ibland, för självförtroendet

Favoritbett: Eggbett, små ringar
Hatbett: Pessoa
Bästa åldern på häst: Runt nio
Vackraste rasen: Finns många


Hoppträning

Gårdagens hoppträning gick riktigt bra. Han var lugn och sansad och konsentrerade sej mer än vad han brukar kunna göra ;) Hoppade en massa olika kombinationer, och eftersom han kändes så fin och jag ska tävla till helgen så valde jag att avsluta när det låg på ca 1m, det fick räcka :)Konditionsträning

Iförrgår blev det ett hårdpass för lilla Shakiro. Blev konditionsträning till Hovbergsstugan, vilket innebär att man rullar på i galopp länge länge i svagt uppförslut. Han var väldigt duktig, jobbade på och hade inte en minsta tanke på bus eller dumheter. Gissar på att han idag fortfarande kan vara lite öm i kroppen efter det träningspasset ;)

Nu ska det laddas inför tävlingarna på Kungsnäs till helgen. Lägsta höjden är 1m, så då blir det en klass 1m både lördag och söndag. Så idag ska jag greja med hans förbygel och korta upp den lite med nya remmar. FUnderar även på om jag ska orka knoppa manen eller inte till helgen :PRSS 2.0


bloglovin

Placeringar 2012

27 maj 2012 120 cm - 7:a (länk)
6 maj 2012 110 cm - 2:a (länk)
15 april 2012 110 cm - 1:a (länk)
15 april 2012 100 cm - 1:a (länk)
16 mars 2012 100 cm - 1:a
11 mars 2012 110 cm - 3:a
11 mars 2012 100 cm - 1:a
19 februari 2012 100 cm - 4:a


Placeringar 2011

Segrare av SAAF's tävlingschampionat 2011 (länk)
Segrare av Färstachampionatet 2011 (länk)
27 nov 2011 KM förklass 100 cm - 1:a
27 nov 2011 KM 110 cm - 1:a Klubbmästare
9 oktober 2011 100 cm - 2:a
8 oktober 2011 100 cm - 2:a
25 september 2011 100 cm - 4:a
21 augusti 2011 110 cm - 2:a (länk)
13 augusti 2011 100 cm Stilhoppning - 1:a
15 juli 2011 110 cm - 13:e
22 juni 2011 100 cm - 2:a
4 juni 2011 100 cm - 2:a
4 juni 2011 95 cm - 1:a
7 maj 2011 110 cm - 4:a
7 maj 2011 100 xm - 1:a


Placeringar 2010

Segrare av Färstachampionatet 2010 (länk)
3 oktober 2010 100 cm - 4:a (länk)
2 oktober 2010 100 cm - 5:a (länk)
23 juni 2010 100 cm - 1:a (länk)
6 juni 2010 100 cm - 6:a
2 maj 2010 100 cm - 3:a