Startsida ........ Inriktning Häst ........ Inriktning Inredning & Design ........ BLOPPIS!

Sista lediga dagenIdag är den sista lediga dagen av mitt "sommarlov", eller arbetslösa sommar som det kanske mer är. Imorgon börjar jag studera Industridesign vid Mittuniversitetet här hemma i Sundsvall. En utbildning som jag har förstått det inriktar sig mycket mot produktdesign och produktutveckling. Mitt mål och mina ambitioner under dessa tre framtida universitetsår är att förhoppningsvis kunna inrikta mig mot häst och ridsport och att utveckla, förbättra och ta fram produkter inom detta område :)

Det är väldigt nervöst inför imorgon. Lilla "Leksandsbubblan" har nu förvandlats till något mycket större. Jag har ingen erfarenhet av högskola/universitet what so ever, men det ordnar sig nog :) Det ska bli riktigt skönt att under dessa tre år få bo i min egen hemstad, hemma hos familjen och inte behöva flytta ensam ut i ovissheten.

Håll tummarna för mig imorgon! ^^
Jag har blivit kattmormor! ♥

Hej och hå! Det händer så mycket här så jag knappt hinner med mig. Men jag ska försöka att göra en lååång historia realtivt kort.

Ni vet Spookie, min älskade lilla katt som jag pratat så mycket om. Tre dagar innan jag flyttade hem från Leksand, den 2 juni, så drog min lilla Spookie iväg. Våra katter brukar ibland kunna ta en sommarutflykt sådär så det var inget speciellt tänkte vi. Tiden gick och jag började till slut inse att hon inte tänkte komma hem. Jag började sätta upp lappar, ringa Sundsvalls Djurhem och göra en efterlysning hos Polisen. Hur som så fick vi med mycket om och men tillbaka henne genom att fånga henne i en kattbur som man får låna hos polisen.
2,5 månad!! Var hon borta men när jag återfann henne blev hon HUUUR glad som hellst! Och inte nog med det, hon var också dräktig. Min lilla bebis som endast är 1 år. Det blev mycket för mig att ta in på samma gång kan jag säga :P

En vecka efter att hon varit hemma, den 17 augusti, började hon plötsligt få värkar. Mamma var på jobbet och lillasyster var på stan. Så här sitter jag med en katt som ska föda och jag får typ panik. Men jag gjorde ett jättebra jobb som barnmorska och Spookie fick tre pigga små bäsar! :D
Jag har alltså blivit kattmormor! De är idag 10 dagar gamla och har precis öppnat ögonen för att se världen för första gången! :')


Min fina fina Spooke ♥
Spookie med sina tre små bebisar


Namnorndning från vä till hö. Nejlika, Mejram & Kummin ♥


Nejlikas prickikorvmage ♥
Three blind mice x)Jag lovar att fixa fler bilder på mina små råttor (barnbarn) nu när de har öppnat ögonen :')Matfors ryttarförening 21 augusti 2011

Här kommer änligen resultaten från tävlingen förra helgen! :)
Jag valde ju som sagt att göra ett klassbyte och avstå från att debutera 120 cm då Shakiro inte känts tillräckligt pigg, framåt och motiverad på hinder de senaste två träningarna och den senaste tävlingen. Så jag valde att avstå 120:n för att undvika att något skulle gå snett. Jag behöver mer hjälp från Shakiros sida ifall vi ska ta oss runt och över ;)

100 cm Bed. A:0+A:0
Dålig ridning utav mig, alldeles för avslappnad och slamsig. Jag börjar ta 1m:n alldeles för givet. Shakiro var också han alldeles för ofokuserad. Han ser inte heller något allvar i denna klass och hoppar därför inte upp sig utan tar hindrena platt som en osthyvel och har bråttom bråttom och när jag inte gör vad jag borde göra åt det så går det som det går. Petade frambommen på en oxer in på linje med sex språng emellan och gick efter rivningen allt fortare och avslutade räcket ut på 5,5 språng istället för 6. Så två rivningar varav ena riktigt rejäl. 8 fel vilket jag helt får skylla på min dåliga ridning. Ofokuserat ekipage!

110 cm Bed. A:0+A:0 
I denna klass skärpte jag min ridning markant och Shakiro börjar äntligen titta på hindren och försöka läsa av hur han ska lösa dem (vilket han fullkomligt struntade i förra klassen). Fick ett bra flyt i omhoppningen men kom stort på de båda oxrarna så jag fick morra/ryta till för att få honom att ta i och hoppa av stort. Riktigt tur att den sista bakbommen låg kvar!
Då jag gått i mål ropar speakern ut mig som den nya ledaren i klassen och detta höll sig till klassens slut. Alla trodde att jag vunnit (inklusive jag) och började gratta osv. Men då precis innan de skulle kalla in till prisutdelning gjorde de en ändring på ett tidigare ekipage som hoppat i mitten av klassen men som det strulat med tiden eller något. Så då de skulle kalla in segraren (vilket alla trodde var jag) så istället för att höra mitt eget namn hade det här tidigare ekipaget tydligen haft snabbare tid (frågan är hur det blev med tidtagningen där, dator eller manuellt). Så hon vann iaf. Jäkligt snopet måste jag säga! Men så var det med det och en andra plats är jag otroligt nöjd över självklart, mest för att vi gjorde denna klassen betydligt bättre än förra.


Den sista svängen (rödvita oxern) blev som sagt lite fel, var inte meningen att svänga av så tidigt och tappade därav ett språng innan avhoppet. Med med lite extra hjälp med rösten så lyckades vi klämma av ett stort ;)


Bilder ut filmen:Tar i och galopperar på i omhoppningen :P
Det stora språnget på sista hindret i omhoppningenBilder fotade av Lilly Blomqvist:Min fina häst! :)Anmäld till 120 cm debut

"-I tisdags gick anmälningstiden ut till Matfors tävlingar som kommer vara helgen efter detta, den 21 augusti. Och jag är nu anmäld till en 120 cm med Shakiro! L:A för storhäst. Hehe hur gick detta till? xD

Ne men jag har pratat med min tränare samt ringt och pratat med banbyggaren, det är Gittan från min klubb som bygger. Och både Gunilla min tränare och Gittan banbyggaren tyckte att jag kunde testa att debutera en 120 cm. Så nu kör vi :P  Det känns minst sagt lite spännande och endel tankar om Tänk om det eller tänk om det blir så dyker upp, men min tränare sa en rätt klok sak. "Även om du bara går in och hoppar tre hinder för att sedan känna att ne det är var lite för svårt så vet ju aldrig hästen om den har misslyckats eller inte. Den hoppar det du ber den om och sen är den nöjd." Och det är ju faktiskt sant, känns det helt knas så är det ju bara att tacka för sig. Men nu är ju inte det tanken, tanken är ju att vi ska lyckas komma runt såklart :)

Nu på lördag den 13 augusti ska jag ju som sagt till Ånge och tävla 100 och 110 cm. Det skulle isåfall vara om han känns helt fel redan där som vi gör ett klassbyte till nästa helg och skippar 120:n. Men det har ju aldrig hittills hänt att han har känts knasig och omotiverad. Så nu är det bara att tagga till och hålla i sig :)"


UPDATE:

Så skrev jag inför förra helgens tävlingar men jag måste ha glömt eller missat att posta inlägget eftersom jag nu hittade det i utkastet när jag letade efter det. Imorgon är tävlingen i Matfors och det blir ingen debut på 120 cm för mig och Shakiro. Han har under de senaste två träningarna och den senaste tävlingen i Ånge den 13 augusti varit alldeles för seg för att klara av en 120 cm bana. Så jag gjorde idag ett klassbyte från 120 cm och hoppar istället 100 & 110 cm som vanligt. Det är absolut ingen idé att ställa till med nåt tok eller att göra det onödigt svårt för honom då han inte har kraften eller energin till det. Så 120 debuten får vänta så länge, känns klokast att göra så :)Bilder från tävling på Näset den 15 juli 2011, 110 cm. Foto: Malin Rajala


KvällsutfodringStår just nu nere vid betet och laddar Fedra och Shakiro med kraffsfoder inför helgens tävlingar. Fedra (vänster) ska på ponnyhoppning imorgonbitti och jag och Shakiro ska tävla på söndag.
Nu får dom skynda sig att äta upp för jag fryser :P


Sökes: Tredelat bett 11,5 mässing

SÖKES/ÖNSKAS KÖPA:

Tredelat bett i mässing, stl 11,5 cm, med små bettringar (inte större än ca 6,5 cm i diameter) både lösa eller fasta bettringar går bra. Till bra pris!

Har du ett till övers som stämmer in på detta?
Skriv då en kommentar eller skicka ett mail till emelie.91@telia.comAldernäset

Jag ska alldeles strax ut och packa sadeln på moppen och åka ner till sommarhagen för att rida Shakiro. Förhoppningsvis om jag inte segar mig ett tag till eller om det börjar regna. Idag blir det nog en tur till Aldernäset. Galoppera på stubbåkrarna, rida slalom mellan de läskiga ensilagebalarna (som han också äter hela vintern, men ändå läskiga) och rida ner på stranden och känna på vattnet.
Tänk att hela den här sommaren har gått utan att jag eller Shakiro har badat något i havet, det är riktigt synd faktiskt. Men nu är det för kallt för det skulle jag gissa =/


Såhär såg det ut då vi badade på Aldernäset förra sommaren :) Skickar en kvällshälsning från mobilen, så...

201108141603 (MMS)

Skickar en kvällshälsning från mobilen, så inlägget kan nog se lite konstigt ut. Jag och Shakiro är ute och går på en kvällspromenad för att röra på benen dagen efter tävling :) Shakiro hälsar en puss med nosen mot mobilen :p


Hoppträning ikväll

Ikväll är det hoppträning. Gunilla min tränare har mycket att stå i nu under ridlägertider men jag, Linn och Nina lyckades få henne att klämma in en träning iallafall. Så kl 21:00 ikväll blir det. Klockan kommer vara mycket och sent innan jag är hemma igen, känner på mig att det blir direkt från träning till sängen. Gissar att klockan kommer vara halv elva-elva på kvällen innan jag kliven in genom dörren :P
Ljusblått schabrak


Ljusblått schabrak med silver passpoal.

Knappt använd, fint skick!

Storlek. Ponny men passar också Full.
Sadeln på bilden är 17"

Mitt pris: 70:-


Passa på!
Går även att höra av sig via mail:
emelie.91@telia.com

Besök min bloppis för att göra fler fynd!


Tävling till helgen

Till helgen blir det hopptävling i Ånge. Tanken är att min sedan otroligt länge barndomsvän och granne Ida och hennes häst Victor (jag har alltid kallat honom Oskar) ska samåka med oss till tävlingen. Men nu har hennes häst fått ett sår på insidan hasen och det är osäkert om det blivit bra tills på lördag då tävlingen är.
Jag hoppas verkligen inte att Ida ska behöva missa tävlingen pga av ett skitsår. Hon har alltid haft sådan otur Ida, jag förstår det inte. Alltid ska det vara något i vägen för henne och hästarna, alltid! Jag tycker otroligt synd om henne, alltid samma otur! Om Shakiro peppar peppar kan hålla sig ifrån skador eller annat tok tills lördag så åker iaf vi till tävlingen. Men hoppas som sagt att Ida kan komma med hon med.

Jag och Shakiro ska hoppa 100 cm med bedömning A:stil och 110 cm bed A:0+A.0.
Såhär ser de preliminära startlistorna ut :)


Älgtjur on the looseUnder lördagens ridtur fick jag uppleva något jag aldrig varit med om förut!
Shakiro och jag skulle rida en lugn ridtur i skogen, inget konstigt med det. När vi kom längs en bredare sandstig såg jag på håll en älg traska ut på ängen i en liten glänta längre fram. Inget konstigt med det tänkte jag fortfarande, de brukar ju bli rädda av sig själva och springa iväg.
Då vi senare kom fram till den lilla ängen och gläntan stod älgen kvar,
och det var en älgtjur med stora horn! Ingen bra idé att tränga sig på här tänkte jag så jag gjorde halt med Shakiro, men älgen stod bara och kollade på oss. Jag började prata och klappa med händerna för att se ifall den då valde att gå undan, men tvärt om, för varje klapp med händerna tog den ett steg närmare mot oss. Ingen bra idé det där heller.

Det enda alternativ som nu fanns kvar var att fortsätta att skritta framåt. Vist hade jag kunnat vända och rida en annan väg, men varför göra sig det besväret, det var ju bara en älg. Sånna träffar man ju rätt ofta. Jag fortsatte helt enkelt att skritta på stigen men höll noga ett öga på tjuren och hoppades att den inte skulle få för sig att attackera eller nåt sånt.

Då vi gick där på stigen med älgen ca 15 meter rakt åt vårt höger ser jag i ögonvrån hur den plötsligt sätter av i galopp, MOT OSS! Då hann jag tänka mycket. Snart bär det av, sitt kvar, håll i dig i martingalen, ramla inte av då blir du mos, åt vilket håll ska vi fly? Shakiro däremot rörde inte en fena, han fortsatte bara att gå på framåt. Älgtjuren såg inte alls arg ut när den kom emot oss, det hann jag tänka på. Den hade öronen spetsade framåt. Så jag vet inte allt jag om den bara ville hälsa eller om han tyckte att Shakiro såg ut som en riktig pingla till älghona, who knows.
Med bara 5 meter kvar mot oss fortfarande i galopp kände jag hur Shakiro tänkte: "Men vafan? Vafan gör älgeländet?!!" Och tog ett skutt i sidled. Detta skutt överaskade då älgen som gjorde en tvärnit men snabbt igen öronen framåt och såg intresserad ut igen. Så då fick det vara nog för mig och jag och Shakiro travade raskt där ifrån men älgen stående helt förbryllad och tittade efter oss.

Det blev mycket text det här, men inte förrens då jag kom hem och började tänka på det började jag inse att det faktiskt kunde ha gått illa. Älgen hade kunnat ramma oss, Shakiro hade kunnat flyga till så pass att jag inte lyckats hålla mig kvar och blivit liggandes på marken framför älgtjuren. De stora hornen såg inte särskillt trevliga ut att få intryckta i ryggen där på marken. Nej usch nog med attackerande älgar för mig. Skönt att jag har en sån cool häst i älgsituationer iaf. Jag själv har alltid varit lugn jag med bland älgar, tills i lördags :P

Vinnaren av Månadens ekipage Augusti!Återigen ett stort grattis till Goldponnyn som alltså blev månades ekipage för augusti!

Här kommer nu hennes intervju. Ta er tid att läsa intervjun och klicka sedan in på länken hon fått här i menyspalten till höger och skriv en liten hälsning. Och glöm nu inte att du kan vara med och kamma hem titeln för nästa månad. Jag säger till framåt mitten av augusti då det är dags att nominera sig :)Sandra & Draumur
Ryttaren:

Namn? Sandra
Ålder? 17
Hur länge har du bloggat? Tror nog det snart blir ett halvår.
Varför började du blogga? haha.. jadu, ärligt började jag för att jag ville vara med i alla bloggtävlingar. Sen när jag väl startade bloggen var jag ju "tvungen" att skriva lite annat med, och då fastnade jag. Startade en ny blogg and here i am.
Vad bloggar du om? Jag bloggar mestadels om hästrelaterade saker, så som utrustning, min träning, ja..sånt där hästtypiskt. Men även om min vardag utanför stallet, som ju ofta är allt annat än lugn och normal ;D. Och nu till hösten ska jag äntligen få börja på Berga gymnasium, så då kommer nog lite smått och gott därifrån även blandas in.
Vad är dina intressen förutom hästar? Förut var jag en riktig konsertvarg, gick på en massa konserter och festivaler, så måste nog säga att det är ett intresse. Även att baka och rita. Har ju trots allt gått 3 månader på tecknargymnasium så är nästan konstnär ;).
Dina drömmar inom hästvärlden? Min största dröm är att flytta ut på landet, till en liten mysig stuga, bo där med en liten hästflock och några hundar, kanske även nått får. Ha lite ridlektioner och inackorderingar, såpass att man kan försörja sig. Och bara njuta av naturen. En riktig tant dröm.
 
 
Hästen:

Namn? Draumur, men kallas Dröm
Ålder? 7
Ras? Islandshäst
Bästa och sämsta egenskapen? Bästa egenskapen är nog att han är underbar, en riktig gentleman, men ändå väldigt jordnära och ska ha koll på sin omgivning. Sämsta... Att han är immun mot alla flugmedel, har provat allt men utan resultat
Vad tycker h*n om? (tex bli kliad på halsen, äta morötter mm) Han älskar att få massage, då somnar han bums, sen är ju allt ätbart intressant (även grimskaftet).
Vad tycker h*n absolut inte om? Att bli tvättad bakom öronen.


Ni:

Hur länge har du haft hästen? Har bara haft honom 5 månader.
Hur tränar ni? Just nu tränar vi själva, rider ut mycket kör mycket NH etc. men till i höst ska vi ta lite kurser ihop, redan om 3-4 veckor ska vi på en clinic.
Brukar ni tävla eller är det något annat som intresserar er? Är ju tyvärr alldeles för nervös för att tävla nu, får lära mig koppla bort publiken först, men Dröm har riktigt flotta gångarter, så får se om det blir någon liten klubbtävling kanske, skulle ju vara skoj.
Vad har ni för mål tillsammans i år? I år är målet att få mormor med på uteritt, hon har tagit lite lektioner av mig, så vårat gemensamma mål var att hon skulle rida ut på Dröm innan nyår, sen får det väl kanske bli att anmäla sig till en liiiten tävling, bara för att ha något att kämpa för. 
 

Övrigt:

Hoppning eller dressyr? Hoppning :D
Sandbana eller gräsbana? Gräsbana, helst en stor härlig åker, där man kan sträcka ut i galoppen.
Dressyr eller rida i skogen? Både har ju sina härliga stunder, men säger nog skogen.
Ridstövlar eller chaps? Ridstövlar.
Halm eller spån? Spån. Halm är riktigt jobbigt att mocka -.-
Rida i regn eller solsken? Ja vad kan vara härligast... Solsken såklart ;D.
Benskydd eller lindor? Benskydd.
Sadel eller utan ? Utan, är en barbacka tjej ja.
Väst eller utan? Är klart bekvämmare utan väst, men vill inte riskera revbenen för de, så kör alltid med väst ute och då jag är ensam i stallet. Borde väl egentligen alltid ha den, men lyckas alltid glömma den...


Stort tack till er alla som nominerade sig och ville vara med till augustis utlottning. Det är otroligt kul och det värmer verkligen att så många ville delta. Nu håller vi siktet högt mot nästa månads ekipagetävling! :D

Lottning av Månadens ekipage Augusti
Nu har kalendern äntligen hoppat över till den 1 augusti och det är dags att kora månadens ekipage för Augusti! :) Spännande? Jag håller tummarna för alla!

De pris som ni alla har tävlat om är inte bara titeln Månadens ekipage utan vinsten gäller även en exklusiv intervju om dig och din häst. Denna intervju samt tillhörande bild på dig och din älskling kommer att publiceras här på bloggen och ligga länkat i sidomenyn under hela augusti. Hur bra låter inte det? :) Jag kommer att meddela mot månadens slut när det är dags att nominera sig igen till lottningen för September.

MEN nu ska jag inte hålla på det längre, det är dags att lotta fram och kora månadens vinnare.


MÅNADENS EKIPAGE ÄÄÄRR...... GOLDPONNYN!!!

Jag kommer att kontakta dig via din blogg eller email där du får svara på intervjun och även välja ut den bild du vill representera dig och din sötnos med.

Till er som inte vann denna gång:
Jag är otroligt tacksam och rörd över alla som ställde upp och ville vara med i min tävling!
Misströsta inte för denna gång, chansen finns att du kammar hem nästa månads tävling! :D

Stort stort grattis!!RSS 2.0


bloglovin

Placeringar 2012

27 maj 2012 120 cm - 7:a (länk)
6 maj 2012 110 cm - 2:a (länk)
15 april 2012 110 cm - 1:a (länk)
15 april 2012 100 cm - 1:a (länk)
16 mars 2012 100 cm - 1:a
11 mars 2012 110 cm - 3:a
11 mars 2012 100 cm - 1:a
19 februari 2012 100 cm - 4:a


Placeringar 2011

Segrare av SAAF's tävlingschampionat 2011 (länk)
Segrare av Färstachampionatet 2011 (länk)
27 nov 2011 KM förklass 100 cm - 1:a
27 nov 2011 KM 110 cm - 1:a Klubbmästare
9 oktober 2011 100 cm - 2:a
8 oktober 2011 100 cm - 2:a
25 september 2011 100 cm - 4:a
21 augusti 2011 110 cm - 2:a (länk)
13 augusti 2011 100 cm Stilhoppning - 1:a
15 juli 2011 110 cm - 13:e
22 juni 2011 100 cm - 2:a
4 juni 2011 100 cm - 2:a
4 juni 2011 95 cm - 1:a
7 maj 2011 110 cm - 4:a
7 maj 2011 100 xm - 1:a


Placeringar 2010

Segrare av Färstachampionatet 2010 (länk)
3 oktober 2010 100 cm - 4:a (länk)
2 oktober 2010 100 cm - 5:a (länk)
23 juni 2010 100 cm - 1:a (länk)
6 juni 2010 100 cm - 6:a
2 maj 2010 100 cm - 3:a