Startsida ........ Inriktning Häst ........ Inriktning Inredning & Design ........ BLOPPIS!

Sunny sunday

Rätt cheezy rubik jag vet :P Idag har jag suttit (förstår mig verkligen inte på dom som säger setat) och solat för första gången i år. Solbränd hud luktar verkligen såå mysigt! :) Katterna var inte sena med att hänga på och Spookie var nog den som njöt allra mest ;)
Tävlingssugen

Idag är det vilodag för Shakiro. Igår red vi på en lite längre tur och galopperade oss svettiga runt runt på stora ängar. Det var nog precis vad min yrboll behövde :P

De senaste dagarna har jag varit sjukt sugen att åka och kolla på hopptävlingar. Dels tävla själv såklart men av någon anledning ännu mer sugen att åka dit som åskådare. Titta på ekipage och fota, såväl ponny- som storhästhoppning. Dessvärre är det 14 mil till den närmaste hopptävlingen den här helgen ;)

Men nästa helg, då är det min och Shakiros tur! Då blir det 110 & 115 cm i Bräcke. Tagga! :)


Några bilder jag fotat från en ponnyhoppning i Ånge 15 maj 2010.
Jag fotade som bekant en hel del på tävlingar förut.


Paddocktrim med lite hoppningIdag blev det ett träningspass i paddocken. Jobbade först lite volter och åttvolter med galoppombyten, får inte riktigt till vänsterbytena :/ Hoppade därefter lite på övre planen i sällskap med en älg till en början. En ungälg som nyfiket ville stå och titta på alldeles utanför paddockstaketet men som jag senare jagade iväg genom att klappa med händerna. Shakiro hade lite svårt att koncentrera sig med älgen stirrandes bredvid ;)

Hoppade lite på runt 90 cm och avslutade sedan med att höja upp ena räcket till 120 cm och tog det fyra gånger i rätt samlad anridning.Lite långsidor och snett igenom. Det rödgula är tre galoppsprång på lite böjt spår och det gröna räcket ligger på 120 cm.


Shakiro vill ha hinder ;)               Numera är även de nya Falsterbostövlarna invigda :)Vad har du tränat idag? :)


Vinnare av Svenska Angloarabföreningens tävlingschampionat 2011

Men inte nog med att jag och Shakiro vann Färstas tävlingschampionat så kommer här en till grej!

Shakiro är av rasen Angloarab, dvs en korsning mellan engelsktfullblod och arabisktfullblod, och är därför registerad i Svenska Angloarabföreningen. Svenska Angloarabföreningen, eller SAAF for short, har också ett tävlingschampionat där man får poäng för sina tävlingaplaceringar under året. Ju bättre placering ju högre poäng får man. Men skillnaden är att här tävlar alla grenar mot varandra, dressyrekipage, hoppekipage, fälttävlan, utställningshingstar m.fl, alla sveriges angloaraber tävlar mot varandra.

Och kan ni då gissa vilket ekipage som vann Svenska Angloarabföreningens tävlingschampionat för 2011? Jag och Shakiro! :D


Fick detta snygga täcke på posten förra veckan. Brodyren lyder: Tävlingschampionatet SAAF 2011.Min snygga grabb, och duktiga framförallt! :)


Vinnare av Färstachampionatet 2011

Jag ligger lite efter här på bloggen med att berätta om mina och Shakiros resultat från tävlingar, men jag ska försöka ta igen lite nu :P

Min ridklubb jag tävlar för, Sundsvalls Fältrittklubb, har något som de kallar för Färsta championatet. Det går ut att på alla tävlingar man tävlar under året, för varje placering får man poäng. Ju bättre placering ju högre poäng. Så under året samlar man alltså på sig poäng för sina placeringar och den som tillslutet av året har högt poäng vinner respektive gren.

Jag och Shakiro vann Färsta championatet förra året, 2010. LÄNK HÄR!

MEN! Vi vann det även nu för 2011 för alla våra poäng vi samlat på placeringar under förra årets tävlingssäsong! :D
Nu är det bara att hoppas att tävlingsäsongen för 2012 blir lika bra den med! :D

Strax en lugn ridtur

Nyss ätit middag och ska strax ut och motionera Shakiro på en lugn ridtur. Igår tog jag två vändor i klätterbacken med lite trav och lite galopp där ikring men skritt uppför klätterbacken. Idag tror jag det blir en sväng till paddocken för att jobba lite lätt allt efter hur mycket jag orkar. Blir kanske mest arbete i skritt :P

Sitter just nu och smaskar på en Calippo Shots, första gången jag smakar den. Men måste säga att Solero shots som fanns när man var liten var mycket mycket godare. Den smakade så mycket mer. Den smakade verkligen lime medan den här knappt smakar nåt alls.


Dyngförkyld

Slår man upp det engelska ordet miserable finner man just nu en bild på mig. Är dyngförkyld och mår mer eller mindre bedrövligt. Ont i nacken, käken och hostan och halsen håller mig vaken om nätterna. Täppt i hela huvudet också, inte bara näsan utan huvudet! Närspray funkar max 30 min sen är det andnöd igen.

En helt vanlig förkylning kan vi kalla det men fortfarande inte ett dugg roligt såklart. Särskilt inte när man vet att man har en häst som måste motioneras och att hans välmående är mitt ansvar. Shakiro har fått vila fyra dagar nu pga mig, så han måste verkligen ut och röra på sig idag, oavsett om jag orkar eller inte.


Månadens ekipage - MajNu är det dags igen att nominera sig till Månadens ekipage för Maj.

Den som lottas ut att bli månadens ekipage vinner en exklusiv intervju här på min blogg.
Samt att en bild på dig och din favvohäst kommer ligga länkad här på bloggen under hela månaden tills dess att nästa månads ekipage ska utses.
Låter detta krångligt förklarat så är du hjärtligt välkommen att lämna frågor :)


För att delta i månadens ekipage:
- Lämna en kommentar nedan med texten "Jag är med" etc.
- Skriv din e-mailadress i kommentaren! (så jag kan kontakta dig ifall du vinner)
- Lägg in bilden här ovan om månadens ekipage på din blogg och länka till tävlingsinlägget.
För att få en extra lott, lägg till mig på bloglovin


That's all! :D
Den 1 maj lottar jag vinnaren, lycka till!

Blinkers/ludd på sidostyckena

Det är allt fler ekipage runt om på tävlingsbanorna som har blinker på sidostyckena, alternativt nosludd. Blinkers är till för att hindra hästen att se bakåt och att istället fokusera framåt. Någon som har någon erfarenhet av detta?

För mig och Shakiro är det inga problem på tävlingar eller annars då vi rider ut, men på hoppträningarna varje torsdag fokuserar och tittar han väldigt mycket bakåt. Allt för att få göra ett bus och bocksprång för minsta lilla som händer bakom. Varje gång en häst galopperar ikapp eller förbi bakom honom känner jag hur han spänner hela ryggen och helt tappar fokus på mig. Han tar varje chans han kan att hitta något att låtsas bli rädd och kunna skicka iväg ett bocksprång, vilket jag inte alltid uppskattar :P Så jag tänkte nog testa det här med ludd på sidostyckena på hoppträningarna och se om han inte tänker lika mycket bakåt med det.

Men som sagt någon som har någon erfarenhet av detta? :)Svarar på läsarfråga

Jag fick två frågor av Michaela Lunneborg:

- Vad är ditt mål i år?
- Hur många hästar har ni?


Svar på fråga 1:

Mitt mål med Shakiro i år är först och främst att debutera 120 cm. Jag hade tänkt göra det redan förra året och var anmäld till en 120 på Matfors tävlingar i slutet av augusti men valde dagen innan att byta ner en klass då jag inte tyckte att Shakiro känts tillräckligt taggad de senaste dagarna innan. Och därefter blev det höst och tävlingarna började hållas inomhus. Jag har alltid sagt till mig själv att jag inte ska debutera förren utomhussäsongen sätter igång eftersom det är trängre inomhus och hindrena kommer tätare efter varandra, så ja tycker det är dumt att behöva göra det onödigt svårt för honom så då är det klokare att vänta.

Så mitt huvudsakliga mål i år är att debutera 120 cm och att förhoppningsvis kunna ligga kvar på den höjden utan att det känns alldeles för svårt för lilla Shakiro. Han är ju trots allt 158 cm i mankhöjd och 75% engelskt fullblod 25% arabiskt fullblod, dvs att han inte är framavlad med de stora muskler som halvblodshopphästar har. Men han grejar det mesta ändå! :)


Svar på fråga 2:

Vi har fyra och en halv häst kan man säga :P Dvs fyra hästar men att ena är dräktig och kommer att föla om två månader.Strong Shakiro x

Valack född 2002, e: Strong Statement xx, u: Belle Shafai x.
Angloarab med 75% engelskt fullblod 25% arabiskt fullblod.

Shakiro är en egen uppfödning, inriden och utbildad av mig. Hans mamma är Belle Shafai som presenteras här nedan. Shakiro är min häst som jag hopptävlar med runt om i mestadels medelpad/västernorrland med riktigt fina resultat. En pigg och explosiv kille som verkligen vill göra rätt och klara av sin uppgift. En riktig hindersökare.

Shakiro och jag har två år i rad (2010 och 2011) vunnit Sundsvalls Fältrittklubbs tävlingchampionat efter de poäng vi samlat ihop på tävlingsplaceringar under året. Vi vann också tävlingschampionatet hos Svenska Angloarabföreningen 2011. Där är alla klasser, kategorier och grenar ihopslagna och innebär att jag och Shakiro var det mest framgångsrika angloarabekipaget i Sverige under året.
Belle Shafai x

Sto född 1990, e: Shaftesbury xx, u: Haelaifa ox.
Angloarab med 50% engelskt fullblod 50% arabiskt fullblod.


Shafai köptes som treåring från Tjust Araber i västervik 1993. Mamma har därefter ridit in och utbildat henne och har tillsammans haft en framgångsrik karriär inom distans. De tävlade i klasser på 10 mil och låg högt rankade i Sverige. Shafai utsågs år 1997 till Årets Anglo av Svenska Angloarabföreningen.

Shafai är mamma till min häst Shakiro och är nu dräktig och väntas föla i mitten av juni.
Larma Fedra

Sto född 1994, e: Mustang, u: Höjmarkens Image.
New Forest, maxad c-ponny.

Fedra köptes från Karlstad 2004, jag var då 13 år och skulle ta steget från b-ponny. Fedra har därefter varit en riktigt liten framgångsrik ponny, en riktig rosettplockare som jag tävlade upp till L:A. Som avslutning på min ponnytid kvalade jag och Fedra till Mountain Horse Pony Cup år 2008 och placerade oss på en fjärde plats i kvalomgång 2 och slutade på en 13:e plats i finalen av 2300 ekipage.

Fedra togs därefter över av min lillasyster Josefine och har plockat lika många rosetter där.
Strax innan julen 2011 snubblade Fedra i hagen och skadade tyvärr ett gaffelband. Så just nu är hon under vila och ska få läka ihop sakta och säkert.Stardust Cowboy Marco

Valack född 1999, e: Mummy's Marco, u: Myran.

Cowboy är den nyaste familjemedlemmen i flocken. Honom köpte vi i januari 2012 dvs endast tre månader sedan. Cowboy är min lillayster Josefines hopphäst. Då Fedra skadade sig och fick diagnosen på ca sex månaders vila för gaffelbandet bestämde vi oss för att köpa en storhäst eftersom Josefine ändå fyller 18 i år och får då inte tävla ponny längre.

Cowboy är född på Stuteri Svarta Hingsten här i Sundsvall och har placeringar i MSV hoppning (ryttare på bilden är Johanna Hammarstrand). Det har hittills gått riktigt bra för Josefine och Cowboy och deras framtid ser ljus ut.Det var våra hästar det men jag får väl återkomma med en liten presentation till då lillfölisen kommer! :)


Tretorn Falsterbo GTX

Självklart innehöll paketet ett par Tretornstövlar som det så tydligt stod på lådan :P 
Men inte vilka Tretornstövlar som helst utan ett par Tretorn Falsterbo GTX! :)Lyxig låda med både hampatross till handtag, blå/gul insida med sidenband för att hålla
locket öppet och en påse i kraftigt glansigt nylon att förvara stövlarna i.   Jag kan redan nu säga att jag är sjukt nöjd över köpet. Så otroligt smidiga och sköna och är verkligen som gjorda för mina fötter. Känns som att sätta foten i en gympasko och sitter som en smäck! :D
Passar dessutom perfekt till min hjälm (Charles Owen AYR8)! I helgen ska dom invigas på hästryggen :)

Vad kan paketet innehålla?Har nyss varit på posten och hämtat ut ett paket. Någon som törs gissa vad paketet innehåller? ;D


Hopptävling Timrå 15 april 2012

Gud vilken grym häst jag har!! :'D
Jag och Shakiro har idag varit till Timrå och hopptävlat. Lokal/regional tävling, vi hoppade 100 och 110 cm. Och gissa om jag har världens stjärna till häst som vinner inte bara ena utan BÅDA klasserna!

Åh jag är så stolt över min underbara kille. Min egna lilla uppfödning som jag ridit in, utbildat och lärt honom allt han kan och så får jag så mycket tillbaka av honom. Han har verkligen en otroligt härlig och positiv inställning utan dess like! Han söker efter nästa hinder och verkligen säger "Ja det här fixar jag!" Bara att hänga med och njuta :)

Och tro nu inte att det var lätt som en plätt, det var trots allt 29 riktigt duktiga startande i 110:n t.ex, så vi fick allt kämpa för våra vinster :P

UNDERBARA SHAKIRO!
Vann i 110:n rosett, plakett, ett grimskaft och en jättefin grimma från PFIFF med supermjuk neopredvaddering (värde 192 kr) och 600 kr in på TDB-kontot. Inte illa alltså! :D

Underbara Shakiro! ♥


Bloppisen uppdaterad!Nu är bloppisen uppdaterad med nya saker till salu för billiga priser!


Sökes/önskas köpaDressyrsadel. Normal eller smal bom, 17 eller 17,5 tum. Syntet eller läder men framförallt svart.
Kingslandpannband. Helst modellen Alonsa som bilden visar men andra modeller är välkomna.
Beiga ridbyxor. Helskodda stl 38.

Har du något av detta till salu? Skicka en kommentar eller ett mail till emelie.91@telia.com

Hoppträning 29 mars 2012

 


Här kommen en filmsnutt från vår hoppträning för en tid sedan (måste bättra mig med att redigera och lägga upp fortare).

Övningen var att hoppa tre språng på en linje, både rakt och med en volt inlagd emellan. Shakiro tog fina språng och var mycket fokuserad på den biten, men resten med att få en större och rundare galopp och att inte bogarna smiter iväg åt sidorna kämpar vi vidare med ;) Shakiro är 75 % engelskt fullblod och har därför naturligt en rätt markbunden galopp med lite rakare ben, det är hans natur, men vi jobbar vidare. Somliga dagar är stelare än andra och den här dagen var en sådan vilket också återspeglas på filmen :P

Steeds Field - Låg gummistövel


Under förra veckan tog jag mig en sväng förbi Hööks och införskaffade mig då dessa låga gummistövlar från Steeds. Jag har länge letat efter ett par sådanna låga stövlar då de är perfekt att ha i stallet och hagen nu på våren men framför allt att ha under tävlingssäsongen att ha när man går banan. Vägrar att gå banan i mina fina läderstövlar efter att det regnat :P

Finns på Hööks för 179 kr. Men fram till 18 april är det 20% på alla skor, stövlar och chaps, så ca 143 kr just nu! :D


Har varit på många leriga tävlingar genom åren :P


Fokuserad tävlingsponny

  
RSS 2.0


bloglovin

Placeringar 2012

27 maj 2012 120 cm - 7:a (länk)
6 maj 2012 110 cm - 2:a (länk)
15 april 2012 110 cm - 1:a (länk)
15 april 2012 100 cm - 1:a (länk)
16 mars 2012 100 cm - 1:a
11 mars 2012 110 cm - 3:a
11 mars 2012 100 cm - 1:a
19 februari 2012 100 cm - 4:a


Placeringar 2011

Segrare av SAAF's tävlingschampionat 2011 (länk)
Segrare av Färstachampionatet 2011 (länk)
27 nov 2011 KM förklass 100 cm - 1:a
27 nov 2011 KM 110 cm - 1:a Klubbmästare
9 oktober 2011 100 cm - 2:a
8 oktober 2011 100 cm - 2:a
25 september 2011 100 cm - 4:a
21 augusti 2011 110 cm - 2:a (länk)
13 augusti 2011 100 cm Stilhoppning - 1:a
15 juli 2011 110 cm - 13:e
22 juni 2011 100 cm - 2:a
4 juni 2011 100 cm - 2:a
4 juni 2011 95 cm - 1:a
7 maj 2011 110 cm - 4:a
7 maj 2011 100 xm - 1:a


Placeringar 2010

Segrare av Färstachampionatet 2010 (länk)
3 oktober 2010 100 cm - 4:a (länk)
2 oktober 2010 100 cm - 5:a (länk)
23 juni 2010 100 cm - 1:a (länk)
6 juni 2010 100 cm - 6:a
2 maj 2010 100 cm - 3:a