Startsida ........ Inriktning Häst ........ Inriktning Inredning & Design ........ BLOPPIS!

Sista gången snart

Nu är det en vecka sedan jag red Cantjano sist och en vecka sedan han på nåt sätt i hagen lyckades göra illa sig. Han är pigg och glad i humöret och äter bra men är fortfarande väldigt svullen i benet och har svårt att gå. Imorgon blir allra sista gången som jag rider här i Leksand. jag ska då få ta en liten tur på "Greta" istället, Cantjanos stallkompis. Jag har bara ridit henne en gång tidigare, men jag känner att jag ändå måste få göra en sista mysig tur i dalaskogarna. Vem vet när det sker nästa gång? Eller om ens nånsin?

Som tack till Cantjanos ägare Mia för att jag under hela året har fått rida helt gratis har jag gjort en tackgåva som hon ska få imorron :) Vad det är törs jag inte berätta än, hon kanske råkar läsa, så jag håller lite på det. Men jag lovar att ni kommer att få se en bild på det! :)


En bild från i vintras. En myssugen Greta och en inte lika entusiastisk Calle som snart ska yt i kylan.


Riktigt tråkigt avslut

Ja det här var ju inge kul :(
Cantjano som jag rider här i Leksand har här i helget råkat göra illa sig. Han har råkat spetsa sig på något då det blivit ett hål in i muskeln på höger framben allra längst upp innan benet går ihop med kroppen. Vi vet inte hur eller vad men vi gissar på att en pinne spetsat honom antingen att han gått in i den eller att han råkat lägga sig på den.
Cantjano var idag till veterinären och enligt röntgen och ultraljud så är inte själva benet skadat men det har blvit n infektion i området. Det är också svårt att avgöra då han inte vill lyfta eller gå med benet om det är infektonen som gör ont eller om det blivit en nervskada. Det kommer isåfall ta ett tag innan nerverna förhoppningsvis lyckas hitta varandra och läka ihop sig igen. Så just nu är det boxvila, smärtstillande och antibiotika/pensilin i en kanyl i halsen för stackaren.

Det blev verkligen ett tråkigt avslut det här, jag hade tre gånger kvar att kunna rida honom innan jag flyttar hem igen. Men självklart sörjer jag inte över just det utan håller alla tummar jag kan över att han ska läka ihop och bli helt återställd så snart som möjligt. Jag ska kika förbi hos honom lite då och då och ge honom något gott och lite sällskap. På söndag sa hans ägare att jag kunde få rida "Greta" ut på en avslutningstur innan jag flyttar hem. "Greta" är Cantjanos stallkompis, den bruna hästen med bläs som ibland syns på bilder tillsammans med honom.

Så himla synd att han skulle gå och göra sig illa, jag hoppas verkligen att allt blir bra!

Cantjano och "Greta"Grattis Fedra ♥

Idag fyller kära lilla Larma Fedra 17 år!

Fedra är min lillasysters c-ponny som en gång i tiden var min. Vi köpte henne våren 2004 i Karlstad och jag har sedan tagit henne från L:D till L:A i hoppning. Vilken himla kanonponny det skulle bli kunde vi aldrig ana. Under mina och Fedras tävlingsår tillsammans har vi kammat hem otaliga antalet segrar och vinster. Startade vi en tävling så vann vi den oftast, låter kanske kaxigt men också sant. Gick vi klassen felfritt så stod vi oftast där som segrare.

Hösten 2009 kvalade jag och Fedra oss in till Mountain Horse Pony Cup finalen i Göteborg i samband med inomhus SM. En otrolig vecka med många många minnen. Av 3500 ekipage slutade jag och Fedra på en 13:e plats i finalen, det får man väl ändå vara nöjd över va? :)

Denna kanonponny fick jag efter detta lämna över till min lillasyster och själv gå över till storhäst, det är så synd att man ska växa ur sin ponny då man är liten.

Stort stort grattis till min underbara lilla Fedra!Leksand - Den sista återkomsten

Vist har rubriken en viss klang av någon maffig och storstilad film? Men nu är inte fallet så :P
Efter tre veckor hemma har jag nämligen kommit tillbaka till skolan i Leksand igen. Leksands Folkhögskola (reklam reklam) ;P  Nu är det bara 17 dagar kvar för mig här innan mamma och pappa kommer och packar hem mig och alla mina saker igen. Så igår var det nog sista gången som jag tog tåget ner hit. Den sista återkomsten, ja det lär nog vara det på ett bra tag alltid eftersom jag hoppas på att komma in på Mittuniversitetet eller få ett jobb till hösten. Men Leksand kommer helt klart att vara ett framtida semestermål!

MEN nu ska vi inte börja sörja i förskott! :)

Idag ska jag knata bort och rida Cantjano. Det ska bli kul och lite annorlunda, första gången sedan tre veckor ju. Tydligen har de bytt hage, så jag hoppas att jag hittar :P  Det ska bli härligt att se hur pass mycket skogen vuxit och frodas. Sundsvall ligger ju efter kusten, Leksand däremot ligger som i en lite gryta mellan dalgångarna.
Långtråkiga dagar

Regn regn regn hela dagarna. Hur kul är det på en skala? De sista dagarna hemma innan jag imorron ska åka tillbaka till Leksand igen. Jag hade ju tänkt få ligga och sola, rida och njuta av den här helgen. Men icke icke, regn fem dagar i rad. Vist är det rätt mysigt att vakna och höra regnet smattra ute och veta att idag blir det en mysdag inomhus. Men jag har inte riktigt ro till det när jag känner att tiden är knapp. Det är lite som att bli förkyld när man känner att det är helt fel läge.
Guldpannband

Shakiros senaste present! Så fint så fint! :)


Så nu har han ätnligen ett till både mässingtränset och silvertränset :)Maj och det snöar

2 maj och det snöade och haglade hela dagen igår, vad är det här för trams?
Ne nu får solen, våren och sommaren komma tillbaka illa kvickt! Annars känner jag nämligen en Emelie som blir väldigt sur, jag packade inte ens med såhär varma kläder..Vinnaren av Månadens ekipage Maj!Återigen ett stort grattis till Elin Lagervall som alltså blev månades ekipage för april!

Här kommer nu hennes intervju. Elin har haft Tara i endast tre veckor har har henne fortfarande vara på prov så dem håller fortfarande på att lära känna varandra. Men jag önskar dem självklart all lycka i framtiden! :)

Ta er tid att läsa intervjun och klicka sedan in på länken hon fått här i menyraden till höger och skriv en liten hälsning :) Och glöm nu inte att du kan vara med och kamma hem titeln för juni. Jag säger till framåt mitten av maj då det är dags att nominera sig :)Elin & Tara
Ryttaren:
Namn? Elin
Ålder? 16, i sommar
Hur länge har du bloggat? 1,5 år
Varför började du blogga? Kompisarna gjorde det, sen en kul grej :)
Vad bloggar du om? 90%om hästar, träning tävling bilder osv. 10% om min vardag utanför hästarna.
Vad är dina intressen förutom hästar? Kompisar och mode.
Dina drömmar inom hästvärlden? Att tävla högre klasser i dressyr. Nå eliterna.
 
 
Hästen:
Namn? Tara
Ålder? 8 år
Ras? Varmblod?
Bästa och sämsta egenskapen? hmm... sämsta: ice trafiksäker, går inte att rida ute på där det är bilar. Bästa: ÄLSKAR dressyr banan.
Vad tycker h*n om? (tex bli kliad på halsen, äta morötter mm)? få go saker. bli kliad i ansiktet.
Vad tycker h*n absolut inte om? Bilar i trafiken.
 
Ni:
Hur länge har du haft hästen? Började rida henne för 3 veckor sen.
Hur tränar ni? Tränar enbart dressyr, får alltid hjälp av ägaren.
Brukar ni tävla eller är det något annat som intresserar er? Blir till hösten i dressyr! :D
Vad har ni för mål tillsammans i år ? Lära känna varandra, så att vi kan ut och tävla i höst.
 
Övrigt:
Hoppning eller dressyr? Dressyr såklart ;D
Sandbana eller gräsbana? Aldrig ridit på en riktig gräsbana.
Dressyr eller rida i skogen? DRESSYR :D
Ridstövlar eller chaps? Ridstövlar.
Halm eller spån? Spån, (för att det är så mkt lättare att mocka i ;) )
Rida i regn eller solsken? Solsken såklart :D
Benskydd eller lindor? Benlindor är snyggare, benskydd är smidigare.
Sadel eller utan ? Sadel
Väst eller utan? utan :) borde igentligen ha det...
 

Stort tack till er alla som nominerade sig och ville vara med till Majs utlottning. Det är otroligt kul och det värmer verkligen att så många ville delta. Nu håller vi siktet högt mot nästa månads ekipagetävling! :D

Lottning av Månadens ekipage Augusti
Nu har kalendern äntligen hoppat över till den 1 augusti och det är dags att kora månadens ekipage för Augusti! :) Spännande? Jag håller tummarna för alla!

De pris som ni alla har tävlat om är inte bara titeln Månadens ekipage utan vinsten gäller även en exklusiv intervju om dig och din häst. Denna intervju samt tillhörande bild på dig och din älskling kommer att publiceras här på bloggen och ligga länkat i sidomenyn under hela maj. Hur bra låter inte det? :) Jag kommer att meddela mot månadens slut när det är dags att nominera sig igen till lottningen för September.

MEN nu ska jag inte hålla på det längre, det är dags att lotta fram och kora månadens vinnare.


MÅNADENS EKIPAGE ÄÄÄRR...... GOLDPONNYN!!!

Jag kommer att kontakta dig via din blogg eller email där du får svara på intervjun och även välja ut den bild du vill representera dig och din sötnos med.

Till er som inte vann denna gång:
Jag är otroligt tacksam och rörd över alla som ställde upp och ville vara med i min tävling!
Misströsta inte för denna gång, chansen finns att du kammar hem nästa månads tävling! :D

Stort stort grattis!!

Surprise surprise!!

Mitt påsklov är nu över och igårkväll skulle jag ha åkt med tåget tillbaka till Leksand. Lägg märke till skulle! Det blev nämligen väldigt ändrade planer. Jag fick i fredags besked från Industridesign på Mittuniversitetet att de tyckte mina arbetsprover var så pass intressanta att de ville kalla mig till intervju. Så när jag ändå både bor och befinner mig i samma stad tyckte jag att det kändes väldigt dumt att åka till Leksand för att sedan åka tillbaka igen. Så jag ringde igår till min lärare och får fram tills intervjun istället en hemuppgift. Och guess what that means?
Jag blir hemma hela två veckor till!! :D  Det känns verkligen jätteknas, en vecka blev plötsligt tre :PRSS 2.0


bloglovin

Placeringar 2012

27 maj 2012 120 cm - 7:a (länk)
6 maj 2012 110 cm - 2:a (länk)
15 april 2012 110 cm - 1:a (länk)
15 april 2012 100 cm - 1:a (länk)
16 mars 2012 100 cm - 1:a
11 mars 2012 110 cm - 3:a
11 mars 2012 100 cm - 1:a
19 februari 2012 100 cm - 4:a


Placeringar 2011

Segrare av SAAF's tävlingschampionat 2011 (länk)
Segrare av Färstachampionatet 2011 (länk)
27 nov 2011 KM förklass 100 cm - 1:a
27 nov 2011 KM 110 cm - 1:a Klubbmästare
9 oktober 2011 100 cm - 2:a
8 oktober 2011 100 cm - 2:a
25 september 2011 100 cm - 4:a
21 augusti 2011 110 cm - 2:a (länk)
13 augusti 2011 100 cm Stilhoppning - 1:a
15 juli 2011 110 cm - 13:e
22 juni 2011 100 cm - 2:a
4 juni 2011 100 cm - 2:a
4 juni 2011 95 cm - 1:a
7 maj 2011 110 cm - 4:a
7 maj 2011 100 xm - 1:a


Placeringar 2010

Segrare av Färstachampionatet 2010 (länk)
3 oktober 2010 100 cm - 4:a (länk)
2 oktober 2010 100 cm - 5:a (länk)
23 juni 2010 100 cm - 1:a (länk)
6 juni 2010 100 cm - 6:a
2 maj 2010 100 cm - 3:a