Startsida ........ Inriktning Häst ........ Inriktning Inredning & Design ........ BLOPPIS!

Finns för fullt på instagram

....................DATUM:2013-05-01.....KLOCKAN: 21:23:06
 
Glöm inte att följa mig och Shakiro på vår instagram.
Där finns massor av uppdateringar från stallet, träning, tävling och utrustning :)
emblems @ instagram
 
 

Visste ni att..

....................DATUM:2013-03-05.....KLOCKAN: 12:01:54
  • Man uppskattar att det finns ca 750 miljoner hästar runt om i världen
  • Många hästar blir upp till 30 år gamla. Rekordet innehas av en engelsk häst som hette "old Billy" som blev hela 62 år gammal.
  • Ledarhästen i en flock är oftast ett sto
  • Alexander den Store hade en berömd häst, Bukefalos, som var den modigaste hästen världen skådat, detta trots att den var rädd för sin egen skugga. Den stupade i ett slag mot indiska stridselefanter, 30 år gammal. Alexander sörjde djupt och grundade på denna plats staden Bukefala.
  • Benen på ett nyfött föl har nästan exakt den längd som de sedan kommer att ha som fullvuxen häst. Detta innebär att ett föl inte kan beta, för de når helt enkelt inte ner till marken.
  • Hästens synvinkel är över 300 grader – med andra ord kan den se från sin ena has till den andra
 
 

 


Bloggtävling

....................DATUM:2013-03-03.....KLOCKAN: 16:16:22
 
Länkt till tävlingen: HÄR!

Shampion Key x

....................DATUM:2013-02-19.....KLOCKAN: 12:32:07
Ni kommer ihåg lilla Allan va? Okej Shampion Key x som han egentligen heter, Shakiros lillebror som föddes i somras? Han växer och frodas, blir mer häst för varje dag och har nu hunnit bli hela 7 månader gammal :)
 

Finns numera på instagram

....................DATUM:2013-01-08.....KLOCKAN: 22:16:12

Hej mina fina små läsare! :)
Som ni märkt har det nu varit dött här på bloggen ett bra tag. Jag beklagar detta men universitetsplugg, jobb på helgerna och allt den tid som stallet kräver gör helt enkelt att bloggen inte har hunnits med.

MEN ungefär i samma veva som bloggen hamnade på is upptäckte jag nämligen instagram och blev positivt överraskad över hur snabbt och lättsamt det faktiskt är.

Så numera finns alla mina uppdateringar om vardag, stallet och Shakiro på instagram.

Följ mig! @emblems


Helt nytt schabrak från Horse Saver

....................DATUM:2012-10-16.....KLOCKAN: 14:28:32
 

Intressekoll!

 

Någon som är intresserad av ett helt nytt schabrak från Horse Saver?

Ligger fortfarande inplastat. Vitt med blå och gul passpoal.

 

Stlorlek: Full

 

Bud!

 


Färg på rosetten i svansen

....................DATUM:2012-10-12.....KLOCKAN: 09:39:38
Man ser då och då hästar på tävlingsplatsen med en rosett i svansen, men viste du vad de olika färgerna har för betydelse?
 
Röda rosetter betyder att hästen sparkar. Det betyder att man ska vara försiktigt både när man går förbi hästen och när man rider förbi hästen, man ska inte vara för många runt hästen och inte vara bakom den i allmänhet. Detta är den vanligaste rosetten och antagligen den som är lättast att förså, då rött i många sammanhang är en varningsfärg. 
 
En grön rosett finns också, och det betyder helt enkelt att hästen "är grön" - nybörjare och ovan. Det kanske är hästens första tävling. Den kanske uppför sig dåligt, skyggar, är en unghäst. Ser du en häst med grön rosett så ta det lugnt runt den och gå inte för nära den. Rid inte för nära den på framridningen och håll ett öga på den ifall den sätter av i en serie bocksprång eller annat.
 
En blå rosett betyder att det är en hingst. Hingstar ...
kan vara de snällaste hästarna på hela tävlingen, men rider någon förbi alldeles för nära med ett brunstigt sto till exempel, så kan det ibland gå illa. Den blå rosetten förvarnar om att det är en hingst, man behöver inte vara för nära den och man ska respektera att inte rida för nära ekipaget om man har ett sto.
 
Vitarosetter var vanligt i England, och det betyder att hästen är till salu. Det kan vara svårt att få ut reklam om hästen på en tävling, så många satte vita rosetter för att visa upp att hästen är till salu och intresserade kan
kontaka ekipaget.  Riktigt smart tycker jag! :)
 
 
(kopierat från www.stalltjej.se )
 
 
 
 
 
 
 

Taggade!

....................DATUM:2012-10-06.....KLOCKAN: 11:52:18

Taggad häst inför tävling? Jag hoppas innerligt det iallafall :P
Vad skönt det är att starta bland de sista klasserna på dagen, hann både med sovmorgon och nybakade scones till frukost. Bra start på en tävlingsdag det! :)


Höbestyr

....................DATUM:2012-10-05.....KLOCKAN: 14:49:45

Står i stora valackhagen bland grabbarna och försöker få loss hö från stora rundbalen för att fylla Shakiros hökasse inför kvällen. Inte det lättaste att trängas bland hungriga grabbar som dessutom hellre äter upp de hö jag kämpat och packat i kassen :P


Taggad inför helgen meeting

....................DATUM:2012-10-05.....KLOCKAN: 10:36:39
Vad skönt det är att vara taggad inför tävling igen. Sist var jag ju som bekant inte alls peppad inför att tävla, men det gick ju bra ändå kan man lugnt säga ;)
 
Den här helgen är det tvådagars meeting på hemmaklubben Sundsvalls Fältrittklubb. Jag och Shakiro ska starta 110 & 120 cm på lördag och likadant på söndagen, dvs totalt fyra klasser. Det är ändå rätt mycket det så jag hoppas att han orkar med det.
Det har ju varit en stor och omtumlande omställning för honom hela den här grejen med flytten och han har inte återhämtat sig riktigt än. Är fortfarande väldigt lågmäld och inåtgående, inte lika allert och vaken på omgivningen som han brukar vara. Men hoppträningen här i veckan gick ju bra så jag hoppas att han tänder till när han väl kommer till tävlingsbanan tillsammans med Cowboy och oss i familjen.
 
Simma lugnt och håll tummarna för oss under helgens tävlingar! :)
 

Gissa bilden #1, det rätta svaret!

....................DATUM:2012-10-04.....KLOCKAN: 11:43:27


Ni kommer ihåg Gissa bilden va?
Ifall du inte var med på det hela kan du läsa om det HÄR. Det kommer nämligen dyka upp fler gånger :)
 
Motivet som skulle listas ut den här gången var bilden här nedan, och de gissningar jag fick var päls i olika former, hundpäls som fölpäls.
 
 


Fölpäls!

 

Håll utkik efter nästa Gissa bilden! Follow on Bloglovin


Shakiro i ponnyhagen

....................DATUM:2012-10-03.....KLOCKAN: 21:51:17

Eftersom stackars lillShakke stått i stora valackhagen tillsammans med typ 15 andra hästar sedan i fredags då han flyttade dit och ännu inte har fått någon kompis så fick han idag byta hage. Jag vill inte se min lilla älskling ensam och olycklig nå mer så idag fick han flytta till ponnyhagen istället tillsammans med två d-ponnyer.

Ihopsläppet gick verkligen jättebra. Jag släppte honom på en gång vid grinden och han gick direkt fram till höbalen, trängde sig fram vid de andra och började äta. Ponnyerna bara tittade på honom och nosade lite på honom medan han fortfarande åt, sen var det klart. Han är då gullig Shakiro, tar förgivet att alla är hans vänner och tycker inte illa om någon :)

Skönt att se honom tillfreds igen :)


Symaskinsskills

....................DATUM:2012-10-03.....KLOCKAN: 19:09:29

Success!!!
Får jag säga att jag nästan är oförskämt nöjd över min täckeslagning med symaskinen? Kanske inte felfritt och som nytt, jag vet, och täcket fick några extra veck och volanger, men ändå braaa mycket bättre än att lappa ihop hela häststackaren med silvertejp och kontaktlim :P
Lyckades laga både innerfodret och yttertyget, båda med endast symaskinen, och inget av det blev ihopsytt med varandra heller! :)

Stort tack till gamla gröna Husqvarnan som kämpade tappert och väl tillsammans med mig! :)


Trashat täcke

....................DATUM:2012-10-03.....KLOCKAN: 15:25:00

Men kuuuuul!! :(


Två nya schabrak

....................DATUM:2012-10-02.....KLOCKAN: 16:10:00
Förutom att hinna rida innan skolan hann jag dessutom åka förbi hos en kompis för att kolla på lite utrustning hon tänkte sälja. Där fyndade jag två stycken schabrak till kanonpris, båda använda max tre gånger :)
 
Ett vitt Lamicell och ett oranget Schockemöhle!
 

Ridtur innan skolan

....................DATUM:2012-10-02.....KLOCKAN: 14:50:06

Sitter på skolan nu, började kl 13:15 så idag slog jag på stort och var effektiv och åkte till stallet och red innan skolan. Det brukar jag aldrig orka göra annars :P

Red lite runt travbanan bara. Jobbade lite trav och galopp mest bara för att han skulle få röra lite på sig. Åker och mockar och fixar mat senare idag efter middagen.

Idag fick Shakiro för första gången se den underliga skrittmaskinscirkusen in action. Mycket märkligt tyckte han :P


Bruna bettskivor och strasspannband

....................DATUM:2012-10-01.....KLOCKAN: 17:38:00
I fredags efter skolan tog jag en sväng förbi hästbutiken Equeen här i Sundsvall. Tanken var att mest ögonshoppa och strosa runt lite men jag hittade faktiskt två saker som fick följa med hem.
 
- Ett silvrigt stasspannband.
Jag har nu två stycken silvriga sådana, ett på tävlingstränset och ett på vardagstränset. Blir jobbigt att måsta hålla på och byta fram och tillbaka med ett och samma ;) Har också ett guldigt till tränset med mässingspännen.


- Och ett par små bruna bettskivor.
Jag är inte mycket för normalstora bettskivor då jag ibland tycker det ser ut som att hästen har en napp i mungipan ;) Dessa som jag köpte är alltså mindre än normalt, endast 6 cm i diameter ca, och dessutom bruna för att smälta in mot hästens huvud.
 Ser ni? Bettskivan? Ne precis! :)
 

Galoppträning i uppförslut

....................DATUM:2012-10-01.....KLOCKAN: 14:31:00
 
Igår samtidigt som det vackra ljuset spred sig över insidan av stallet var jag och Shakiro påväg mot en uteritt.
Tog in honom och testade för första gången att ställa honom i spolspiltan och duscha av benen på honom. Eftersom vi själva inte har någon golvbrunn eller vattenslang hemma i vårt stall är han inte van vid sånt här och han såg himla rolig ut när jag försökte spruta benen rena, stod och hoppade som en kyckling för att om möjligt lyckas ha båda benen uppe i luften samtidigt för att undvika vattenstrålen ;) Men han blev iallafall ren så nu är det bara övning varje dag som gäller tills han accepterar det utan konstigheter.
 
Eftersom det här nya stallet ligger väldigt nära vårt eget hus och stall så är det ju samma ridvägar i skogen som alltid annars, som han är van och uppväxt med, och det märktes på honom idag att han tyckte det var skönt att komma ut i skogen på de vägar och ställen han kände igen. Att allt för en stund var precis som vanligt för honom.
 
Red till Bullåsbacken, dvs en grusväg i varierat uppförslut. Galopperade den två gånger i långsam galopp, en gång i vänster och en gång i högergalopp. Shakiro var verkligen jätteduktig och jobba med hela kroppen och ryggen hela vägen upp :)
 
 Längs vägen förbi havet mot Bullåsbacken
 

Börjar komma till rätta

....................DATUM:2012-10-01.....KLOCKAN: 10:59:45
Shakiro, och även jag för den delen, börjar så smått att komma oss tillrätta i det nya stallet.
Shakiro har fått vänner i hagen och hans box blir allt lugnare och mer lättmockad vilket alltid är ett bra tecken på att det går åt rätt håll.
 
Igår då jag stod med honom på gången sken plötsligt höstsolen in genom
stallets tak/sidofönster som består av sådanna små glaskuber inmurade i väggen.
Det blev verkligen ett vackert ljus som svepte in över stallgången.
Naturligt ljusinsläpp i stall är verkligen fint! :)
 

Jag och Shakiro har flyttat

....................DATUM:2012-09-30.....KLOCKAN: 11:25:00
Jajamen där har ni det, avslöjandet av Cliffhangern #2! :)
 
Jag och Shakiro, eller tja mest Shakiro, har flyttat till ett nytt stall. Det är första flytten någonsin för oss båda och jag har aldrig haft en häst installad förut eftersom vi alltid haft stall och hage hemma på gården so it's a first one for me.
 
Anledningen till flytt:
Då Shakiros lillebror kom till världen i somras och vi då blev en häst rikare hade vi samtidigt planerat att lillasysters c-ponny skulle säljas framåt hösten och vi då skulle ha fyra hästar som vanligt igen. Men det är enligt många och enligt hastnet tydligt att det är sjukt svårt att sälja ponny just nu så Fedra är ännu kvar och det blev helt enkelt för trångt. Och eftersom jag är den som har körkort av mig och lillasyster så blev det jag som fick flytta och stalla in Shakiro i ett annat stall än hemma. Men jag hade ingenting emot det, rätt kul att testa något nytt faktiskt :)
 
Vart vi har flyttat:
Vi har flyttat till Älvagård som är min hopptränares gård. Jag har tränat för Gunilla Nylander sedan b-ponnytiden då jag var 10 år så vi känner varandra ganska bra vid det här laget ;) Det är en stor anläggning med 12 hektar hagar, nybyggt stall, skrittmaskin och eget stort ridhus som byggdes för endast  tre år sedan om jag inte minns fel. Den ligger dessutom nära vår egna gård, endast 10 min skrittväg. Så där har vi det bra jag och Shakkeboy! :)
 
Hur länge vi blir kvar är ännu inte bestämt, men c-ponnyn Fedra är fortfarande till salu så känner du någon liten ryttare som söker den perfekta läromästaren och rosettplockaren så tveka inte att höra av dig! :) 
 
 
En nyinflyttad Shakiro i sitt nya hem. Murade boxväggar är sååå snyggt!

Trött Shakiro men med fina stallet i bakgrunden

Ridhuset på 66 x 22 meter och Terra Tex (fibersand)-underlag

Shakiro fick en fin hörnbox med full koll i stallets alla riktningar.

Shakiros mathörna med full utsikt över stallet och dekorerat med hans rosa lilla boxinredning (Likit-sten) 

RSS 2.0


bloglovin

Placeringar 2012

27 maj 2012 120 cm - 7:a (länk)
6 maj 2012 110 cm - 2:a (länk)
15 april 2012 110 cm - 1:a (länk)
15 april 2012 100 cm - 1:a (länk)
16 mars 2012 100 cm - 1:a
11 mars 2012 110 cm - 3:a
11 mars 2012 100 cm - 1:a
19 februari 2012 100 cm - 4:a


Placeringar 2011

Segrare av SAAF's tävlingschampionat 2011 (länk)
Segrare av Färstachampionatet 2011 (länk)
27 nov 2011 KM förklass 100 cm - 1:a
27 nov 2011 KM 110 cm - 1:a Klubbmästare
9 oktober 2011 100 cm - 2:a
8 oktober 2011 100 cm - 2:a
25 september 2011 100 cm - 4:a
21 augusti 2011 110 cm - 2:a (länk)
13 augusti 2011 100 cm Stilhoppning - 1:a
15 juli 2011 110 cm - 13:e
22 juni 2011 100 cm - 2:a
4 juni 2011 100 cm - 2:a
4 juni 2011 95 cm - 1:a
7 maj 2011 110 cm - 4:a
7 maj 2011 100 xm - 1:a


Placeringar 2010

Segrare av Färstachampionatet 2010 (länk)
3 oktober 2010 100 cm - 4:a (länk)
2 oktober 2010 100 cm - 5:a (länk)
23 juni 2010 100 cm - 1:a (länk)
6 juni 2010 100 cm - 6:a
2 maj 2010 100 cm - 3:a