Startsida ........ Inriktning Häst ........ Inriktning Inredning & Design ........ BLOPPIS!

Nu inträffade min största farhåga!

Nu inträffade min största farhåga. Skulle duscha och märkte att jossan nyss duschat utan att säga nåt och gjort slut på allt varmvatten, så det blev en kalldusch och tänkte då att nu ska jag skynda mig. Jag hann precis skumma in håret och sen blev det bäcksvart! Strömavbrott! Mamma fick komma och rädda mig med värmeljus :p


God Jul!

M E R R Y   C H R I S T M A S   Y O U   L I T T L E   J E R K S ! ! :D

Så var årets julafton avklarad. Dagen och kvällen spenderades hemma med familjen och morfar. Mycket skratt och stoj som vanligt, och det bjuds alltid på nåt extra. 
Förra året doppade pappa slipsen i gravlaxsåsen, och i år var det istället morfar som kom med tröjan på sig ut och in xD Min släkt alltså ♥

Nu slår klockan strax midnatt och det är dags att gå och lägga sig, för imorgon halv elva bär det iväg till farmor och farfar där även kusin och faster väntar och det ska ätas julmat och bytas lite julklappar. I och med att jag bor i Leksand nu var det nästan ett halvår sedan jag träffade min farmor och farfar, den 26 juli närmare bestämt.
Så det är verkligen på tiden att träffa dem :)

Det fotades lite hemma igår på julafton, och kameran ska med till farmor och farfar imorron. Så bilder kommer, men kan inte lova när efterom det även planeras att åka hem till Nicklas imorronkväll vilket innebär att jag kommer befinna mig i Örnsköldvik fram mot nyårsafton. Men alla är värd en liten bloggpaus under julen right? De nära och kära är ju trotsallt viktigare i dessa juletider :)

Hörs och ses, ha det bäst! :D





Hjälp! Julklappstips

   

Samma stora problem varje år. Vad ger man till en morfar som redan har allt?
Har funderat på nån bok, men han läser inte. Ljudbok, vet inte vad han gillar.
Grejer och saker är nästan helt uteslutna då han redan har allt och mer där till.
Vad ska du ge till din morfar? Snälla hjälp mig! :)





Efterrättsmums

                     

Skolans efterrätter den senaste veckan var absolut inget att klaga på.
Bl.a ostkaka med smak av saffran, vanilj-panacotta, ris a la malta och denna underbara jordgubbscheezecake :) Och strax väntas även friterad banan och glass här hemma! :)






Finally at home



Äntligen har jag jullov och är jag hemma hos familjen i Sundsvall igen! :)

Resan hem igår gick sidådär, men är samtidigt glad att det inte gick värre.
Jag och Frida åkte tåg från Leksand till Sundsvall med Tåg i Bergslagen/Tågkompaniet och SJ sista biten. Jag hatar att resa pga av åksjuka, det ska erkännas. Så jag var jätteorolig inför resan i snöstormen, med risk för inställda tåg och få åka buss istället.Så jag är glad att det gick så pass smärtpritt ändå.

Kl 11:09 började jag och Frida resan från Leksand mot Sundsvall. Vi hann komma en mil med det första tåget innan vi blev stående i Gagnef pga signalfel. En bra början redan efter en mil av 35 x)  Efter en stunds väntan var signalfelet åtgärdat och vi kunde fortsätta mot Borlänge. Detta resulterade i en försening där vi i vanliga fall har 40 min till nästa tåg vidare mot Gävle, men som vi nu fick skynda oss till och han precis sätta oss innan vi åkte.

Tåget mellan Borlänge och Gävle lufsade på bra och allt flöt på. Kom fram till Gävle station och hade där 20 min tills nästa tåg x2000 skulle komma från stockholm som vi då skulle hoppa på upp mot Sundsvall. Vi han inte mer än sätta oss på en bänk i det ovanligt fulla väntsalen på Gävles station förrens dem sa i högtalarna att tåget var ca 15-20 min försenat. Sure det var väl lugnt. Ca 10 min efter detta sa dem plötsligt att tåget skulle bli en hel timma sent! Så hurra för oss, där fick vi sitta på stationen och vänta glatt en timme. Vist det var väl inte det roligaste att sitta där rätt upp och ner, men jag hade ju Frida, och stort tack till min lilla korrespondent Cissi som satt hemma i sundsvall och höll mig uppdaterad med SJ's hemsida. Anledning till förseningen var ett lokfel. Efter en timme kom tåget precis som det skulle och vi gick ombord och tog plats. Eftersom jag inte kan sitta baklänges på tåg, återigen åksjukan så hade jag specifikt fått bokat en plats framlänges. Jag satte mig på min plats så nöjd så och fick då höra att det var fel på loket fram, så därför skulle de nu köra till något de kallar triangeln och vända hela tåget så att loket bak skulle köra istället. Vilket betyder att de som satt baklänges nu fick åka framlånges. HURRA!! xD Inte min dag det där. Tjejen som klippte biljetterna var kanonsnäll och fixade två lediga framåtplatser till både mig och Frida bredvid varandra, kanonsnällt! Och sedan lyckades jag även sova en stund, var länge sedan det hände på tåg :)

För att sammanfatta detta långa inlägg, vist alla klagar på SJ och deras förseningar. Och självklart var det inte kul att komma hem 1 h 40 min senare än vad man väntat sig. Men jag är otroligt glad att det inte blev buss i 35 mil. Och trotsallt så berodde förseningarna på signalfel och lokfel och inte på snön! Vilket faktiskt bådar gott tills jag ska åka tillbaka igen i januari.
Men jag vågar inte hoppas, och jag ska dessutom åka själv då, ingen Frida.




Pepparkakstävlingen avslutad

Nu är pepparkakstävlingen avslutad på riktigt och segraren är korad.
Vårt pepparkakståg vann tyvärr inte, och vi fick inte heller veta placeringsordningen.
Men här följer bilder på alla de bidragen som var med och tävlade, första bilden är segraren.

Tyvärr har glasyren smält av de varma stålkastarna. Så dem ser alldeles rostiga
ut där det bruna sockret har smält igenom, så försök bort se från det :P





Segrade gjorde detta hus dom döptes till Hildasholm


Nedan följer vi som kämpade tappert men inte nådde fram:






Vårt SJ-tåg


Kontorets skapelse, och rektor Anki fuskade inte i år ;)








Vilken var din favorit! :)

                                                                             


Vinterdesignen på plats

            

Äntligen är vinterdesignen på plats! :) Och jag har även tagit mig i kragen och bytt ut presentationen av mig själv som du hittar i den vänstra spalten. I den stod det att jag hade sommarlov, så det var nog på tiden att byta där ;)

Vad tycks om det nya vintriga? :)




Bob & Bobek



Åh Bob & Bobek!  Nån mer än jag som kommer ihåg dem? :P

                                                                                                       


Problem med Bloggtrafik?

Är det bara jag som inte kan öppna bloggtrafik's sida?

Det kommer upp en errortext och jag vet inte om det är deras sida
som har kraschat eller om det är hos mig som problemet sitter.


Klicka på bilden och säg vad du ser tack!


                                                                                                                    


Ulfs fjortisfylla



Haha lilla Ulf :P




Spatips för hemmet

Jag hittade nyss en kanonbra lista på hur man kan göra ett helt gäng med olika ansiktsmasker. Och allt ur ditt kylskåp!  Listan lånas från Helene underbara skönhetsblogg!



Bönmask -  Mjukgörande för alla hudttyper
Yoghurten lugnar huden medan bönorna har en mjukgörande effekt. Gör din hud garanterat sammetslen.
3-5 stora gröna bönor
naturell youghurt
ljummet vatten
Blanda ingredienserna och låt verka i ansiktet under tio minuter. 


Nötmask - Passar alla hudtyper
En mask som gör din hud strålande!
2 matskedar naturell yoghurt
1 tesked honung
1/2 tesked olivolja
1/2 krossade valnötter
1/2 paket jäst
Blanda ingredienserna väl, var speciellt noga med att jästen inte klumpar sig alltför mycket. Låt verka i fem minuter.  



Persikomask - För normal hud
Fruktenzymerna i persikan är antiflammatoriska och har lätt sammandragande egenskaper som löser upp smuts och döda hudceller.
1 mellanstor persika
1 matsked honung
Mosa persikan och blanda väl med honungen. Låt verka i tjugo minuter. 



Bananmask - Passar torr hud
Banan har återfuktande egenskaper och havregrynen skrubbar bort döda hudceller som gör att huden blir ännu lenare. Har du fet hud kan du byta ut honungen mot naturell yoghurt.
1 banan
5 msk havregryn
1 msk honung
Mosa bananen och blanda i havregrynen. Lägg på fuktad hud och låt verka i tio minuter. Skölj av med ljummet vatten.



Citronmask - Passar fet hud
Citroner innehåller höga halter för c-vitamin, som både mjukgöra huden och avlägsnar smuts och bakterier. Rekommenderas inte till torr hud eftersom citron har en uttorkande effekt.
1 äggvita
1/2 glas färskpressad citronjuice
Vispa ihop äggvitan med citronen och låt verka i tre minuter.  



Jordgubbsmask - Passar fet hud
Jordgubbar är rika på c-vitamin, som mjukar upp huden. Yoghurten stimulerar och ger lyster. Inte att rekommendera för känslig och allergisk hud!
5 jordgubbar
2 tsk naturell yoghurt
2 msk mandelmjöl
Blanda ingredienserna och applicera på rengjord hud. Låt verka i 15 minuter och skölj försiktigt med ljummet vatten.  



Gurkmask eller potatismask (funkar med bägge) - mot påsar under ögonen
Tunna skivor läggs direkt på, mosad gurka/potatis mellan två bitar gastyg och pressad saft doppar man bomullstussar i. Lägg på ögonlocken och vila en kvart. Lugnar, tar bort påsighet och gör blicken klarare. Kan upprepas dagligen i ett par veckor som en kur.



Jästmask
Vanlig jäst, inte torkad, som man använder när man bakar, är toppen för hyn. Man smular på en talrik eller i en skål en jästförpackning tillsammans med lite honung och citronsaft (mindre citron om man har torr hy, mer om man har fett, men var försiktig med både honung och citron så att det inte blir för flytande), lägger på ansiktet som ansiktsmask, väntar tills det torkar och vill man göra peeling kan man smula sönder allt och sedan tvätta bort resterna med vatten, eller så kan man köra med vatten på en gång. Otroligt näringsrikt, och samtidigt enkelt. 



Kokosmask - Mask som bleker skönhetsfläckar. För alla hudtyper
1 tesked naturell yoghurt
1/2 tesked kokosmjölk
1/2 tesked honung
Blanda ingredienserna väl. Applicera på rengjord, torr hud och låt verka i fem minuter. Luktar otroligt somrigt.





Baka pepparkakor




Igår bakade jag och Lotta i korrodoren pepparkakor :)
Dock är degen alltid godare ;)





Guitar Cover - Megadeth



Nicklas har gjort en ny cover :)





Tidigt en söndag

Godmorgon godmorgon!

Idag är det julmarknad som väntar här på skolan. Jag ska stå ute från kl 10-17 och sälja mina (trumvirvel) julkort!! :)  Jag har först ritat egna motiv med bläckpenna på papper, sedan scannat in skisserna i datorn. Färglagt, lagt skuggor och färdigställt dem i photoshop. Och slutligen skickat dem till ett tryckeri i Rättvik som tryckte upp dem åt mig :)
Har egen logga på baksidan och allting, Emelie Löfström, Design Leksand.
Tyvärr har jag inga bilder på den här datorn, men det ska jag självklart försöka fixa :)

Nu ska jag strax börja klä på mig allt jag har för att stå ute en hel dag i 15 minusgrader.
Såg imorse när jag letade att min underställströja är hemma i Sundsvall, mindre kul.
Snälla måtte jag inte frysa rumpan av mig idag!




Idolfinal i designsalen

Sitter i designsalen (klassrummet) och dricker glögg med kära vänner i klassen och tittar live på idolfinalen på datorn :) Sweet sweet :)




Lite på kanelen kanske?


Glimt av julprojektet

20101209965 (MMS)

Glimt av julprojektet. Sofie har många bollar i luften, hehe ;)


Parlamentet - Per Andersson



Per Andersson, got to love! :D
Särskillt vid tips från coachen vid 09:55!




Happy birthday bloggis!





Jag glömde ju helt bort att säga grattis till min blogg igår.
Min blogg fyllde nämligen 1 år igår!  Stort grattis bloggis! ;D
 

                                                                                                            


Vinn en köksmaskin




Nu har Du chansen att vinna en valfri köksmaskin från WhiteAway.
Nybakt bröd, härliga milkshakes eller nypressad juice till frukosten, du väljer!
Tävlingen hålls av Mitt nya liv och tävlingen hittar du HÄR!

                                                                                                         


Pepparkakstävlingen pics



Precis som utlovat kommer här bilderna från pepparkakstävlingen.
Jag förstår att du har längtat som bara den ;)
I dessa snöiga vintertider kändes det inte mer än rätt att skapa SJ i vinterkaos!
Vi skapare till detta magnifika mästervärk är Jag, Sofie A, Sofie P & John.















Pepparkaksgänget




Utifall att rektor Anki läser, Jag lovar att vi städade duktigt efter oss! :P






SJ i vinterkaos!











Röstningen och vinnaren kommer att utses på söndag i
samband med julmarknaden, så spänningen är på topp! :)


                                                                                                                       


Fikastund

20101207962 (MMS)

Fikastund med varm äppelglögg och kanelknäcke :)


Pepparkaksbygge

 



Jag blev inbjuden till att få baka pepparkakshus av två kära klasskompisar som kom och knackade på dörren. Varje år framåt jul hålls en tävling på skolan om vem som byggt det snyggaste, fulaste eller ja mest orginellaste pepparkakshuset. Jag vet inte riktigt hur det döms, om det ska vara snyggt eller inte, och just ett hus behöver det inte vara. Ett valfritt bygge helt enkelt. Valje klass på skolan får ställa upp med en skapelse och även kontoret och köket är med och tävlar. Förra året fuskade rektorn och blev diskad, bara det säger hur prestigefullt det är ;) Får väl kanske bli vaktisarna som får utse vinnaren då ;)

Ikväll runt 18:00 tänkte vi gå till stora köket på skolan och börja skapa.  Kocken Jonas har lovat oss huuur mycket pepparkaksdeg och tillbehör vi vill! :D   Bild på resultatet utlovas!





Adventsljus polka






Nu är är min adventsbricka dekorerad :)
Är både ätbart och brinner framförallt inte upp. Mossa är rena livsfaran!





Underbara Spookie ♥


Laleh - Hide away


Jag kände att jag behövde skriva några ord om min Spookie. Lyssna gärna på låten till.


Tänk att något så litet kan betyda så mycket. Kan ta så stor plats inom någon och väcka så mycket. En liten varelse som inte ens vet hur otroligt mycket hon betyder och hur viktig hon är.
Du var häften så stor som dina syskon och vi var ofta oroliga över att du inte skulle klara dig. Att din lilla sköra kropp var för liten och för svag. Jag stödmatade dig med välling för att du skulle klara dig, och du motbevisade alla och växte, utvecklades och läre dig, men i din lilla skala och takt. Men du klarade det!
Om bara kattungen jag satt med i handen och gjorde hjärtmassage på i över en timme också kunde klarat sig. Men allt fungerar inte så som man vill.

Du betyder så otroligt mycket lilla katt, och tänk om det trots allt bor en liten Tigris inom dig. Min älskade katt som fick somna in förra hösten vid 16 års ålder. Min vän sedan jag var 2 år gammal. För att ni båda är lika går inte att undgå.

Jag missade när dina syskon flyttade hemifrån och många var det som ville ta mitt lilla hjärta med sig hem. Tack så mycket mamma för att du behöll henne åt mig!!  Om två veckor kommer jag hem igen och får tillbringa tre underbara jullovsveckor med dig.
Min älskade lilla Spook, jag saknar dig varje dag! ♥



























Jag älskar dig! ♥

                                                                                                                                     


Apples in system


Just det, jag gjorde ju mig av med min Systemetoskuld igår eller vad det heter. Knäppt ord det där indeed. Och du som har koll tänker säker nu: "Men är inte du 19 år?" Och det är alldeles riktigt, men svaret på den frågan är alkoholfri äppelglögg :P   Jag har nämligen hittat en favoritglögg, och den råkar bara finnas på systemetbolaget. Men är man välkommen till de alkoholfria alternativen så är det inga problem :)


Äppelglögg 750 ml  -  24:-



Ovanligt ledig

Torsdag torsdag hm vad jag har gjort idag, eh tja inte mycket när jag försöker tänka efter.
Sov till 09:30 (skulle vara i skolan 08:20) men så kan det vara ibland. Hade lite presentationer på skolan, men jag presenterade inget eftersom jag istället hade jobbat med mitt julprojekt till julmarknaden. Nu undrar du säkert vadå julprojekt, men icke det är en hemlis! :P
Iaf ett litet tag till, om jag inte redan råkat avslöja det dvs xD
Efter skolan gick jag till Leksandsgården D's korridor, blev bjuden på en choladkaka och pratade en massa med korridorens invånare.

Hur som haver så är vi lärarlösa imorron, så uppgiften blev att jobba under morgondagen med julprojektet. Och just exakt, jag är ju redan klar!  Detta stavas alltså  L e d i g! :D





Beauliful blogger



Hade den äran att få bli nominerad till denna fina award av Josefin Landhagen, tack!


Berätta 7 intressanta saker om dig själv och dela ut awarden till 7 bloggare:


  • Jag äter inte spagetti eller annan pasta om den inte är al dente.
  • Jag har en tunnel (töjning) i vänsta örat.
  • Här på skolan i Leksand går jag under namnet Raccoon, lång historia ;)
  • Jag har en egen popcornkastrull här på skolan.
  • Min f.d klasskompis Carro var rädd för mina ögon.
  • Jag gillar ljudet av tunnelbanan när jag är i Stockholm.
  • Igår julpyntade jag till toner av rockmusik.


De jag utmanar med denna Beautiful blogger nominering är:
Cecilia Bergman   Emma Danielsson   Linnéa Sandgren   
Anna Backlund   Sofie Persson   Flying Changes   HiiLen



RSS 2.0




bloglovin





Fashionize.se


SoChic.se


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...