Startsida ........ Inriktning Häst ........ Inriktning Inredning & Design ........ BLOPPIS!

Anslagstavlan blev svart

Jag måste ju förresten visa lite bilder från min anslagstavlas förvandling då jag en dag valde att måla den svart. En burk svart väggfärg innehållandes 0,5 liter för 60:- och vips en helt ny anslagstavla :)


Före:








Efter:









Vist gör det stor skillnad? :)
Vill du inte ha din just svart så varför inte vit, klargrön eller ljusrosa etc? :)





Skissa skedar

Skolan rullar på och denna vecka har vi haft tre st uppgifter att jobba med.
En av dem var att skissa av en sked ur tre olika vinklar. Detta för att öva sig på att läsa av perspektiv och att kunna återteckna ett material, som i det här fallet är metall. Lyckas teckna skedens highlights och få den att se verklig ut.   Jag är nöjd med 2 av 3 skisser :P















Borlänge-trip

Idag strax efter lunch bestämdes det att några i klassen skulle åka till Borlänge för shopping och div ärenden. Borlänge ligger ca 4-5 mil från Leksand och där finns en stor shoppingkupol som heter Kupolen. Den ser ute lite som en plattare variant av Globen.
För er Sundsvallsbor så kan jag förklara som så att det är ett trevånings Birsta City!! ;)  Eftersom det inte finns nån vettig butik alls i Leksand mer än typ Ica, Konsum och Apoteket och jag fått pengar i både julklapp och födelsedagspresent, men resväskan är redan proppfull så jag har aldrig kunnat shoppa något då jag varit hemma. Så jag tog verkligen tillfället i akt idag och passade på att åka med.

Det var verkligen sjukt underbart och kul att få shoppa av sig lite!! :'D









Produktbeskrivning för bilden:

Svart linne - GinaTricot - 129:-
Jeans ljusa - H&M - 399:-
Jeans mörka - H&M - 199:-
Läderarmband - H&M - 29:50:-
Ringa Uggla - H&M - 49:50:-
Svart scarf - Lindex - 129:-
Halsband Klocka - H&M - 39:50:-
Tandborsthållare - Cult Design - 99:-
Ringar 6/pack - H&M - 39:50 :-





Och så var dagen till ända


Då var min 20-årsdag slut och allt är stök är fixat. Känns lite sorgligt när man tänker på det, dagen försvann fort och imorgon är en för mig helt ospecielldag, förutom att min älskade barndomsvän Emma Sundling fyller år förstås! :) Min speciella dag rusade förbi.
Nu är det över en timme sedan allt folk, dvs klassen gick hem till sitt och jag kännermig smått slut.

I förrgår fick jag frågan "Du gillar att baka va?" av Petter i klassen. Och hehe jodå jag gillar att baka, helt rätt. Så idag vid lunchen på skolan kom han med en fullproppad kasse från Konsum innehållande bl.a ägg, socker, mjöl, bakpulver drottningsylt, färska bär och grädde. Samt en bakform och en elvisp som hjälp. Där efter sa Petter och dem vid bordet att "Ikväll kl 19:00 kommer vi (klassen) till dig och vi väntar oss hembakad tårta!"

Haha så sedan ca 13:00 idag har jag snurrat runt i köket i smått panik, måste baka, måste hinna städa rummet, måste baka, måste städa. Haha men det gick vägen och prick 19:00 när de första ur klassen började droppa in blev jag klar men allt. Jag bakade två st gräddtårtor med drottningsylt och egengjord vaniljkräm i och färska bär ovanpå. Gjorde också egna munkar, och Robin klassens laktosintolerant fick två st egna kladdkaksmuffins med färska bär på. Det var mycket att stå i och det tog mig hela eftermiddagen, men jag tror det uppskattades väldigt iaf :) Jag har alltså bakat till ca 19 personer idag, tror vi blev runt 16-17, men jag räkande inte så jag vet egentligen inte, och jag tycker fortfarande att det är ett under hur alla 17 fick plats på 7 st stolar. Men finns det hjärterum finns det stjärterum som de säger, så både golv och vardagsrumsbord var också dugliga sittmöjligheter, plus delade stolar förstås. Själv fick jag av någon konstig anledning en helt egen.

Det fikades, dracks kaffe och skrattades en heel del. jag hade tänkt att jag skulle ta någon bild men det hans tyvärr inte med. Runt 21:00-22:00 gick folk hem nöjda och belåtna. Och någon som verkligen är slut i kroppen av dagen är jag! Krupit runt på golvet och hetsstädat och stått och bakat i kökte i ca fem timmar. Kände för att somna med ansiktet i soppan runt fem-tiden då jag blev tvungen att stoppa i mig lite middag och näring. Nu blir det iaf en efterlängtad säng, OCH jag kanske ger mig själv lite sovmorgon imorron, you never know ;)

Stort tack för en underbar dag och kväll klassen, you rock! ♥





Whos day is it? It's mine! :D



Vad är det för dag idag, är det en helt vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Emelies födelsedag. Hurra hurra hurra!

Hehe yep så är det när man får sjunga för sig själv. Idag fyller jag faktiskt heela 20 år!
Helt sickt, jag är inte ens tonårning längre. Dags att börja känna sig gammal på riktigt kanske? x)

Känns rätt konstigt att fira sin födelsedag utan familjen, dessutom när man fyller 20. Ingen familj och släkt på besök som det annars brukar vara. Men jag har fått överraskningar på posten från både Nicklas, farmor och farfar, Cissi och Mamma ink. jossan, håkke och morfar. Så dom kom ihåg mig iaf ;)

Idag ska jag bara sitta i skolan och låta tiden gå. Har ingen lärare och inget att göra idag :P
Hörs sen! Puss på er :)





Hemgjorda chicken nuggets

           


Idag testade jag för första gången att göra egna chickennuggets! :)
Alla vet ju vid det här laget vad de flesta chicken nuggets som man köper egentligen är gjorda av, nämligen malet brosk, skinn och allt sånt där äckel som blir över när man tagit de fina delarna bort från kycklingen. Har du ingen större koll på hur det går till kan du gärna kolla in denna video då Jamie Oliver gör chicken nuggets till ett gäng ungar. Hans budskap till barnen misslyckades nämligen.
Videon ser du HÄR!

Jag förstår egentligen inte varför inte fler gör sina egna chicken nuggets istället för att köpa malet äckel. Jag testade hur som hellst att göra egna nuggets idag och det är inte ett dugg svårt, det går fort och man får äkta fint kycklingbröst istället för brosk. Jag rekomenderar och ber nästan er att testa detta själva. Anyone can do it! :)

Jag hittade receptet på en video på youtube, here you go!




H&M-paketet har anlänt

     


Nu har äntligen mitt paket från H&M kommit. Gud vad jag har tjafsat med det där!!
H&M hade stor rea på sin hemsida veckan innan jullovet, eller dom har väl alltid rea egentligen men jag hittade just en massa kläder till bra pris och i rätt storlek som jag ville ha där veckan innan jullovet. Jag skickade iväg beställningen när det var 1,5 vecka kvar av skolan och det stod att leveranstiden skulle ta ca 3-4 dagar så jag tänkte vad bra då hinner jag få det i mitten av veckan och så åker jag hem på fredag, det blir kanon! Men big note! Om du inte bor på den adressen som du är skriven på välj inte posten som leveranssätt när du beställer från H&M. Den skickar nämligen automatiskt paketet till den adressen du är skriven på, oavsett vilken adress du anger vid beställningen. Jag märkte alltså detta och var tvungen att byta fraktsätt till Schenker för att kunna få det dit jag ville. Jag hade fortfarande gott om tid på mig, men bara för att H&M eller nånting i den preocessen segade så otroligt och det var dags för mig att åka hem till Sundsvall för jullov så fick jag åker igen ringa och byta adress på det. Paketet hade då resan passerat sorteringterminalen vilket innebär att paketet blir tvunget att skickas ut till leksand för att sedan returneras, gå igenom sorteringen igen och sedan kunna skickas ut till nästa adress jag angett. Detta byte tog nästan två veckor. Tillslut fick jag äntligen ett sms om att jag kunde komma och hämta ut mitt paket på kiosken. Jag åkte dit och fick då höra att paketet skickats tillbaka IGEN. Jag fick då återigen ringa och höra vart fan det var påväg och då skicka det till leksand igen. Så denna cirkus har tagit mig en månad! Och inte nog med att det bara var ett paket, den svarta koftan med knappar var slut när jag beställde så den skulle komma i efterhand i ett eget paket, så jag har haft två paket ute på villovägar i sverige som gått om varandra.

Mina pakets resa:
Från H&M i Borås - Leksand - Borås - Sundsvall - Borås - Leksand!
Jag räknade för skojskull ut på eniro hur många mil mina paket har åkt runt, och håll i er: 279 mil!!!

Helt insane, men nu har äntligen allt landat hos mig! :D

Så kom ihåg, välj inte posten som fraktsätt när du beställer från H&M om du inte bor på den adress du är skriven på. Paketet kommer alltså automatiskt att skickas till den adress du är skriven på. Välj istället Schenker! Jag är dock osäker på om detta har med att göra att jag har H&M klubbkort och vart min adress är skriven på det.





Sen nyhet från H&M?



Ingen missade väl baseballjackorna från GinaTriot som sommaren 2010 blev så galet populära?
En utav H&M's nyheter inför våren 2011 är att lansera två stycken baseballjackor av samma modell. Känns inte det rätt efter för att vara H&M? Dem är ju bra mycket större inom modeindustrin jämfört med Gina. Eller har jag missat nåt, hade även H&M dessa jackor förra året?
Hur som hellst, en nyhet alltså för er som gillar dem eller inte fick tag på en förra året.
Själv står jag nog över även detta år tror jag :P

299:- hos H&M

       






e.l.f. beställning


Jag sängde nyss iväg en beställning till e.l.f. (EyesLipsFace), en sjukt billig onlinesshop för smink och all typ av makeup. Jag fyndade bl.a nagellack och ögonskuggspenslar, allt för 18,30:- styck (!) Det är precis de låga pris som dem har på elf, och alltid har. Så det ska bli spännane att se om sakerna duger trots de otroligt låga priset :)







Slapp skoldag

Trevlans skoldag. Har suttit vid datorn sedan 08:20 imorse och gjort ingenting på hela dagen :P
Men gör man klart veckans uppgift på första dagen så blir det så ;)
Hoppas jag inte missat något i uppgiften bara.

Ikväll vid 18:00 blir det basket i gympasalen med några ur klassen. Kul att få spela lite igen, hoppas att lungorna också hänger med och vill spela, blir så flåsigt och jobbigt annars ;)
Funderar på att ta en städning av rummet innan dess. Det behövs verkligen, men ack så trååkigt..!





Sveriges mästerkock, säsongspremiär



Ikväll börjar det äntligen, sveriges version av Masterchef!  Jag ska sitta bänkad! :D





Vinn smycke från Calli.se

      

Klicka på bilden eller HÄR för att delta i tävlingen!





Mönsterrapportering in color

En sväng i kopiatorn för orginalskissen och ett gäng färgpennor så fick mönstret plötsligt färg :)
Märkte dock att skannern inte var något vidare på att återgiva färg. Mycket bättre färger irl.
Men ni får en hint om hur det blev i iaf :P




                                                                                                                      


Mönsterrapportering

Idag gick jag till skolan fast än att det stod emot. Men det ordnade sig ganska snabbt. För att få vara med på Malins uppgift var man nämligen tvungen att infinna sig från början av lektionen.

Malin Åkerblom är vår gästlärare som kommer och jobbar med oss någon vecka då och då. Malin har gått/går (?) på HDK i Göteborg och har bl.a skapat texiltilkollektionen Birgit som lanseras på Ikea.


Uppgiften den här veckan är mönsterrapportering. Dvs vi ska rita ett mönster för hand, och sedan  få det att kunna upprepa sig åt alla håll utan att det blir några fula skarvar, mönstret ska kunna flyta ihop utan problem. Det är lite trixigt trots allt.  Brain, start your engine! ;)

Inför skissandet fick vi fyra olika teman att välja mellan att bygga sitt mönster på:
- Fasanens fågelmaskerad
- Sockerkrig och svulstiga bakelser
- Rokoko-monster i reptilmönster
- Rallybilar och ballerinor

Jag valde Sockerkrig och svulstiga bakelser :) Jag tror vi skulle jobba med den här uppgiften hela veckan. Men om jag lyckats gjort rätt dvs så blev jag klar redan idag strax efter lunch :P
Här nedan följer min mönsterrapportering :)

                      
                                                                            Orginalskissen (bild ovan)





Mönsterrapport (bild ovan)





Färdig mönsterrapportering i helskala (bild ovan)



Lite färg på det där så :)  Positiv/negativ feedback uppskattas!

                                                                                                                      


Cheer up

Hugaligen, det är verkligen inte lätt att lämna hemmet efter tre underbara jullovsveckor och sedan sätta sig på tåget 35 mil hemifrån till skolan igen inte. Verkligen ingenting jag rekomenderar, iallafall inte om man älskar sitt hem så mycket som jag gör. Finns inget bättre ställe.

Nu sitter jag alltså i Leksand igen, men jag vill knappt erkänna det för mig själv. Det är tungt kort sagt!
För att försöka komma på bättre tankar tog jag mig förut en dusch i min nya duschgel från Body Shop som jag inhandlade här om dagen. Efter duschen blev det en balanserande och djuprengörande ansiktsmask följt av lite uppiggande musik.

Jag tillåter mig dock att ha deppiga dagar, det är viktigt att själv acceptera det.
Snart är det bara sängen kvar av dagen. Jag vill hem :'(

    





Birstarunda med mamma

Idag blev det en sväng till Birsta tillsammans med mamma. In snabbt på H&M, fyndade på Body Shop i förbifarten och slängde i sig en cheeseburgare och sedan vidare mot stan eftersom tiden var knapp. Men några saker hann jag iaf köpa, nämligen fyra.

Liquid eyeliner (som en tuchpenna) 29:90:- H&M
Nagellack Midnight Passion 39:90:- H&M
2-pack svarta fingervantar 39:90 H&M
Papaya Shower Gel 50:-! (halva priset) Body Shop

           

Showergelen luktar mumma :D





Filbröd/Fillimpa

Åh vilken lycka, mamma bakar filbröd!! :D
Jag älskar verkligen mammas filbröd, eller fillimpa som det också kan kallas. Det är knaprigt på utsidan, mjukt och riktigt riktigt saftigt på insidan, och fullproppat med smak. Verkligen ett underbart bröd :)


            
               Foto: Coop.se


Filbröd/Fillimpa

1 liter filmjölk
3,75 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
1,25 dl grahamsmjöl
2,25 dl rågkross
1 dl vetekli
2,25 cl bikarbonat
2,25 cl brödkryddor (malen anis och fänkål)
2 dl sirap

Blanda allt väl i en stor bunke.
Häll upp i 2 smorda avlånga brödformar.
Baka brödet i ugn 170 grader i ca 1,5 timme.
Låt svalna ordentligt innan du skivar upp brödet!
Förvaras bäst i plastpåse!






Frusen vaniljvisptårta

Igårkväll träffades mitt lilla favoritgäng Emma, Ida, Linnéa och Cissi hemma hos Emma, alla är barndomskompisar och vi har inte setts alla tillsammans förrens i somras så det var ett kärt återträffande. Middag blev tacos föjt av lite Wii Sports spelande och efter det trollade Cissi fram en efterrätt ut frysen och det är detta recept jag tänkte bjuda på idag. Receptet på denna efterrätt är så enkelt och simpelt så kan nästan skäms. Men otroligt gott blir det! :)







Frusen vaniljvisptårta


Detta behövs:
- En liten förpackning vaniljvisp, 2-3 dl räcker till en pajform i vanlig storlek
- En chokladkaka i vanfri smak (Tips: dajm blir otroligt gott)

           


Såhär gör du:
Vispa vaniljvispen relativt hård, så pass att du kan se fasta "vågor" i den.
Hacka chockaden i små små bitar och vispa ned ca två tredjedelar av chokladen ner i smeten.
Häll över smeten i en paj eller cheesecakeform och strö över det sista av chokladen över smeten.
Ställ in i frysen och låt stelna några timmar.
När den käns som glass i konsistensen är det ready to eat! :)





Inspirerande kollage



Jag hittade detta kollage som jag verkligen fastnade för.
Gillar stilen och färgerna, både klädmässigt och inspirationmässigt! :)
Jag kommer dock inte ihåg vart jag hittade bilden, så förlåt om jag snott något.





Nyårsafton 2010

Det kanske är dags att berätta vad jag gjorde på nyårsafton kom jag på :P
Nyårsafton firades tillsammans med Nicklas med middag hemma hos min familj.
Kräftor till förrätt och efter någon timme oxfilé med potatisgrattäng, och vit chokladmousse till efterrätt. Strax innan tolvslaget åkte jag och Nicklas till hamnen i Sundsvall för att titta på de årliga fyrverkerierna och även försöka fota lite.  Så här följer några bilder som jag lyckades fånga :)









                      





Hårkurer för hemmabruk

Jag hittade tre lite annorlunda hårkurer hos Helen's skönhetsblogg som jag ville dela vidare :P


Te
Gör ett starkt te, 4 till 6 påsar till 1,5 liter vatten. Låt det dra i minst 10 minuter och låt vattnet kallna. Tvätta håret och skölj sedan med teet fler gånger. Svep sedan in håret i en handduk och låt sitta i ca 15 minuter. Låt håret självtorka. Håret blir glansigt och ger naturliga reflexer.Om du är ljushårig bör du använda ett ljust te, som kamomillte.


Öl och honung
Blanda en halv burk öl och ca 3 msk honung till en smet, om den är för lös, ta mer honung. Massera in blandningen i håret och låt det sitta ca 15 minuter. Skölj sedan ur. Behandlingen sägs på sikt stärka håret och ge glans.


Olivolja
Brist på oljor kan vara en orsak till torrt hår. Om du tillsätter olja i håret kommer du att märka att håret blir mycket mindre torrt och frizzigt. Massera in oljan och vira en handduk kring håret. Låt verka i en timme. Tvätta sedan med schampo. Håret kommer att vara oljigt ett par timmar efteråt, så gör den på kvällen innan du ska lägga dig. På morgonen bör all olja ha sugits upp.








RSS 2.0




bloglovin





Fashionize.se


SoChic.se


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...