Startsida ........ Inriktning Häst ........ Inriktning Inredning & Design ........ BLOPPIS!

Blupp på förkylning

Jag har hört att man är otroligt snygg i ansiktsmask, eller är det bara jag? ;)
Men jäklar vad len huden blir efteråt alltså :D

Jag blev hemma från skolan idag, f ö r k y l d ! Var rätt kul när jag skulle ringa och sjukanmäla mej hehe Host host harkel, fram med rösten väser hej osv xD
Så jag hoppas att jag inte missar allt för mycket idag. Får sitta och jobba hemma med svenska talet och PM:et istället idag.

Sista april imorron och jag är sjuk :( Jag hade ju tänkt att följa med Nicklas till hans kompis Niklas so fyller 25, men jag vet inte hur det blir om jag nu mår såhär :S
Gårdagen på skolan var riktigt jobbig, kände hur förkylningen kröp sej på mer och mer och jag var så torr i halsen så jag sköjdes och mådde illa. Att försöka hosta blev bara värre.

Och jag som ska åka till Östjämten och tävla på söndag, hur hade det tänkt sej att gå då? >__<




Mobilbloggar: Ligger nedbäddad i sängen fö...

Mobilbloggar: Ligger nedbäddad i sängen för kvällen. Tjock i halsen och jättesnuvig. Vill hellst bara vara hemma från skolan, men vi har så mkt att göra


Framtidsplaner

Nu sitter jag här hos pappa, har precis fixat håret och ska snart kliva på bussen. Innan jag fixade håret har jag skrivit ut och skannat över en massa papper om min ansökan till Leksands folkhögskoal. Dekoratör som första val och Design som andra. Sista ansökan är på måndag, så jag tänkte lägga kuvertet på posten idag.

Men jag vet inte riktigt vad jag hoppas på för svar tillbaka...



Så, sätta eller plantera apelsiner?

Helu helu! :)

Sitter hemma hos min gos och bloggar lite under tiden som han är ute och tränar. Lyften vikter och crap ;) Idag efter skolan kom baby in till stan och så åkte vi och åt glass, tittade på skor till moi och köpte en kaktus.
Glassen åts utanför OBS (numera city gross). Jag en Magnum Strawberry White och han en piggelin. Vårskorna kikades det på på skopunkten. Men som vanligt så är mina fötter alldeles för tunna/smala/platta för att kunna ha sandaler och sånt. Fötterna åker fram och ut genom tån x)

Efter det traskade vi in på Blomster Landet där jag köpte mej en liten minikaktus för 17:- då min förra pysit ihop totalt efter att en tagg gick av. Dom måste typ va fyllda med luft dom där :S xD

Dagens citat får ju bli från Nicklas iaf när jag visade honom ett litet apelsinträd inne på Blomster landet:
"Va växer apelsiner på träd?" :O
Haha asså Nicklas, hur kan man ha missat det? xD <33



Awsome helg

Idag var jag hemma från skolan. Detta pågrund av att idag var det dags för Shakiro att få komma till veterinären och fixa tänderna. Mer detaljerat om detta på Inriktning Häst.

I helgen har jag och Nicklas gjort massa saker till skillnad från annars då vi tillbringar hela helgen i soffan x)
I vi har bl.a varit på birsta, ätit mcdonalds-lunch nere i hamnen (en sommargrej för oss). Varit ute och gått över en massa ängar, jag lerade ner hela vänstra skon. Lyssnat och försökt knäppa kort på en sorts fågel som låter jätte roligt. Åkt ut till sommarstugan och klättrar runt på klipporna i kvällssolen, dit ska vi lätt åka och grilla nån kväll. Sen har vi ätit en glass inne i Wii kvällssolen, fotat solnedgången högst upp i tornet på norra berget, knäppt kort på Nicklas familjs två crossar som är till salu. Uhm ja vette sjutton mer vad vi har gjort, har säkert glömt bort 1000 saker för mycket har vi gjort x)

Ont i halsen har jag idag, känner mej typ tjock när jag sväljer. Så älskling bli inte förvånad om du får ont i halsen inom några dagar =/ <3



Fredagkväll

Uppdaterar med lite bilder och text från i fredagskväll.

Jag och Nicklas åkte till Thom som bor i finsta runt fem-tiden. Köpte med oss varsinn pizza som vi åt hemma i Thoms kök. Pizzan var inte lika god som den brukar vara, en smärre besvikelse.
Sen blev det musik och skrik och stoj å stim hela kvällens tills vi runt elva åkte till stan och gick på krogen. Jag kom in på Oskars trots 20 årsgräns ;) träffade stefan där inne som sa Aja Baja åt det ;)02:15 tog jag och Nicklas nattbussen hem och prommererade sedan 2,5 km i natten hem till mej.

Snabb sammanfattning :P

Här följer lite minst sagt knasiga bilder från kvällen, dem flesta på Nicklas ;)
Mobilkvalla








Födelsedagsbarnet him self, Thom
Födelsedagsbarnet him self, Thom

Hehe ja det var det de



Fredag

Sitter i skrivande stund på skolan i datasalen. Idag har jag inte haft några lektioner utan endast nationellaprovet i svenska. Det började kl 08:30 och man fick inte lämna klassrummet förrens 10:00. Maxtiden för skrivningen var 5 timmar, alltså kl 13:30. Jag gick efter två timmar. Vi fick ett häfte med olika uppgifter och texter att skriva om. Jag valde våld och slagsmål och det gick riktigt bra, jag skrev på som bara den. Analyserade i bakgrunden till det hela osv.

Om tio minuter ska jag gå iväg och ta ut pengar tills ikväll, ska med Nicklas på fest till hans kompis Thom som fyller år, och sedan krogen. Och efter att jag tagit ut pengar ska jag gå och klippa mej. Mitt hår har inte blivit riktigt klippt sen närmare 2 år sedan. Så jag har ganska många slitna toppar här och var. I början av mars blekte jag ju håret från svart och färgade det sedan brunt, så det har slitit endel. Så nu ska håret få bli ompysslat :) Bort med det slitna och sedan klippa upp det lite så att allt faller ihop sej mycket bättre.

Hoppas bara det inte kommer se för nyklippt ut efteråt. Tycker inte om sånt.



Har du en ödla på terassen?

Hehe ja konstig fråga kanske, men jag kommer till den lite senare.

Idag var det som vanligt skola. Foto på morgonen och sedan ett hål på 2½ timme. Men det var perfekt för då hade jag mycket extra tid till att jobba med de tre inredningsförslagen som ska lämnas in och redovisas på torsdag. Efter en massa sitta vid datorn och jobba med det tills jag spännt nacken tillräckligt för att bli alldeles yr tog jag en liten snabb matlåde-lunch och sen iväg till sista lektionen religion där vi under två lektioner har tittat på en film. En minst sagt konstig film där absolut inget censureras xD Imorron är det sista delen av filmen, och den ska enligt läraren vara ännu värre xD En kille i en annan klass hade tydligen ramlat av stolen, och det enda Louisa (läraren) säger är: Ni kommer att märka när. Haha aja.

Efter skolan bev det prommis hem och jag lyckas tydligen träffa rätt många små varelser när jag är ute och prommenerar. Igår gick jag förbi tre fasaner, en duva och en hackspett på 15 meter. Och i lördags som jag berättade om skuttade en liten vessla som sagt runt mitt framför näsan på mej. Och idag, jo idag när jag gick längs långrakan hem, så på bron vid sista huset låg en ödla!
Jag stannade till och trodde först det var en död ekorre eller nåt xD men det var ju en ödla! Tanken for först igenom huvet att det var deras husdjur som dom satt ut på bron i solen. Men lixom vem sätter ut sin ödla sådär? Och något prydnadsgrejs tror jag inte heller att det var. Ne det måste ha varit en riktig ödla som låg där och solade på bron xD och stor var den, 30 cm från nos till svans.
Dock ville jag inte riktigt trampa in på någon annans tomt och ställa mej och kika mitt utanför ytterdörren, så jag vet inte riktigt säkert om den var fake eller inte. Men asså varför en prydnadsödla lixom? Dom som bor där verkar inte enligt allt annat ha den stilen ;)

Sen lagade jag fattiga riddare till mej och lillasyster, verkligen en underskattad rätt!

Jo och så köpte jag passionsfrukt och en mango idag bara för att jag aldrig har ätit det förut, så nu jäklar ska det ätas mango ;) så fort den mognat iaf -_-

Hörs :)



Och såhär kan det se ut när jag är ute och traskar




Storbak

Storbak på gång! Och då menar jag inte ett stort ass utan sockerkaka :P
Tittade på en gammal repris av Vad blir det för mat med Per Moberg på tv4plus för ett litet tag sen och fick lust att baka.

Sockerkaka är lätt och snabbt att göra så en sån fick det bli. Men inte bara en vanlig söt och tråkig sockerkaka, utan en mer syrlig fräsch och sommrig sådan. Så jag improviserade lite och blandade ner lite rivet apelsinskal från en apelsin, pressade sedan ner all apelsinsaften från den och sedan några droppar citronolja som man använder vid bakning.














Japp detta resulterade i en fräsch och god sockerkaka som nu står inne i ugnen och jag sitter här med slickepotten i munnen och tar vara på resterna av smeten ur bunken ^^

Varför är alltid smeten eller degen alltid godare än själva bakverket? Känns rätt onödigt lixom

 





Mobilbloggar: Helu

Mobilbloggar: Helu sitter nu bredvid badkaret och väntar på att de 5 minuterna för hårinpackningen ska gå. Sen kan jag skölja ur :p 1 min kvar...


Vesslor och luftslott

Helu helu. Tänkte bara berätta lite snabbt om min dag. Har pysslat endel med hästen, ridit en sväng, gick kanon bra. Sen suttit vid datorn tills typ vid 19:00 då jag fick för att att ut och g en sväng. Så jag gick och joggade en runda på ca 3 km. Jorå här var man hurtig ;)

Nu kl nio börjar näst sista delen i millenium-serien, och nu de sista två avsntten är det från sista filmen Luftslottet som sprängdes, vilken jag inte har sett. Har sett de andra två. Så om några minuter blir det till att kika på den. Sen kanske jag passar på och gör en hårinpackning om jag ids och orkar.

Jo föresten! När jag var ute och gick så skuttade plötsligt en liten vessla fram mitt framför mej. En liten vit med svart toffs till svans. Så jag stannade och den var supergullig och studsade runt värsta länge utan att vara ett dugg rädd :P Synd att jag inte hade kameran bara, för sånt där händer ju inte särskillt ofta.

Kvällsupdate

Sitter med en varm kopp te i handen och lyssnar på Mammas gata. Ska snart ut i stallet.





För dej som inte har tid att ladda hela videon så verkar den här gå lite snabbare ;)


God tid på mej

Godmorgon godmorgon! :)

Idag börjar jag inte skolan förrens kl 12:05. Men istället för att ligga och sova länge så klev jag upp 07:30. Kände inte för att stressa något idag, och så tänkte jag ta en prommenad till bussen i det härliga vädret. Så den här morgonen har jag haft god tid på mej. Tog en dusch och lyxade till frukosten med lite kiwibitar i yoghurten eftersom tiden räckte till det. Annars blir det bara att snabbt trycka i sej två mackor.

Idag efter skolan ska hela klassen upp till Erika och titta på en film för att få inspiration till guldtrofédansen. Middag blir en biteline-pizza delad på hälfen med Anna :)

Nu är det en timme kvar tills jag ska gå, tänkte hinna fixa håret, kanske naglarna och behöva få i mej lite lunch innan jag prommenerar iväg. Lär ju som alltid trots att man har hur mkt tid på sej som hellst bli jättestressigt ändå ;)

Hörs och ses!



Myssen has arrived

Det mega härliga vädret har fortsatt än idag, riktigt underbart <3

Idag började jag skolan 08:30 med en lektion, Fotografisk bild, efter den hade jag sedan hål fram till religionen kl 12:30. Så under hålet passade jag på att hämta min studentmössa som äntligen har kommit. Snygg som attan är den :) Sen att allas mössor luktar snus och hallon är ju en annan sak xD Very well, sedan skuttade jag på bussen och åkte hem till Anna-Banna i korsta och bakade chocolate chip cookies, ett utmärkt sätt att fördriva håltiden på. Sen back to school där religionsläraren pratade på en massa massa om hinduismen. Verkligen en krånglig religion tycker jag. Massa konstiga ord och namn på saker och ting som jag måste lära mej till provet. Märkes på Johanna och Elins flummande och fnittrande att det blev lite väl mycket att ta in mot slutet ;)

Uhm, efter den snurriga lektionen gick jag ner på stan och köpte ett fodral till mina solglasögon så dem inte mosas eller blir repiga i väskan. Sen bussen hem, och sedan från busshållplatsen och hem en ca 2,5 km prommenad med årets första glass i handen :) Kärlek till Twister <3




Happy hair

Sitter i skrivande stund i datasalen på skolan och tuggar på en chokladbit som jag tagit ur godispåsen som issa lämnade efter sej. Men nu var det ju inte det jag tänkte berätta om, utan istället om hårvård. Innan jag åkte till skolan pratade jag ju om t.ex hårinpackning eller att det på något annat sätt var dags att vara lite snäll mot håret. Och efter att jag hoppas av bussen inne i stan hade jag en stund innan skolan började  så jag gick iväg till Åhléns, och gissa vad dom hade där då, jo värsta kampanjen på schampo, balsam och hårinpackning från Schwarzkopf. Så jag köpte schampo, balsam och hårinpackning från Gliss Total Repair för bara 25 :- styck. Prima kap där tycker jag :)  Så nu blir det vårdande schampo och balsam vid varje duschning och hårinpackning någon gång då och då när det behövs :)

Time for school

Tudilue!
Då var påsklovet slut och skolan börjar igen. Not excited. Superhärligt vårväder är det ute iaf, tredje dagen i rad :D Så nu är vinterskorna och jackan slängd åt sidan.
Igår var jag och baby ute på en lång prommenad i den värmande solen, var ute och traskade i ca 1-1½ timme, mycket härligt :)

Och till något helt annat så tror jag mitt hår skulle behöva få sej en liten ompyssling, typ hårinpackning. Det har börjat blivit lite risigt på sina ställen. Någon som vet någon bra och billig?

Aja nu ska jag gå till bussen, vi hörs och ses!


Brist på skrivarglöd

Precis som rubriken lyder så har jag inte så mkt att skriva. Varken nåt att berätta, eller nån motivation till att babbla på. Men kan få ursäkta mej lite med att jag tillbringat hela lovet med Nicklas, och då vill jag ju inte lämna honom och sätta mej vid datorn. Viiiilket jag förvisso gjort nu...

Idag har hästtandis varit här, Martin Ondrasek. Han kikade på Shakiros tänder som jag anade var taggiga och väldigt vassa i hörnen, så vi ska fixa en ny tid för att slipa ner detta. Mer detaljerat om dagens besök finns att läsa på  Inriktning Häst.

Ikväll blir det bara lugna gatan i soffan förmodar jag, Talang 2010 om fem minuter, och sedan lite snacks och kanske nån film om det går någon.






RSS 2.0




bloglovin





Fashionize.se


SoChic.se


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...