Startsida ........ Inriktning Häst ........ Inriktning Inredning & Design ........ BLOPPIS!

Sista lediga dagenIdag är den sista lediga dagen av mitt "sommarlov", eller arbetslösa sommar som det kanske mer är. Imorgon börjar jag studera Industridesign vid Mittuniversitetet här hemma i Sundsvall. En utbildning som jag har förstått det inriktar sig mycket mot produktdesign och produktutveckling. Mitt mål och mina ambitioner under dessa tre framtida universitetsår är att förhoppningsvis kunna inrikta mig mot häst och ridsport och att utveckla, förbättra och ta fram produkter inom detta område :)

Det är väldigt nervöst inför imorgon. Lilla "Leksandsbubblan" har nu förvandlats till något mycket större. Jag har ingen erfarenhet av högskola/universitet what so ever, men det ordnar sig nog :) Det ska bli riktigt skönt att under dessa tre år få bo i min egen hemstad, hemma hos familjen och inte behöva flytta ensam ut i ovissheten.

Håll tummarna för mig imorgon! ^^
Jag har blivit kattmormor! ♥

Hej och hå! Det händer så mycket här så jag knappt hinner med mig. Men jag ska försöka att göra en lååång historia realtivt kort.

Ni vet Spookie, min älskade lilla katt som jag pratat så mycket om. Tre dagar innan jag flyttade hem från Leksand, den 2 juni, så drog min lilla Spookie iväg. Våra katter brukar ibland kunna ta en sommarutflykt sådär så det var inget speciellt tänkte vi. Tiden gick och jag började till slut inse att hon inte tänkte komma hem. Jag började sätta upp lappar, ringa Sundsvalls Djurhem och göra en efterlysning hos Polisen. Hur som så fick vi med mycket om och men tillbaka henne genom att fånga henne i en kattbur som man får låna hos polisen.
2,5 månad!! Var hon borta men när jag återfann henne blev hon HUUUR glad som hellst! Och inte nog med det, hon var också dräktig. Min lilla bebis som endast är 1 år. Det blev mycket för mig att ta in på samma gång kan jag säga :P

En vecka efter att hon varit hemma, den 17 augusti, började hon plötsligt få värkar. Mamma var på jobbet och lillasyster var på stan. Så här sitter jag med en katt som ska föda och jag får typ panik. Men jag gjorde ett jättebra jobb som barnmorska och Spookie fick tre pigga små bäsar! :D
Jag har alltså blivit kattmormor! De är idag 10 dagar gamla och har precis öppnat ögonen för att se världen för första gången! :')


Min fina fina Spooke ♥
Spookie med sina tre små bebisar


Namnorndning från vä till hö. Nejlika, Mejram & Kummin ♥


Nejlikas prickikorvmage ♥
Three blind mice x)Jag lovar att fixa fler bilder på mina små råttor (barnbarn) nu när de har öppnat ögonen :')Matfors ryttarförening 21 augusti 2011

Här kommer änligen resultaten från tävlingen förra helgen! :)
Jag valde ju som sagt att göra ett klassbyte och avstå från att debutera 120 cm då Shakiro inte känts tillräckligt pigg, framåt och motiverad på hinder de senaste två träningarna och den senaste tävlingen. Så jag valde att avstå 120:n för att undvika att något skulle gå snett. Jag behöver mer hjälp från Shakiros sida ifall vi ska ta oss runt och över ;)

100 cm Bed. A:0+A:0
Dålig ridning utav mig, alldeles för avslappnad och slamsig. Jag börjar ta 1m:n alldeles för givet. Shakiro var också han alldeles för ofokuserad. Han ser inte heller något allvar i denna klass och hoppar därför inte upp sig utan tar hindrena platt som en osthyvel och har bråttom bråttom och när jag inte gör vad jag borde göra åt det så går det som det går. Petade frambommen på en oxer in på linje med sex språng emellan och gick efter rivningen allt fortare och avslutade räcket ut på 5,5 språng istället för 6. Så två rivningar varav ena riktigt rejäl. 8 fel vilket jag helt får skylla på min dåliga ridning. Ofokuserat ekipage!

110 cm Bed. A:0+A:0
I denna klass skärpte jag min ridning markant och Shakiro börjar äntligen titta på hindren och försöka läsa av hur han ska lösa dem (vilket han fullkomligt struntade i förra klassen). Fick ett bra flyt i omhoppningen men kom stort på de båda oxrarna så jag fick morra/ryta till för att få honom att ta i och hoppa av stort. Riktigt tur att den sista bakbommen låg kvar!
Då jag gått i mål ropar speakern ut mig som den nya ledaren i klassen och detta höll sig till klassens slut. Alla trodde att jag vunnit (inklusive jag) och började gratta osv. Men då precis innan de skulle kalla in till prisutdelning gjorde de en ändring på ett tidigare ekipage som hoppat i mitten av klassen men som det strulat med tiden eller något. Så då de skulle kalla in segraren (vilket alla trodde var jag) så istället för att höra mitt eget namn hade det här tidigare ekipaget tydligen haft snabbare tid (frågan är hur det blev med tidtagningen där, dator eller manuellt). Så hon vann iaf. Jäkligt snopet måste jag säga! Men så var det med det och en andra plats är jag otroligt nöjd över självklart, mest för att vi gjorde denna klassen betydligt bättre än förra.


Den sista svängen (rödvita oxern) blev som sagt lite fel, var inte meningen att svänga av så tidigt och tappade därav ett språng innan avhoppet. Med med lite extra hjälp med rösten så lyckades vi klämma av ett stort ;)


Bilder ut filmen:Tar i och galopperar på i omhoppningen :P
Det stora språnget på sista hindret i omhoppningenBilder fotade av Lilly Blomqvist:Min fina häst! :)Vinn en invite till Spotify


Tävla hos Bloggstyle om en invite till Spotify!High five for first kiss

Jag måste bara få dela med mig av ett sjukt sött klipp som jag hittade nu :)Molnig måndag

Igårkväll regnade det och det mycket. Det var faktiskt riktigt mysigt att ligga i sängen och höra regnet smattra mot fönsterbrädan och höra det porla/pårla (hittade inget exakt rätt på google) nedför takplattorna och ned längs stupröret. Det regnade hela natten men nu vid ett tiden hittade äntligen solen fram. Och blåsten med!

Idag är jag ensam. Mamma har börjat jobba och likaså Nicklas. Jossan är på stan så jag sitter med radion på som sällskap i huset. Jag bakade nyss ett dussin Havrekakor. De såg riktigt goda ut i receptet, MEN de blev verkligen jätteäckliga! Smakar absolut ingenting! Eller jo som osockrad kall gröt som gått i ugnen. Absolut ingen hit så dessa får gå till hästarnas magar istället.
Vinn en goodiebag från Bikbok

Jag är med och tävlar hos Jylice & Fanny om en goodiebag

RSS 2.0
bloglovin

Fashionize.se


SoChic.se


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...