Startsida ........ Inriktning Häst ........ Inriktning Inredning & Design ........ BLOPPIS!

Leksands Medeltidsmarknad

Idag har jag varit på min första medeltidsmarknad någonsin och fiiiiifasen vad tufft det var :D 
Att folk orkar lägga ner så mycket tid och energi. Kläderna, karaktärerna, hantverket, allt är en hel kultur. Folk åker europa runt för att besöka olika marknader och event. Ett band från tyskland var riktigt tuffa, nyckelharpa, trummor, säckpipa you name it. Riktigt tufft! Tyvärr missade jag riddarna och tornespelet tyvärr, det var lite synd. 

Jag hade med mig kameran i väskan och tänkte faktiskt slänga upp den och ta lite bilder. Men vakterna (medeltidsvakter då) tog tag i en ung tjej, drog med henne genom marknaden och skrek "Gör plats gör plats, vi har en häxa!" Och så låste de fast henne i stupstocken. Antagligen hade hon gått runt och fifflat med mobilen eller så. Det blev ett himla rabbalder och attraktion för folk att titta på, så nej kameran fick ligga kvar i väskan :P  Nej tack, ingen stupstock för mig!

Bilder eller bloggare, your choice ;)

Städat rumpan av mig!

Jesus Amalia (eller Jisses Amalia, vad säger man egentligen?) vad jag har städat idag!

Jag vaknade kl 08:26 för att vara exakt, tittade på väckarklockan och röck till i ett "Shit! Skolan började ju 08:20 och Kajsa hade strängerligen sagt att det var samling prick det klockslaget!" Samtidigt som stressen rusade runt i den nyvakna kroppen som nu var helt klarvaken gick samtidigt en massa arga tankar till väckarklockan som inte sagt till. Jäkla skit-väckarklocka! Efter ca två till tre sekunders yrvakenhet och all denna röra kom jag på mig själv "Emelie, det är ju lördag idag!" Väckarklockan hade alltså helt rätt, hehehe sorry my bad.

Vid det här laget var det alldeles för sent att försöka somna om så det var lika bra att kliva upp och sätta igång. På tisdag är det städbesikning av rummen här på skolan. Jessica går runt och ser så dem är godkända för att lämna till näste man. Så för att hinna få ordning på det här eländet (läs rummet) så är det lika bra att börja i tid.


Idag har jag:
♦ Tvättat fyra maskiner tvätt. Två med kläder, en med innertäcke och en med en matta.
♦ Bakat bröd, mammas filbröd. Det jag bakade i förrgår fick solrosfrönen i det för sig att mögla.
♦ Hängt all tvätten. Kände för att hänga mig själv ett tag där i det svimfärdigt varma torkrummet.
♦ Hängt in allt i garderoben igen efter att det torkat.
♦ Skakat och vädrat täcket ute på balkongen.
♦ Bytt innerkudde och örngott.
♦ Bytt lakan och gjort en grundlig ombäddning av sängen. Madrasser, madrasskydd, mellanlakan osv.
♦ Damsugit både rum och badrum mycket grundligt. Runt allt, på allt, bakom allt, över allt.
♦ Damtorkat hela badrummet. Jag kan nu skryta om att toalettrullshållaren har blivit en spegel.
♦ Skurat hela badrummet, krypandes runt på alla fyra.
♦ Skurat golvet i rummet. Sen skurade jag in mig mot sängen och hamnade här under torktiden.


Jag har tamefasen städat hela dagen. Fick slita mig från tvättstugan för att äta middag. Och kvällsfikat fick jag som belöning om jag skurade golvet först. Haha usch det här är inge kul xD Och än är det mer kvar att göra, fast inte lika mycket. Jag försöker se det som lite iaf :P Vist är det kul att läsa om min städning? Ni får så snällt hålla till godo tycker jag, ni slipper ju iaf utföra städningen :P Och till mamma: Det är inget nytt instresse så du behöver inte bli glad i onödan! ;)

   Grattis Råttan ♥

Idag fyller en av våra katter, nämligen Råttan hela 4 år! Grattis Grattis! :)
Det är heller inte alla som har en katt som heter Råttan inte ;)Råttan 2007


                                                                       


Den nya designen är på plats!

Stopp, stanna, gå inte! Du har inte kommit fel!

Nu är den nya designen på plats :D Ytterligare ändringar och utbyggnad kan ske men nu i mindre omfattning så det är inget som kommer att störa ditt läsande.

Ser du inte den nya designen, tryck F5!

Kritik, omdömen och goda råd mottages med öppna armar :)
Råkar du stöta på något felaktigt så hojta till!
Gör en piffig kruka/pennburk etc.


Dessa vackra överdrag till pennburkar blev jag otroligt inspirerad av. Tänk att ta en vanlig plåtburk eller glasburk som man har i mängder och med så lite kunna göra den så snygg! Jag kan nog lova att jag kommer att sätta mig och göra dessa då jag kommer hem. Fram med stickepinnarna, limpistolen, plocka lite pinnar, spraya dom vita och sen är jag på gång :D

Drömmar om en skisshörna

Nu är det inte många dagar kvar här i Leksand tills jag flyttar hem till Sundsvall igen. För att behålla motivationen och möjligheten till att kunna skissa, skapa och vara kreativ då andan faller på måste jag nu fixa mig en liten skisshörna hemma. Mitt vita skrivbord kommer att plockas ner från vinden igen och detta följs sedan av en liten tur till Ikea :)

Jag älskar det här! Att fixa, styla och planera :D


Produktbeskrivning för bilden:

OLEBY arbetslampa - 99:-
DEKAD väckarklocka - 79:-
SNILLE arbetsstol - 229:-
FICUS NASASJA krukväxt - 59:-
PHALAENOPSIS krukväxt - 69:-

Samtliga är från Ikea

Spotify Premium gratis!
Jag måste bara få dela med mig av ett kanontips som jag har hittat!
Vill du få Spotify Premium helt gratis, utan fuffens, nedladdningar eller andra olagliga koder,
då har jag den perfekta sidan för dig! Sidan heter GratisPremium och fungerar på det enkla sättet att du blir medlem gratis, svarar på lite frågor, bjuder in några vänner med ett snabbt klick via facebook och vips så är Spotiy Premium ditt!

Verkligen askalas! Så klicka HÄR och hämta ditt gratis premium!


Ny bloggdesign på G

Den nya bloggdesignen börjar nu arta sig och närma sig med stora kliv. Jag tänker inte avslöja för mycket och inte heller visa för mycket innan jag har jobbat klart med den, så här kommer en liten och väldigt hemlig sneak peek :)

♦ Ny header - som redan har fått springa lite i förväg
♦ Ny bakgrund
♦ Nya bilder
♦ Nya typsnitt
♦ Nya länkar och funktioner
♦ Och mycket mer
Leksand - Den sista återkomsten

Vist har rubriken en viss klang av någon maffig och storstilad film? Men nu är inte fallet så :P
Efter tre veckor hemma har jag nämligen kommit tillbaka till skolan i Leksand igen. Leksands Folkhögskola (reklam reklam) ;P  Nu är det bara 17 dagar kvar för mig här innan mamma och pappa kommer och packar hem mig och alla mina saker igen. Så igår var det nog sista gången som jag tog tåget ner hit. Den sista återkomsten, ja det lär nog vara det på ett bra tag alltid eftersom jag hoppas på att komma in på Mittuniversitetet eller få ett jobb till hösten. Men Leksand kommer helt klart att vara ett framtida semestermål!

MEN nu ska vi inte börja sörja i förskott! :)

För att göra mig lite hemastadd här igen så har jag idag städat och röjt på rummet och sommrat till det lite. Det är verkligen mycket grönare här än vad det är hemma i Sundsvall, där är björkarna precis utslagna och fortfarande alldeles ljusgröna. Här i Leksand växer och frodas det för fullt. Verkligen härligt igår när jag gick från tåget och jag kände att det luktade blommor ute, det var länge sen :P

För att sommra till det på rummet idag gick jag ned till Siljans strand och plockade några små stenar i ljusa vit/gråa nyanser och plockade sedan på mig ett knippe liljekonvaljer. De har inte börjat blomma än, men lite grönska och växtlighet behövs alltid på rummet, oavsett blommor eller ej! :)                                                                             Långtråkiga dagar

Regn regn regn hela dagarna. Hur kul är det på en skala? De sista dagarna hemma innan jag imorron ska åka tillbaka till Leksand igen. Jag hade ju tänkt få ligga och sola, rida och njuta av den här helgen. Men icke icke, regn fem dagar i rad. Vist är det rätt mysigt att vakna och höra regnet smattra ute och veta att idag blir det en mysdag inomhus. Men jag har inte riktigt ro till det när jag känner att tiden är knapp. Det är lite som att bli förkyld när man känner att det är helt fel läge.
Maj och det snöar

2 maj och det snöade och haglade hela dagen igår, vad är det här för trams?
Ne nu får solen, våren och sommaren komma tillbaka illa kvickt! Annars känner jag nämligen en Emelie som blir väldigt sur, jag packade inte ens med såhär varma kläder..Surprise surprise!!

Mitt påsklov är nu över och igårkväll skulle jag ha åkt med tåget tillbaka till Leksand. Lägg märke till skulle! Det blev nämligen väldigt ändrade planer. Jag fick i fredags besked från Industridesign på Mittuniversitetet att de tyckte mina arbetsprover var så pass intressanta att de ville kalla mig till intervju. Så när jag ändå både bor och befinner mig i samma stad tyckte jag att det kändes väldigt dumt att åka till Leksand för att sedan åka tillbaka igen. Så jag ringde igår till min lärare och får fram tills intervjun istället en hemuppgift. Och guess what that means?
Jag blir hemma hela två veckor till!! :D  Det känns verkligen jätteknas, en vecka blev plötsligt tre :PRSS 2.0
bloglovin

Fashionize.se


SoChic.se


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...