Startsida ........ Inriktning Häst ........ Inriktning Inredning & Design ........ BLOPPIS!

Hejhej. Resan gick bara bra

Hejhej. Resan gick bara bra, jag får berätta mer om den imorron. Nu ligger jag däremot nedbäddad i min alldeles egna säng. Grymt skönt! Godnatt :)


Tre år tillsammans!




Idag har Jag och Nicklas varit tillsammans i hela 3 år! :D

Den 30 september 2007 det är ett tag sen nu, men gu så nervös jag var när Nicklas och hans mamma svängde in med bilen på gården för att hämta upp mig, Nicklas och jag skulle gå på bio. Och så började det, väldigt kort förklarat :P
Idag tre år senare bor vi just nu på var sitt håll med ca 50 mil emellan oss. Jag i leksand pga studier och han i örnsköldsvik pga jobb. Men det klarar vi, är lite ensamt bara.
Men vecka 44 under höstlovet träffas vi igen, då ska jag åka upp till örnsköldsvik och hälsa på honom i hans nya lägenhet där :)

Jag vet egentligen inte ens varför jag försöker sitta här och sammanfatta och sätta ord, för det finns inga ord som kan förklara. Sådanna känslor har inga ord, men Nicklas förstår, det vet jag :)

Jag älskar dig gubben!! <333





Sååå värd promenad!

Jag var nyss ute och gick en sväng längs siljan och längs ängarna. Jag satt på rummet och var så opepp och le så jag bestämde mig för att tvinga mig ut och gå. Till en början tänkte jag gu vilken ovärd promenad. Men fan vilken tur att jag pallrade mig ut och gick promenaden allså!

När jag gick förbi ängarna såg jag tre ponnyer ute på ängen. En som leddes, en som longerades och en annan som en liten tjej galopperade runt på. Och har man haft sina hästar alldeles utanför fönstet hela sitt liv och nu varit utan dem i över en månad så blir man väldigt hästsjuk kan jag lova! Så jag blev fast där en liten stund och stod och tittade.

Exakt 380 meter från mitt rum här på skolan ligger det ett stall där det varje dag står två storhästar ute i hagen. Nu när jag stod där och tittade på ponnyerna som galopperade runt på ängen kom tjejen som har det stallet ridandes förbi på en utav hästarna. Så jag började prata med henne och berättade att jag hade fått lämnat Shakiro hemma osv. Och då utan att jag ens frågat sa hon att hon jättejätte gärna behövde hjälp för att hinna med att rida hennes hästar. Så jag lovade att höra av mig så ska jag få komma dit och testa hur det funkar mellan hennes hästar och mig.

Så otroligt värd promenad. Glad tjej!! :D




MAMA I'M COMING HOME

Yes Ozzy that's right!  På torsdag åker jag hem! :)



Dock bara över helgen, åker tillbaka igen på söndag kväll, men grymt skönt att få komma hem ändå. Jag saknar allt där hemma! Att bara få vara hemma och träffa familjen och hästarna och katterna. Bara knaster och Spookie kvar av kattungarna, resten har ju flyttat, utan att jag fick säga hejdå eller träffa dem som de flyttade till. Känns att man missat mycket =/ 
Det var många som var intresserade av Spookie för att hon var så liten och allmänt underbar, men mamma var snäll och sparade henne till mig :')  Min lillkisse <3

Det är även hopptävlingar på hemmaklubben Färsta i helgen och jag ska dit och tävla med Shakiro! :D Ska bli sjuuukt sjukt kul. Har inte ridit på över en månad. Känns som att jag kommer ha glömt bort allting och att det kommer gå skitdåligt. Men jag försöker samtidigt intala mig själv att jag har ju faktiskt ridit hela mitt liv, så det borde ju sitta i kroppen vid det här laget ;)
Dessutom har jag nog världens bästa föräldrar eftersom pengar inte är nåt som en student har gott om så pappa är jättesnäll och betalar tågresan och mamma betalar tävlingen :') <3

Det ska bli så sjukt skönt att få komma hem, även om det bara är ett litet tag.
Men däremot ser jag inte ett dugg fram emot resan. Jag hatar att resa!
Hoppas starkt att de fem timmarna med tåg går både snabbt och smärtfritt!



Min Shakiro <3


Alla kattungarna utom Knaster. Och att det är lill-Spook som sitter i mitten behöver jag väl knappt säga :P




Muffins är bara fula cupcakes

Sitter på skolan men har nu ledsnat. Nu får skoldagen vara klar för idag för jag vill hem och baka chokladmuffins. Kanske till och med kladdkakemuffins om man har tur :)
Ge ett tips på en relativt barnleksak, det är nämligen skoluppgiften. Att formge en barnleksak.

Tidigt imorse åkte Nicklas hem och vi har haft en awsome helg som vanligt :)
Puss! På honom alltså ;)







    

Tre toppensidor

Jag har nyss sprungit på tre stycken toppensidor här på nätet, med allt från parfymer till taxfree pris, en uppsjö av väskor, sjalar och mode. Men även hårvårdsprdukter och mineralsmink!

På t.ex fashion.se får du poäng för varje produkt du köper, och mycket poäng är det oxå!


Dissa inte så snabbt, Klicka och kika iaf! :)


En ynka bråkdel av det som finns att fynda i deras utbud:







Klicka klicka!! :)

Fashionize.se


Club4Beauty.se


SoChic.se


In och ögonshoppa nu :)




Rubriken sprang ditåt -->

Imorse var det verkligen trögt att lämna sängen. Jag måste börja lägga mig tidigare på kvällarna, men det är självklart svårt när man inte riktigt är trött.

Idag skulle jag behöva hinna med en massa grejer, men vet inte riktigt hur det ska passa ihop tidsmässigt. Innan kl 15:00 ska jag ha varit in till centrum och lämnat ett cv till en butikschef som jag skulle träffa. Dagens lektion slutar 15:00, och 15:00 börjar Krokikursen som håller på fram till 18:00, så innan dess hade det varit bra att fått sig nåt i magen. Och är i rätt stort behov av att handla mat, fast det lär jag inte hinna idag. Men det funkar nog ;) 
Ärligt så känns det faktiskt lite pirrigt eller lustigt inför krokikursen.
Kommer nog till en början kännas riktigt konstigt att sitta och tecka av en naken människa.
Är det här bloggvänligt förresten? Jag vet inte :P

Snart är det lunch iaf, gott gott :) 
Jo just det, regnar gör det idag oxå. Det har regnat lite varje dag i så gott som tja kanske 2 veckor nu, en liten skur om dagen kontrat med solsken. Ingen blåst dock, och det är skönt att slippa de kalla höstvindarna :)




Slow loris

Ååh ge mig en sån!!  Vill kunna sitta vid datorn och titta på film tillsammans med den.
En liten bloggkompis typ :)

På engelska kallas dem Slow loris, och översatt till svenska kallas dem tydligen Tröglorier.







Baka rågbullar

Nu är rågbullarna bakade och klara :)




Rågbullar med russin och solrosfrön.
Solrosfrön stod inte i receptet utan det valde jag att lägga till själv.

Vill du oxå baka dem? Receptet hittar du HÄR


En tjuvkik i mitt skafferi :P


Bakskafferiet som jag byggde upp igår :)




Vilken pudding!


Chokladpudding i mugg någon?


Det var inte helt fel kan jag säga :)


Skolan har historiens snyggaste gardiner (känn ironin)




Bakförrådet upprustat

Puh det är hard work att handla alltså, slit och släp.
Särskillt när man bara har en cykel till sitt förfogande. Usch vill inte ens tänka på till vintern då man istället måste gå och släpa sina kassar, i både kyla och mörker.

Idag bestämde jag mig att rusta upp mig med ett bakförråd. Jag har inte haft några ingredienser för att kunna baka innan. Men idag köpte jag en massa baksaker. Och så gott som bara det oxå :P


Jag citerar min inhandlingslista:

- Chokladpudding
- Vetemjöl
- 50 g färsk jäst
- Grovt rågmjöl
- Russin
- Solrosfrön
- Vaniljsocker
- Bakpulver
- Ströbröd
- Kakao
- Messmör


Hehe så nu kan det bakas :)
Ska ner och laga middag nu, ris, chickennuggets och currysås tänkte jag. Och efter middagen tänkte jag även testa mej på att baka lite bröd :)  Rågbullar, sånna som på bilden.
Får se om jag hinner och orkar, annars får det bli imorron.
Jag har även varit och frågan tre butiker om extrajobb idag, duktig Emelie :)

Hörs och ses :)




Fredags och framtidstankar

Eget företagande-kursen var betydligt kortare än väntat! :D
Vår lärare Kajsa hade sagt 15-18 till oss, 3 timmar. Men den var bara 1,5 timme :P
Kan nog vara bra att kunna det där med, allt som har med företag, moms, inköp, å hela stora grejen runt företagandde. Har lärt mej massor redan efter en gång. Antecknar flitigt oxå i ett litet A5 block med plastpärmar vilket kommer hålla länge, för det hade jag tänk kunde få hänga med mej i livet som en liten handbok. Jag drömmer ju om både att få bli inredare och få ha en iten gårdsbutik med noga utvalda inredningsprylar.
En som liten och söt moderngamal lantgård, men mitt i smeten, nära någon stad. Liten och kompakt men äppelträd, bärbuskar, blommor och grönsaksland. Gärna någon liten höna oxå, men jag vet inte hur det funkar med katter. Men den ska inte ligga långt ute i buschen och vara jättestor iaf. Shopping! ;)

Från en sak till en helt annan. Imorron på lunchen på skolan är det håll i er, Pizzabuffé!
Har höga förväntningar, så hoppas jag inte blir besviken x)
Pizzabuffé och fredag. Funderar på att kanske cykla in till centrum och köpa mej en liten godisburk. Yes på Hemköp kan man välja att plocka lösgodis i en supersöt liten burk. Antingen mintgrön eller ljusrosa :) Typ ahlgrensbilar färgerna, du förstår! ;)
Eller så blir det kanske chokladpudding, jag vet inte riktigt :P

Vad tycker du skulle vara gott precis just nu? :)




Vind saknas

Just ja Drakfestivalen var det ja. Haha ehm jo det har regnat hela dagen och inte varit ett dugg till vind, så någon drakflygning blev aldrig av x)
Istället hängde vi upp alla våra drakar längs väggarna i gymnahallen så alla kunde se varandras och så gick drakexperten Olle runt och kommenterade allas drakar. Sedan fick vi se några av hans egna verk som han hade tagit med sig. Rätt tufft att nästan vad som hellst kan flyga :P

Så från kl 11:00 har det varit lektionslöst idag. Det är inte helt fel ;)
Imorgon återgår vi till arbetet med designuppgiften, redovisning torsdag nästa vecka.

Nu sitter jag bara och tar det lugnt fram till 15:00, då börjar en kurs om egenföretagande. Måste gå dit iaf och se om det är något att vara med på. Jobbig tid iaf, 15-18 >_<

Men jag lovade ju som sagt att ta med kameran, även om det inte blev sådanna bilder som jag hade förväntat mig. Jag har mer tänkt mej drakar i luften och klarblå himmel, men det får bli bilder på drakar längs väggarna istället ;) Inte har jag heller provflugit min, den kanske inte ens kan flyga.


Bilder i miniatyr, klicka för större!
     





Städa städa varje..onsdag

Ojojoj idag har jag varit duktig!
Jag har byggt klar min drake från idé till slutresultat på en dag. Dessutom handsytt den ;)
Sedan har jag tvättat idag, två maskiner. Men nu är ju även den andra torktumlaren trssig. Så det får bli torkrummet under natten för mina kläder. Får gå ned och hämta dem imorron, eller efter kunch :P

Sen har jag minstan städat oxå idag. Noga och fint och allt sånt där.
Började med att damsuga, både mitt rum, badrum och övervåningen i huset. Sedan blev det hink och trasa och torkade lite här och var, Svirade runt med trasan en hel del inne i badrummet, både hyllan ovanför handfatet, själva handfatet, längst golvet och överallt. Så nu skiner det!

Sedan blev det fönsterputsen, så nu skiner både spegeln och fönstret ;)

Sedan blev det äppelkaka och vaniljsås med klassen, väl förtjänat tycker jag :)
Imorron är det Drakfestival, har dock inte testat om min drake flyger än.
Det vore ju en fördel om den gjorde det ;) Jag lovar att ta med kameran iaf :)







Kite flying

Så var första skoldagen av tre med Drakexperten Olle avklarad.
Olle (vet inte efternamn) har i hela 50 år jobbat med och haft en stor passion för drakar och drakflygning. Han har rest världen runt och sett hur många olika typer och storlekar av drakar som helst.
Olle kommer nu i tre dagar att vara med oss på skolan och dela med sig av sina kunskaper och försöka smitta oss med drakbyggarkonstens virus. Ja nåt sånt sa han iaf :P

Idag har vi mest fått tittat på bilder på en massa olika drakar från olika länder, men även fått testat på att bygga en liten drake själv. En lättare modell som kallas släde. Den byggde vi ihop av en iten plastbit, bambupnnar, tejp och tråd på ca 10 min. Sedan skulle alla ut och provflyga. Detta med lite olika resultat ;)

Min flög litegrann från början, sedan ledsnade jag och efter att jag släpat den i det blöta gräset ville inte tejpen hänga med längre, så jag la ned ;)  Men imorron börjar arbetet på att bygga en mer avanserad. Och på torsdag är det Drakfestival på den öppna gräsytan mellan Biblioteket och Hembygsgården här i Leksand. Det kan bli lite kul :)

Lite bilder från idag. Mobilbilder, klaga inte på kvallan ;)



Min drake :P




Robin tar drakflygandet på störta allvar




Markers med posten

Titta vad som landade i min brevlåda idag :) 14 st Promarkers!

Från Helihak.com






Lite dagsbabbel

Helgen tillsammans med Nicklas har varit mysigast, bäst och allt sånt där bra.
Precis som vanligt :)
Vi har cyklat, prominerat, drickit te, ätit popcorn, gått och handlat, tagit en fikat osv :)

Idag har jag nog inte gjort nånting på skolan. Men har ändå suttit här. Suttit vid datorn alldeles för länge istället, utan att få någonting annat gjort. Men det löser sig ;)

Nu ska jag och några andra i klassen snart gå iväg till bibloteket och rösta. Antar att det heter förtidsrösta. Det är första gången i mitt liv som jag får rösta, så jag tar det nog lite med en klackspark. Man kommer ändra sina åsikter och rösta på olika partier många gånger i sitt liv. Så man ska nog inte lägga så himla stor vikt på sin allra första röst i livet.

Idag tänkte jag nog ta och göra chickennuggets, ris och currysås till middag. Eller se om den grillade kycklingen i kylskåpet som blev över från i fredags vill vara med mej idag eller blivit för gammal. Hur länge håller en grillad kyckling i kylen, någon som vet?
Sen måste jag nog vattna blommorna oxå idag. Bara jag kommer ihåg dem stackarna så.
Nedå dom mår nog rätt bra hos mej. Bättre än vad de gjorde hemma.
Jag vårdar och vattnar och klappar på dem så fint så.

Hör av mej mer sen :) Hejsan hejsan


Lägger upp en grymt gammal bild mest bara för att :P
eller ja grymt och grymt gammal, ett år gammal.






Glädjande besök

Gissa vem som kommit på besök igen? Jo Nicklas :)
Så nu blir det cykelturer, fika och myshelg igen :) <3




Coca Cola, en universalprodukt

Jag hittade en rätt rolig och intressant lista på Josefin Staaf's blogg gällande Coca Cola.
Så nu kan ingen klaga på att man har kylen full av denna sockerfyllda tandläkarskräck ;)




Visste du att Coca Cola fungerar utmärkt som:

  • Rost- och beläggningsborttagare. Lägg rostiga föremål i Coca Cola och låt dra en stund. Sedan är det bara att putsa bort rostet! En bränd kastrull rengörs lätt efter att man låtit drycken koka i kastrullen på svag värme någon timme.
  • Krydda. Coca Cola i matlagning är en hit! Den söta drycken gör sig jättebra i till exempel marinader eller att glasera julskinkan med!
  • Fönsterputs. Outspädd Cola fungerar jättebra att putsa glas med.
  • Skunk-odörborttagare. Har du blivit sprayad av en skunk försvinner mycket av lukten om du häller Cola över dig! Man kan även placera drycken blandat i en hink vatten för att minska stanken på drabbade platser.
  • Smärtlindring. Ett brännmanetstick lindras genom att låta Coca Cola rinna på det utsatta området.
  • Tvättmedel. Coca Cola i tvättmaskinen (tillsammans med vanligt tvättmedel) gör underverk för fläckiga och illaluktande kläder.
  • Bekämpningsmedel. En skål med Coca Cola i trädgården lurar till sig insekter och sniglar som sedan aldrig kommer upp igen...
  • Medicin. Att dricka avslagen Cola lindrar magsmärta, illamående och halsont.





Parkerad i soffan

Ikväll är det banne mej bra på tvn! Så ikväll blir soffan min parkeringsplats, men sällskap av en kopp te och kanske nåt annat gott. Hoppas jag får plats i soffan tillsammans med mina roomies bara ;) Vi är åtta roomies och igår var vi sex st som fyllde soffan ;)

19:30 Halv åtta hos mej
20:00 Idol




Skolarbete bilduppgift

Tänkte få dela med mej av mitt resultat av bilduppgiften vi fick i skolan i slutet av förra veckan. Jag har knappt målat något sedan jag gick på mellanstadiet och endel på högstadiet. Så det känns både kul och skönt att vara på banan igen :)

Bilden är målad i akrylfärger men med mycket vatten så det nästan blev som akvarell.
Konturerna är sedan förstärkta med fineliner (en sorts smal tuschpenna typ.)
Bildens storlek är A3.

Jag inspirerades av illustratören Cassandra Rhodin.
Jag gillar verkligen hennes verk och illustrationer. Dem är lixom både målade och tecknade på samma gång. Och det behöver inte heller vara så noga med om färgen skulle komma utanför konturen eller så, det ska lixom vara lite så. Halvlyckat målat, nästan lite slarvigt och sedan är det konturerna med finelinern som gör hela jobbet.


Arbetsgång och slutresultat: (mobilbilder så ha överseende)





Lite synd bara att jag blir mindre och mindre nöjd med bilden för varje dag och varje gång jag ser på den. Jag var så himla nöjd första dagen och även dagen efter. Men sedan har jag lixom mer och mer typ ledsnat på den. Den är lixom redan tråkig. Och det är synd :/




Vattenkonst






Claes Ohlsons shopping

Att kunna köpa de mesta skolmaterialet på Claes Ohlsons är ju helt okej :)
Men de tolv markerspennorna för 675:- igår sved ju lite värre.
Då var dem ändå nedsatta till extra bra pris för klassen. Ca 800:- ord.pris.


Så gott som allt av dagens Claes Ohlsons shopping.
Skulle ha köpt ännu mer, men endel var antingen slut eller hade slutat att säljas.






En helg i Leksand med Nicklas

I torsdagskväll kom Nicklas ner hit till mej i Leksand för att hälsa på och bo med mej under några dagar. Vi har haft två helt fantastiska och perfekta dagar tillsammans. Tyvärr kallade jobbet så han fick ika hem ikväll istället för imorronkväll, så vi missade en dag att spendera tillsammans. Men i och med att jobb ger pengar så kan en förlorad dag istället ersättas med att han kan åka ner en till gång och därmed få tre nya dagar mot den förlorade :) Hoppas du hängde med :P

Igår, fredag, åt vi frukost tillsammans och tog sedan en rundtur runt på skolan.
Jag visade runt i lokalerna och vi hejade även på några från min klass.
Efter det tog vi en sväng med cyklarna. Det var först menat som en liten sväng, men det blev istället en heldag på cykel kändes det som :P
Började med att cykla runt lite i bostadsområdena på smågator och kolla på alla söta små röda hus och gårdar. Efter det blev det en tur in till "stan" där vi trampade på litegrann tills det började blåsa kyligt. Då vände vi och trampade till Siljan Konditori och tog en mysig fika, kaffe och kladdkaka, och jag te och krämbulle. Väldigt mysigt! :)
Nicklas bjöd, söt som han alltid är <3
Efter fikan blev vädret bättre så vi trampade ned mot tågstationen och sedan följde vi gångvägen bort till Lima, ett industriområde, mest för att jag ville se vad det fanns för affärrer eller så kan kände igen och hade någon nytta av där. Grangården fanns iaf, sen knappt nåt mer. Efter den lilla avstickaren dit cyklade vi tvärs genom en massa smågator och ut mot Siljan. Bort en vända mot japanska parken och sedan hemåt längs strandprommenaden. Den lilla rundan blev i slutändan 1,5 mil lite drygt :P (Karta över vår uträknade cykeltur finns längst ner) :P


Idag, lördag, tog vi bilen efter frukosten och åkte iväg till Insjön för att jag skulle handla lite skolmaterial på Claes Ohlsons. Efter persen inne på Classes blev det en korv m bröd och en festis till lunch. Där på Hjultorget finns inte många affärer men vi lyckades ändå spendera rätt mkt tid där. Dels för att vi inte hade bråttom till något annat, och dels för att det var så himla fins väder och sjukt mysigt att bara sitta på en bänk i solen. Kikade in lite i de flesta av butikerna men köpte inget mer än en foundation ppå Kicks. I en superfin inredningbutik som jag hittade som även Nicklas sa var en "Typisk Emelie-affär" sålde dem även Rättviks Glass. Väldigt fin och exklusiv kulglass i våffla. Så vi tog en strut med tre smaker och delade på ute i solen, Smultron, vanilj och Lemon Curd eller cake eller nåt sånt. Och guuu vilken god glass! Otroligt mjuk och krämig. Nästan som seg kola, fast som krämig glass.
Oslagbar! Skall ätas igen helt klart :)
Efter vår mysiga tid på Hjultorget åkte vi hem igen och bytte bilen mot cyklarna. Idag blev det istället en cykeltur som slutade borta vid Leksand Sommarlands entre :) Minnen från när jag var liten, har varit där två gånger :) Kändes lite kul minnesmässigt att jag denna gång kom tillbaka helt själv i Leksand, och stod utanför grinden med Nicklas istället ör med familjen på semester. Vore lite kul om man kunde veta sånt gången jag var där innan. Dock var det stängt, men det spelade ingen roll, vi tänkte inte gå in iallafall.
Från skolan till Leksand Sommarland är det ca 5 km, så idag blev det sammanlagt 1 mils cyklande. Och det är knappt nå jobbigt heller, otroligt!
När vi cyklade hemåt längs strandspromenaden kom en stor, alltså riktigt stor, trollslända och satte mej på mej. På jackan/tröjan på bröstet (läs chest) och surrade och nästan trasslade in sej i håret. Haha jag typ skrek för jag såg aldrig när den kom och satt sej, helt plötsligt fanns den bara där och surrade och hade sej xD Hade jag sett när den komit flygande hade Nicklas kunnat tagit ett kort, men nu fick jag smått panik. Inte för att trollsländor är läskiga, dom är tuffa, men för att jag inte var beredd för fem öre xD Hehe aja hur som helst.
Till middag lagade vi iaf lax i ugn, med kokt potatis och hollandaisesås, och det blev helt perfekt!


Nu har Nicklas åkt hem för ett tag sedan, käns konstigt att jag under de två dagar han varit här så gott som glömt bort hur det var att vara ensam som jag brukar vara här. Dumt att jobbet ringde och ville ha hem honom, men tanken är att han kommer ner och hälsar på mej nästa torsdag igen :) <3


Kartan över hur vi cyklade i fredags, 1,5 mil lite drygt.



Tack för att du orkade läsa :)




iiih glad!

Gissa vem som kommer och bor med mej här i helgen... Min Nicklas! :D
Han är här alldeles snart :D <3




Laundry day

Idag är det big happenings på gång!

Jag ska nämligen tvätta...för första gången i mitt liv xD
Wish me luck! Vill inte gå i magtröjor resten av året.










RSS 2.0




bloglovin





Fashionize.se


SoChic.se


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...