Startsida ........ Inriktning Häst ........ Inriktning Inredning & Design ........ BLOPPIS!

Sunny sunday

Rätt cheezy rubik jag vet :P Idag har jag suttit (förstår mig verkligen inte på dom som säger setat) och solat för första gången i år. Solbränd hud luktar verkligen såå mysigt! :) Katterna var inte sena med att hänga på och Spookie var nog den som njöt allra mest ;)
Vinnare av Svenska Angloarabföreningens tävlingschampionat 2011

Men inte nog med att jag och Shakiro vann Färstas tävlingschampionat så kommer här en till grej!

Shakiro är av rasen Angloarab, dvs en korsning mellan engelsktfullblod och arabisktfullblod, och är därför registerad i Svenska Angloarabföreningen. Svenska Angloarabföreningen, eller SAAF for short, har också ett tävlingschampionat där man får poäng för sina tävlingaplaceringar under året. Ju bättre placering ju högre poäng får man. Men skillnaden är att här tävlar alla grenar mot varandra, dressyrekipage, hoppekipage, fälttävlan, utställningshingstar m.fl, alla sveriges angloaraber tävlar mot varandra.

Och kan ni då gissa vilket ekipage som vann Svenska Angloarabföreningens tävlingschampionat för 2011? Jag och Shakiro! :D


Fick detta snygga täcke på posten förra veckan. Brodyren lyder: Tävlingschampionatet SAAF 2011.Min snygga grabb, och duktiga framförallt! :)


Vinnare av Färstachampionatet 2011

Jag ligger lite efter här på bloggen med att berätta om mina och Shakiros resultat från tävlingar, men jag ska försöka ta igen lite nu :P

Min ridklubb jag tävlar för, Sundsvalls Fältrittklubb, har något som de kallar för Färsta championatet. Det går ut att på alla tävlingar man tävlar under året, för varje placering får man poäng. Ju bättre placering ju högre poäng. Så under året samlar man alltså på sig poäng för sina placeringar och den som tillslutet av året har högt poäng vinner respektive gren.

Jag och Shakiro vann Färsta championatet förra året, 2010. LÄNK HÄR!

MEN! Vi vann det även nu för 2011 för alla våra poäng vi samlat på placeringar under förra årets tävlingssäsong! :D
Nu är det bara att hoppas att tävlingsäsongen för 2012 blir lika bra den med! :D

Calippo Shots

Sitter just nu och smaskar på en Calippo Shots, första gången jag smakar den. Men måste säga att Solero shots som fanns när man var liten var mycket mycket godare. Den smakade så mycket mer. Den smakade verkligen lime medan den här knappt smakar nåt alls.Dyngförkyld

Slår man upp det engelska ordet miserable finner man just nu en bild på mig. Är dyngförkyld och mår mer eller mindre bedrövligt. Ont i nacken, käken och hostan och halsen håller mig vaken om nätterna. Täppt i hela huvudet också, inte bara näsan utan huvudet! Närspray funkar max 30 min sen är det andnöd igen.

En helt vanlig förkylning kan vi kalla det men fortfarande inte ett dugg roligt såklart. Särskilt inte när man vet att man har en häst som måste motioneras och att hans välmående är mitt ansvar. Shakiro har fått vila fyra dagar nu pga mig, så han måste verkligen ut och röra på sig idag, oavsett om jag orkar eller inte.


Parfym-minnen & DATE Everyday escapeIdag köpte jag en ny parfym, detta allt för att jag imorse då jag klädde och gjorde mig i ordning kände att jag inte alls hade något parfym som passade varken min outfit eller mitt humör för dagen. Jag har flera gånger luktat på den plommonlila, T, och den ljusblåa, E, men aldrig riktigt bestämt mig om vilken jag gillar mest eller slagit slag i saken. Men idag sprang jag in på Rusta i förbi farten och köpte mig den ljusblåa, Everyday Escape.


Dangerously Delicious är en kryddig, orientalisk doft där svarta vinbär, jasmin, bergamott gör sällskap med vanilj, patchouli, trä och citrus. En fyllig och varm doft med feminin ton.

Absolute Attraction
doftar av feminina toner av ros, jasmin, liljekonvalj och sandelträ. Det är en doft som är lätt att ta till sig och lätt att tycka om.

Truly Treasured
är en sprudlande och charmig doft med bland annat hallon, jasmin och viol. Truly Treasured är svår att motstå och lämnar inte någon likgiltig.

Everyday Escape
har inslag av uppfriskande citrus, persika och fresia som balanseras av varmt trä. Det är en frisk doft och passar för alla tillfällen.Detta fick mig att börja tänka på parfymer från förr och vad de ger en för minnen idag. Parfymminnen med andra ord. En parfym som väcker allra störst minnen för mig är DATE Love.
Jag har haft flaskan stående i garderoben sedan högstadiet där den än idag står kvar med en liten skvätt på botten som jag inte haft hjärta att göra av med.

Då jag ibland går och luktar på
min undangömda Date Love får jag alltid ett pirr i magen. Ett pirr djupt ner i maggropen som jag kopplar till nervositet, förväntningar, spänning, killar och mina gamla blåa jeans. Det är högstadiet jag pratar om och jag gick i sjunde klass. Men allt detta sitter kvar i parfymen än idag :P


Har du något särskilt parfym-minne? :)


Highway to helg!

Så är det fredag igen, riktigt skönt tycker även jag trots att jag varit förkyld hela veckan och därför varit hemma från skolan. Men fredag är ju ändå alltid fredag som ger med sig den där speciellt härliga lediga känslan som bara fredagar kan :)

Idag blev det skola 8-12 och därefter bussen mot Birsta för att möta upp mamma. Där provade jag några toppar och provsatte tre olika dressyrsadlar. Det är verkligen en djungel det här med att hitta rätt sadel, men jag tror jag faktiskt hittat en jag gillar. Jag köpte också en ny parfym, Date Everyday escape. Detta pratar jag mer om i nästa inlägg :)
RSS 2.0
bloglovin

Fashionize.se


SoChic.se


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...