Startsida ........ Inriktning Häst ........ Inriktning Inredning & Design ........ BLOPPIS!

Shafai är dräktig!

"Inget är som väntans tider" - det gamla ordspråket ni vet, men nu är faktiskt dessa tider på gång.
Jag har en liten hemlighet som jag inte har berättat för er än.
Vi har nu ett par gånger varit ned med Shafai (Shakiros mamma) till Hudik och Trogsta seminstation. Igår var vi dit med henne på en ultraljudskoll 17 dagar efter inseminering och... HON ÄR DRÄKTIG! :D

Nu håller vi alla våra tummar i elva månader och hoppas på att Shakiro nästa sommar kommer bli storebror! Haha han kommer bli världens gangster till storebror, bara lära ut en massa dumheter och hyss till den lille. Vi hoppas på att det kommer att bli en liten lillasyster. Eftersom att Shafai nu är 21 år så vore ett litet sto väldigt bra för då kan vi framöver i tiden även få en ny avkomma efter henne så att ledet efter Shafai fortsätter :)

Hingsten vi har valt är Mr Carrera xx, en son efter hingsten Eighty Eight Keys xx.
Vi har länge funderat i dessa banor och har tidgare tänkt välja Eighty Eighty Keys xx till far men då han dog i februari 2010 fick vi tänka om och valde då istället en utav hans bästa söner Mr Carrera xx istället.

Mr Carrera xx född 1995, 169 cm mkh, Engelskt fullblod, e. Eighty Eight Keys xx, ue. Record Token xx.
Mr Carrera har fram till ca tio års ålder tävlat löp men omskolades sedan till ridhäst med inrikting dressyr. Hans avkommor blir lätta hästar av sportmodell och mycket goda inom fälttävlan och hoppning.


Hingsten vi valt, Mr Carrera xx


Eighty Eight Keys xx
Vårt sto Belle Shafai x är en Anglo arab född 1990, e. Shaftesbury xx, ue. Eldorado ox.
Min mamma köpte Shafai som tre åring har har sedan ridit in, utbildat och tävlat i distansritt med henne i flera flera år. De tävlade upp till distanser på 10 mil! Shafai är AB-premierad och blev 1998 utsedd till Årets Anglo för sina fina tävlingsprestationer. Vid tolv års ålder födde hon Strong Shakiro x som idag är min hopphäst, han är efter hingsten Strong Statement xx.

Att Shafai är angloarab dvs 50%/50% mellan arabiskt fullblod och engelskt fullblod, och att de hingstar vi väljer är 100% engelskt fullblod innebär att både Shakiro och de nya fölet kommer heta Angloarab men att de har 25% Arabiskt fullblod och hela 75% Engelskt fullblod.


Mamma och Belle Shafai under deras distanskarriär


Jag och Belle Shafai. Efter att Shafai fått Shakiro tävlade jag Shafai i hoppning med
många vinster och placeringar fram till att Shakiro blev riktigt vuxen och ridbar.
Shakiro med sin mamma Shafai


En förväntansfull Shakiro och blivande storebror. Det tycker jag är
det absolut sötaste med det hela, att han ska bli storebror :P

Håll tummarna med oss nu!! :D
Vill du läsa mer om min vardag på hästryggen?
Besök min hästinriktade blogg: http//emblems.blogg.se/hast


Ny transport! Umesläp B60

Nu har lillasyster och jag två kvällar i rad skurat, tvättat och städat ur vår gamla hästtransport, och då måste jag ju också berätta varför...Vi har nämligen köpt en ny transport!! :D

Ett Umesläp modell B60. Stor som ett hus är den! 4,5 meter lång och 2,30 meter i takhöjd.
Det är faktiskt den största och rymligaste transport jag någonsin varit med om, och nu till det absolut mest fantastiska, sadelkammaren! Längst fram i transporten finns en stor sadelkammare och då menar jag stor! Men inte nog med det, även där 2,30 i takhöjd och gott om plats för två personer att röra sig samtidigt och med skjutdörr in till hästdelen. Hur fantastiskt är inte det?! :D Inget springa ut och in genom dörrarna då man ska åt något eller tränsa hästen i transporten, några steg bara så har man allt vad man behöver upphängt och fint :D Jag har en freaking walk-in-closet i hästtransporten! :D

Jag behöver nog inte säga att jag älskar vår nya transport, det har ni nog redan förstått :P Jag kan hälsa från Shakiro att han också gillar den. Han stod nämligen som fastklistrad och tittade ut genom sitt sidofönster, det älskade han! Äntligen kan han se allt vad som händer utanför utan att behöva slå huvudet i dörrkarmen.


Här följer en massa bilder på den nya transporten. Vissa bilder är animerade så jag hoppas att det fungerar, ifall det inte händer något säg till! :)


En glad 167 cm lång Emelie med utsträckta armar för att försöka visa storleken


Transporten invändigt och med skjutdörren fram till sadelkammaren


Sadelkammaren. De tre dunkarna på 25 liter var kan visa hur gott om plats det är.

Jag älskar vår nya transport!! :D  Vill du läsa mer om min vardag på hästryggen?
Besök min hästinriktade blogg: http//emblems.blogg.se/hastUrsäkt eller ej

Hej!
Nu känner jag för att säga något i stil med: Förlåt för min dåliga uppdatering här på bloggen, förlåt att ni sitter och väntar, förlåt att jag svikit er med min frånvaro och att dammtussarna börjar ta över min blogg. Men faktiskt så tänker jag inte säga det. Jag ångrade mig och tänker mig istället att ni är glada för min skull att jag inte sitter inne vid datorn när det är sommar utan att jag istället är ute och gör saker. Det tycker jag låter bättre så vi säger så så är vi alla nu förlåtna, särskillt jag :) Damtussarna städar jag undan till hösten :)

Idag är det rainy rainy ute så då blir det istället mysdag inomhus, det är en bra ursäkt :) Började morgonen med en kopp varm o'boy och två rostade mackor. Igår bakade jag kakor, Ginger biscuits (inte pepparkakor), så vem vet jag kanske tar och bakar ett gäng till idag med. Städa skulle också behövas men det är ju så fasligt tråkigt så jag vet inte, jag försöker nog skjuta på det ett tag till :PRut har mysdag i allra högsta grad

RSS 2.0
bloglovin

Fashionize.se


SoChic.se


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...