Startsida ........ Inriktning Häst ........ Inriktning Inredning & Design ........ BLOPPIS!

Första glassen för i år

Åh så härligt. Idag har det varit sol, värme, vår och en riktigt glad Emelie. Detta firades lite bl.a med att den ljusbruna skinnjackan åkte på och att jag inte bar något svart på mig (förutom conversen).
Mina classmates klagar nämligen lite på att jag alltid har något svart på mig. Fast vad kan man göra när garderobens utbud begränsar mig. Dessutom sitter det svarta fortfarande kvar lite från tidigare år, och nu förstod jag att du genast blev lite nyfiken. So here you go a BILD of it! - januari 2010

Dagens fina väder
vippade vid tretiden precis över gränsen till glassväder så jag drog snabbt iväg den geniala idén att HÄR SKA KÖPAS GLASS! Både Sofie och Emma var snabbt på och vi eller iaf jag inmundigade idag årets första glass. Självklart en Magnum Strawberry White. Den absolut gottigaste ut familjen Magnum. Varsågoda att dräggla på bilden :)
Vi satt länge och väl där på en bänk i solen i Leksands lilla centrum och tittade på folk som knatade förbi. En liten vit lockig hund som såg ut att heta något i stil med Nisse eller Melker satt länge och väntade utanför ingången till Ica. Jag påpekade att det där var en typisk tanthund, och precis som jag trodde så vågade varken Emma eller Sofie betta emot mig. Dock var det en gubbe som kom ut och hämtade lilla tanthunden, men tanten i fråga måste ju självklart ha varit hemma och broderat på någon extremt viktig boning eller något. Antingen det, eller så var hon helt enkelt smart och skickade gubben på att knata och handla, det skulle iaf jag ha gjort.
En farbror med en röd rullator frågade även om vi ville ha skjuts, haha, omtänksam gubbe det där :)


                                                                             


Appropå gubbe så är min lilla gubbe snart på ingång. Han (ja vi pratar om Nicklas) ska åka iväg på kurs ner över Västerås/Örebro nånting till veckan och han stannar då här tills på söndag :)  Vi firar idag, eller firar vet jag inte ens om man gör men vi har iaf varit tillsammans i 3,5 år idag. Så ett litet hurra till oss två där tycker jag :)






Gissa bilden 1, det rätta svaret!



Ni kommer ihåg Gissa bilden va?
Ifall du inte var med på det hela kan du läsa om det HÄR. Det kommer nämligen dyka upp fler gånger :)

Jag valde faktiskt en rätt klurig bild som första bild, men jag har fått många roliga vilda gissningar att läsa :)  Bl.a sugrör, brevlåda, tunnel, stuprör, "något brunnliknande men som är långt", avloppsrör, skorsten, "en gammal rostig plåtburk utan botten", tegelsten, "en tråkig korridor" och en massa passningar och uppgivna försök.

Men tyvärr tyvärr inget av dem var tyvärr rätt, så tyvärr inte heller någon länkning till dem som svarat rätt. Men här kommer äntligen det rätta svaret som ni alla klurat och väntat på! :P



HÅLET I ETT FOTSTEG/TRAPPSTEG/WHATEVER!
Klurigt va? :P







Bättre lycka nästa gång hörrni! Jag lovar att vara snällare då och ta en lite enklare bild att gissa på :P Stort tack till alla gissningar, verkligen kul att så många ville engagera sig och klura lite.
Håll utkik efter nästa Gissa bilden!  Stay tuned folks, gärna via bloglovin! :)    bloglovin






Vinn en Ultra shimmer palett




Tävla om en Ulta shimmer palett hos Helen Torsgården!






Vårens första cykeltur & H&M på posten

Nu är cykeln framplockad för våren och första turen är avklarad! :)
Det blev en kvällstur runt kl 19:00 till Ica för soja och godis bl.a. Det är ju trots allt fredag :) (även om jag har tisdag i huvudet). Och även en sväng förbi OKQ8 för att hämta upp min beställning från H&M som kommit :D  En väldigt vårig kompott om jag får analysera min beställning själv :P

  

Produktbeskrivning för bilden:

Vit top av kort modell - 79,90:-
Flätat skärp - brunt och svart - 49,50:-
Påslakan - 99:-
Sminkväska - 29,50:-
Sporttop - 149:- (kan verkligen rekomendera!)




Tabbe i kodmallen

Hej på er! Huuugaligen, jag råkade precis radera hela min kodmall för framsidan. PANIIIK!
Så jag har försökt att lappa ihop det så gott jag kunde igen, så nu tror jag att allt ska vara och fungera som vanligt igen.

Men vore otroligt tacksam om du säger till mig ifall du stöter på något problem eller om något inte är som det brukar!





Stivali è finito!

Kängan är klar! :) (rubriken är på italiano!)
Skissen är storlek A3, tecknad med kolpennor och det är min egna sko jag har tecknat av.











Gissa bilden 1

Nu ska vi hitta på nåt lite roligt tänkte jag, nämligen gissa bilden.
Det kan innebära både en inzoomning av en vanlig bild eller att man helt enkelt ska gissa vad bilden föreställer, inzoomad eller ej. Jag kan avslöja att den här bilden inte är inzoomad, bara väldigt nära.

Det gäller alltså för skojsskull helt sonika att gissa rätt. Det är inte direkt en tävling men försten som lyckas gissa rätt kan få sig äran och en länkning i inlägget med facit och det rätta svaret. Ifall ingen lyckas gissa rätt tar jag åt mig äran själv men lägger ändå självklart ut det rätta svaret :P

Here we go! Det är bara att gissa på hur mycket du vill :)









Städningens dagar

HEJ VAD HÄR STÄDAS!!
Det måste vara det härliga vårvädret som fått städhumöret i mig att börja blomma.

Torsdag:  Damsög och städare rummet, väldigt noga också!
Öppnade ett doftljus från Yankee Candle så hela rummet doftar Clean Cotton! <3

Fredag:  Två fulla maskiner tvätt och upphängning i torkrummet.

Lördag:  Fönstret på vid gavel, nybäddat i sängen, tvättat idag igen, sorterat och inhängt i garderoben och rummet doftar fortfarande himmelskt! Och allt detta innan klockan ens blivit 11:00 :)

Förutom allt detta städande så har jag även varit ute och ridit idag. Otroligt härligt och soligt väder så jag tog en långtur ut i de djupa dalaskogarna. Idag fick även vårjackan åka på. Himla skönt att slippa vinterjackan och täckbyxorna när man rider.    Våren är på gång! :D
För mer hästprat, klicka över dig till min hästblogg :) http://emblems.blogg.se/hast





Fredagsmys och skissa känga

Ordet fredag klingar härligt nu! Jag säger det igen, freeedag... :)
Även idag har varit en väldigt fin dag. Har tvättat lite tvätt, eller snarare två fulla maskiner. 
Note to self: Börja tvätta oftare så det inte blir så mycket och förbaskat jobbigt varje gång.


Gick in till Noret (centrum) tillsammans med Sofie. Köpte en dagcreme från Apoliva på Apoteket, plockade ihop lite saker på Lundells bokhandel där jag som sagt fick 250:- på. Läs här. Och så blev det en sväng på ica för att handla lite middag och gott till fredagkvällen. Bl.a fläskfilé, potatiskrocketer och beasås till middag och sedan en liten påse godis. Hittade nämligen roliga nya godisar som hette som Pommes frittes, så då blev jag ju tvungen att testa :P

Inte att förglömma så har jag ju varit i skolan som vanligt, men inget direkt jobbigt, knappt nån uppgift. Jag var den enda som inte hade något att göra, eller okej Anna också. Så då fick vi som utmaning av Kajsa vår lärare att teckna av vår egen sko. Så jag har minnsan skissat känga idag. Har kommit liiite mer än halvvägs så den färdiga teckning dyker upp efter helgen. Stay tuned! ;)


Bilderna på teckningen är fotade med mobilen. Bildens vinkel gör att skons framre del ser väääldigt stor ut. Tecknat med kolpennor. Slutresultatet kommer upp efter helgen!







Och lite gotta såklart på enf redag! De roliga pommes frittes-godisarna :P







Stort tack till traktorn

Stort tack till traktorn som skrapar, piper och brummar utanför mitt fönster kl 05:30 så rummet skakar. Jättesnällt, verkligen...


Banne mig en bra dag!

Idag har banne mig varit en bra dag! Slog förvisso lilltån som fan precis när jag klev upp och fick sedan stressfixa mig då jag försovit mig lite. Kom till skolan i hast och fick då veta att vi hade sovmorgon till 12:30. Men det var lite skitsamma eftersom resten av dagen var helt awsome!

Ett otroligt snyggt halsband med massor av detaljer och en fungerande klocka på (värde 199:-) som jag vunnit gratis i en bloggtävling kom till mig på posten idag. Jätte jätte fint och jag blev så glad!

Sedan en sak som gjorde mig ännu ännu gladare. Jag fick i tisdags en förfrågan om jag kunde göra en affisch till en dansföreställning här i Leksand. Så jag tog mig att uppgiften och gjorde en affisch åt dem. Jag fick otroligt mycket beröm av dem och som tack, vilket jag abolut inte väntat mig, skulle hon ordna så att jag imorron ska få gå till Lundells (bokhandel här i Leksand) och plocka på mig vad jag vill för 250:-!!!! :D  Skissblock, pennor, lim och allt du kan tänka dig, here i come!!


Det jättesnygga halsbanet jag vann från Calli.se




Affischen som jag gjorde till dansföreställningen Dansfärjan







Human Metamorphosis

Jag hittade nyss en fotosida med rätt konstiga eller..läskiga bilder, men coolt ändå :P
Det finns fler bilder att se HÄR.














Lämnat hemmet för fjärde gången

Usch så det svider att vara tillbaka i Leksand igen. Eller det är väl inte direkt Leksand som svider utan snarare att åka ifrån allt hemma och lämnat det bakom sig igen. Detta var fjärde gången jag var hemma sedan augusti, och det blir bara svårare och svårare att åka tillbaka igen. Nu är det som tur var bara påsklovet kvar innan utbildningen är slut, så jag behöver bara genomgå det här svåra att lämna allt och kliva på tåget en gång till, och en gång till borde jag väl klara..eller?
Det är absolut inget fel på varken Leksand eller skolan, missförstå mig inte så. Jag trivs kanonbra på skolan, men längtan hem och saknaden efter det jag lämnat hemma är verkligen tung =/

Lovet har som vanligt varit underbart. Umgåts med familjen, ridit och tränat min älskade häst Shakiro och spenderat varje natt tillsammans med min lilla katt Spookie. Helt underbart!





Spotify Premium gratis!




Jag måste bara få dela med mig av ett kanontips som jag har hittat!
Vill du få Spotify Premium helt gratis, utan fuffens, nedladdningar eller andra olagliga koder,
då har jag den perfekta sidan för dig! Sidan heter GratisPremium och fungerar på det enkla sättet att du bli medlem gratis, svarar på lite frågor, bjuder in några vänner med ett snabbt klick via facebook och vips så är Spotiy Premium ditt!

Verkligen askalas! Så klicka HÄR och hämta ditt gratis premium!






Mina favoriter från Andra chansen

I lördags avgjordes Andra chansen av Melodifestivalen. I hemstaden Sundsvall av alla ställen till råga på allt! :) Trots 10 min från arenan satt jag och familjen hemma i soffan och såg det hela på tv:n, det duger gott ;)

Hittills har hela mellogrejen rullat på enligt min vilja. Bara två låtar som tyvärr inte kom med till finalen, väldigt synd på dem. Hade lätt kunnat byta ut t.ex Playtones och Sara Varga i finalen och istället sätta dit Pernilla Andersson - Desperados och Linda Pritchard - Alive. Men men, jag får vara nöjd ändå.

Här följer mina två favoriter från Andra chansen:


The Moniker - Oh My God
En väldigt sprallig och trallvänlig låt. Man rycks med i melodin och jag gillar särskillt rullbandet, det gjorde väldigt mycket i nummret tillsammans med den tillhörande bakgrunden som rullar förbi. En lagomt "pårökt" med färgglada svampar som dansar och gud vet vad, undrar vad Tyskland skulle säga om det om det blir denna som skickas vidare till Eurovision, chansen finns ju eftersom han tog sin till finalen. Men lite dansande svampar får Sverige bjuda på tycker jag ;)




Pernilla Andersson - Desperados
Pernilla Andersson, gift med Dregen. Inte direkt någon rock här inte, men en gitarr finns iaf med. En låt helt olik jämfört med den övre. Verkligen varandras motsatser men jag gillar även denna, jag gillar feelingen och takten och det lite "ensam på prärien-aktiga" i melodin och i instrumentens toner. En himla behaglig låt att lyssna på och med en fin text. Behaglig, det var ett bra ord för låten!



Dessa två favoriter fick dessvärre fightas mot varandra om den sista platsen i finalen vilket ledde till att Pernilla tyvärr blev undan puttad. Väldigt syn tycker jag eftersom jag hade velat haft båda i finalen. Det där hur det lottas om vem som ska möta vem i Andra chansen suger, väldigt orättvist på ett sätt.




Trehundra

300 inlägg! :)
Ville bara uppmärksamma det ;)







RSS 2.0




bloglovin





Fashionize.se


SoChic.se


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...