Startsida ........ Inriktning Häst ........ Inriktning Inredning & Design ........ BLOPPIS!

30 december

Helu :)

Inte uppdaterat på ett tag nu, men så äre. Sitter hos älsk nu, får passa på att uppdatera lite.
Jag hade väl inte sådär jätte mycket att säga hur som hellst, men ville iallafall berätta att idag har jag och Nicklas varit förlovade i ett halvår :)
Så nu vet ni det och kan vara glada för vår skull ;) Hörs!



Juldagen

Idag har det inte hänt så värst mkt, men jag har iallafall gjort något ;) Klev upp strax innan kl tio, släppte ut hästarna, åt frukost och fixade tränset innan vi drog iväg och red en sväng. Satte dit nya pannbandet på tränset, blev riktigt snyggt :) Bäst för Shakkeboi att han sköter sej bara, annars tar jag tillbaka det.


Efter detta bar det iväg till Håkkes paranteser för "lite julmat, vi kommer bara bli där en stund". Brukar alltid låta så, men timmarna tickar likt förbannat. Aja jag ställde upp och satt där så fint och tyst hela tiden iaf. Börjare gäspa mot slutet, så då förstod dom att jag å syster ville hem.

Nu är jag less på julmat och sötsaker osv osv osv, så nu ska jag göra med lite pommes frittes att knapra på framför tv:n istället innan jag sedan ska gå och lägga mej, känner för nåt annat att tugga på en stund, fölr imorron bär det av upp till farmor och farfar där ännu mera mat och fika väntar.

 

 


Julafton

MERRY CHRISTMAS YOU LITTLE JERKS!

Ja då var då julafton över. Min dag spenderades hemma med mamma, lillasyster, morfar och pappa. Det skrattades och stojjades endel och morfar är väl den som babblar på mest och har sej, som vanligt. Pappa var istället hanlingskraftig och doppade slipsen i gravlaxsåsen, mkt duktig xD

Sedan dissade vi Kalle Anka, missade första 10 min, och sen så tittade vi bara en kvart, eller ja jag och mamma skippade det helt och hållet. Känns lixom som att man har sett det förut om ni förstår vad jag menar.

Har haft en riktigt bra dag. Natten spenderades med älsk <3 men mindre ok var att mamma drog igång värsta julmusiken på sterion och öppnade dörren å tjatade om frukost å julgröt på morgonen. "Det är faktiskt julafton och då får man inte ligga i sängen hela dan!" Död åt julmusik. 

Mina julklappar är jag grymt nöjd över iaf, min hög var inte fy skam :) Fick massa bra saker, och på annandagen bär det av till farmor och farfar där säkert några fler julklappar väntar, och farfars egna gravade lax, mums :)


Här kommer lite bilder och en sammanfattning på mina julklappar

  • Svart kofta
  • Svart fleecejacka
  • Skosulor med fårull
  • Strasspannband
  • Presentkort på Hööks av älsk <3
  • Svarta leggings/strumpbyxor
  • Chokladask
  • Body Shop Grapefruit
  • Labret piercing till örat
  • Massa strumpor
  • Kontanter
  • Resecheck av pappa till valfri destination





Dan före dopparedan

Dan före dopparedan, varför säger man så egentligen?

Jag tror jag har lärt mej det nån gång på lågstadiet när jag var liten, men det har jag glömt nu. Lite konstigt äre iaf..  Ja anyway, imorron är det då julafton för den som missat det, och just nu spelas Tänd ett ljus på radion, död åt julmusik. Så ska bli skönt att få slippa det efter imorron.  Jag är faktiskt lite spänd och nyfiken på vad jag ska få i julklapp imorron. Har haft två listor uppsatta på kylskåpet hela december med massa saker jag vill ha, så jag hoppas hoppas att jag kan bocka av flera saker på bägge listorna. Men om inte annat så fyller jag ju snart år, 20 januari, så då kan jag ju alltid önska om det jag inte fick i juklapp ;) 

Själv är jag väldigt nöjd med de julklappar jag själv ska ge bort. Känns som att jag har hittat väldigt många och bra saker, särskillt till mamma, hon är lättast att köpa till, och lillasyster, för hon tycker att allt jag tycker är fint är super fint. Så om mamma har köpt nåt å jossan tycker det är fult, så säger mamma att jag har varit med och pekat ut det. Och då blev det plötsligt SÅÅÅ SNYGGT OCH SÅÅ COOLT xD herregu lillasysteryster, skaffa en egen uppfattning nån gång xP

Här är några saker av det jag önskar mej :) hoppas hoppas hoppas ;D

  • Gummityglar svarta
  • Ullfrottéstrumpor
  • 3-fingervantar skinn
  • Tretorn Advance ridstövlar, svart m silver
  • Tunnel till örat, svart m strass, 8 mm
  • Labret till örat, 5 mm x 1,6 mm, silver med strassten
  • Pannband till hästen, strass eller swarovskikristaller
  • Adidas väska, svart
  • Tävlingsöverdragsbyxor
  • Skullcandy smok'n buds, svarta


 


Jullov!

J U L L O V !  
Oh yeez feels nice må jag säga ;)

Dagen kan sammanfattas som snöig iaf, herregu. Vaknade imorse och såg att hela gården var översnöad och tänkte: Hur fasen ska jag klara mej ut till stora vägen som är plogad utan att bli dyngsur i skorna?
Men sen kom jag på att mamma och lillasyster skulle åka före mej så lixom fine då jag kan ju bara gå i deras fotspår och hjulsår ut till vägen. Men ca en timme senare när jag skulle knata iväg tittade jag ut genom fönstret, och det var världens snöstorm, haha ååh.
Så det var bara till att trycka på sej mössan och dra upp halsduken å kliva ut i stormen. Och fotspåren? Ja dom såg man ju inte skymten av xD Så det fick så lov att bli snö till knäna och fulla skorna det.

Under dagen tror jag att jag har sett minst 12 st lastbilar å långtradare å bussar som stått tvärs över vägarna osv och inte kommit nån vart. Och väl nästan hemma fick jag hjälpa pappa att skotta ut bilen från perkeringen, sparka upp dörrarna innifrån osv för att komma in, och efter att han släppt av mej hemma blev jag tvungen att skotta för att ta mej upp till huset, snö över knäna fy farao

Så jag hoppas Emma att du är förbannat nöjd nu när du äntligen fått din skotersnö! ;)


Klätt granen har jag föresten gjort idag, helt själver ;) Dissade den gamla vanliga julstjärnan och körde på spira istället i år. Jossan och mamma lär ju klaga, men i år är det jag som har klätt den!




Inslagningstips

Går det bra för er där ute i julstöket?

Nu tänkte jag tipsa lite om vad jag tänker på när jag slår in mina julklappar. Julklappar skall slås in med mycket kärlek, tid och omtanke, det är ingenting man gör på några sekunder enligt mej. 

1. Välj papper med omsorg. Själv gillar jag den lite mer gameldagsa looken, typ naturpapper eller sånt som inte är blankt :)

2. Sedan brukar jag använda vanligt presentsnöre men även hampa eller papperssnöre. Det gör att det ser mer pyssligt ut.  Jag drar det ett varv eller två runt paketet, gör knut och snurrar sedan upp ändarna så de spretar lite.


3. Använd mycket snöre. Ju mer desto bättre. Många varv och mycket krus :)

4. Efter att jag krusat snöret med sax brukar jag sedan dela dem på mitten, så att det blir två smala delar. Går även att dela på tre. Detta gör att det ser lite mer livfullt och krusigt ut.

5. Nästa sak som jag är mycket förtjust i är lackstämplar, hur mycket mer hempysslat än så kan det bli? :D  





Ja jag tror väl att det var allt :)
Lycka till!








Julklappstips

Nu tänkte jag bjuda på ett smart och billigt julklappstips som alla klarar av att göra själv.
Vem är svårast att hitta julklapp till? Jo farmor, farfar, mormor och morfar, för dom säger jämt att dom inget vill ha. Men något vill man ju ändå ge dem, men hittar man nåt passande ute i butikerna då? Nej. Men sen då, vilka saker gillar dem mest? Jo saker man har gjort själv såklart. Så här kommer ett tips. Varför inte ge dem en hemgjord tvål i julklapp? :) Tvålmassan köper du på närmaste pysselaffär och den kostar ca 50-70kr beroende på mängden. Sedan kan man välja roliga formar, färger samt dofter och bestämma precis hur man själv vill ha det.

Till min tvål har jag valt en olivgrön färg, en fräsch doft och sedan själv rivit ner lite apelsinskal, det ger både doft och en rolig effekt med skalbitarna insmälta i tvålen.

Nedsmältningen sker i vattenbad, tvålmassan smälter vid 54 grader och blir som smält stearin. Efter att du sedan försiktgt blandat ner de dofter, färger och annat du vill ha i din tvål häller du den i formar och låter den stelna i minst 2 timmar. Men själva nedsmälningen och allt innan stelningen går på ca 15 min. Lätt som en plätt :)






 


Pepparkaksbak

Igår efter skolan när jag kom hem hade mamma gjort en stor bunke med pepparkaksdeg som stod i kylen, så då blev det till att baka pepparkakor som bara den. Jag ledsnade dock efter en stund så det finns lite deg kvar i kylen just nu, men har en känsla av att den kommer bli uppäten sakta men säkert ;)  Men nåt som var roligt var iaf att jag hittade min deadheadsform :D Hade glömt bort den. Köpte den på Lagerhaus i januari tror jag, och sedan dess har jag glömt att jag införskaffat den :P Så igår blev det döskallepepparkakor som bara den :)











 



Luciadagen å lussebullar

I söndags var det den 13 december dsv Lucia eller Luciadagen eller vad man kallar det :P  
Firades väl inte på något speciellt sätt här hemma direkt, men bakade lussebullar iaf.
Så här kommer lite mumsiga bilder från det :)













Renovering på SBK

Under fyra veckor (v.45-48) har jag, Anna och Emma i klassen som APU-projekt jobbat med att renovera och göra om i SundsvallsBrukshundKlubbs klubbstuga på deras förfrågan. Så här kommer en liten sammanfattning i bilder från under arbetets gång till slutresultat.







Rivit ner väv och ersatt med renoveringstapet för en slät yta, och börjat måla en ljus ljus grå.





Rev bort gamla linoliummattan och la dit en ny.



















En kort presentation

Följ min blogg med bloglovin

Japp..ehm.. Helu! :) Emelie heter jag (EmbLeM på bdb)
Ehm, vet inte vad jag ska säga riktigt, men jag ee en tjej på 18 år, som går tredje och sista året på Inredning & Design på Hedbergskas gymnasium. På fritiden sysslar jag med pyssel å lite sånt knåp, fotar väldigt mkt samt umgås med hästen. Har en 7-årig anglo arab valack som jag tävlar hoppning med, så där går rätt mkt tid åt.

Denna blogg tänkte jag ägna åt lite olika inredning- och pyssel-tips, tipsa om olika träningar och övningar för dej och din häst samt nya produkter på hästmarknaden. Plus lägga upp mina foton från dagen. En lite alltiallo blogg typ.

Och ni får ursäkta om jag verkar lite tråkig såhär i början, jag måste få hinna komma igång lite. Är ovan med blogg måste jag erkänna x)

Jag kan ju bjuda på en relativt ny bild på mej iaf.












RSS 2.0




bloglovin





Fashionize.se


SoChic.se


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...