Startsida ........ Inriktning Häst ........ Inriktning Inredning & Design ........ BLOPPIS!

En liten varning

Ett varningens ord till er som tävlar i Månadens Ekipage!

Jag tycker det är så tråkigt när detta sker. Jag håller ju just nu på med en tävling på bloggen som heter Månadens Ekipage, och för att få en extra lott i tävlingen så kan man lägga till mig på bloglovin.
Jag tycker det är så tråkigt när folk skriver "Självklart följer jag dig på bloglovin!" för att få den där extra rösten. Men när jag sedan går in och kollar så är det ingen av dem som i själva verket har lagt till mig. Detta är så trist, att folk försöker fuska sig till en vinst. Ni behöver inte ljuga, jag har koll. Och jag kanske inte går in på er blogg och klagar på det ordagrant, men er röst plockas bort från tävlingen över huvudtaget. Tävlingar ska gå till på ett ärligt sätt. Ingen fuskare är värd att vinna!




Jan Svanlund är död!



Jag pratade med mamma för en stund sedan och det var av henna jag fick höra det. Jan Svanlund är död. Detta är verkligen otroligt otroligt sorgligt! Både för familj och anhöriga då det självklart är en tragedi då någon anhörig dör men det är även en stor sorg och förlust för ridsporten.

Jan har jobbat för SVT Sport sedan 1966 så vi är nog alla inom ridsporten uppväxta med honom. För mig är det en självklarhet att han ska finnas där i tvrutan under varje hopptävling och kommentera ekipagen och han ska alltid finnas och visa oss tittare bakom kuliserna under Globen International Horseshow.

Jan kunde verkligen sin sak inom hästsporten och det gör så mycket mer när man tittar på världskuphoppningen på tv och Jan berättar, förklarar och verkligen kan alla superhästarnas speciella egenheter, talanger och svårigheter. Han hade lärt känna dem och det tar lång tid att göra. Vem ska nu kunna ersätta denna talang och kunskap, jag har verkligen svårt att föreställa mig någon. Jan skulle varit med och kommenterat världscupfinalen nu på söndag men dog idag efter en kort tids sjukdom.

Det kommer verkligen vara en stor saknad i tvrutan :(





Vårens första cykeltur & H&M på posten

Nu är cykeln framplockad för våren och första turen är avklarad! :)
Det blev en kvällstur runt kl 19:00 till Ica för soja och godis bl.a. Det är ju trots allt fredag :) (även om jag har tisdag i huvudet). Och även en sväng förbi OKQ8 för att hämta upp min beställning från H&M som kommit :D En väldigt vårig kompott om jag får analysera min beställning själv :P



Produktbeskrivning för bilden:

Vit top av kort modell - 79,90:-
Flätat skärp - brunt och svart - 49,50:-
Påslakan - 99:-
Sminkväska - 29,50:-
Sporttop - 149:- (kan verkligen rekomendera!)


För mer sånt här vardagsprat och mindre häst kika in på min andra blogg:
http://emblems.blogg.se





Hästar har tvångstankar

" Man kan inte lita på hästar, de är så nervösa, de flesta skulle egentligen läggas in. En av dem stannar varje gång han kommer till en vattenpöl, och då måste man göra en volt för att få förbi den, det kallar ja tvångstankar."

- Ur boken De galnas hus

Haha jag fick det skickat av en kompis, jag tyckte det lät så kul bara x)





Stivali è finito!

Kängan är klar! :) (rubriken är på italiano!)
Skissen är storlek A3, tecknad med kolpennor och det är min egna sko jag har tecknat av.
För mer vardagsprat, kika in på min mer allmänna, vardagliga och hästfria blogg :P HÄR!













Solig långtur i dalaskogarna

ÅÅÅH UNDERBART VÄDER!!! :D  Skolen skiner och värmer i ansiket, vindstilla, dropp från träden och glada kvittrande fåglar. Våren är på gång! :D

Lördag som det så fint är idag och helt underbart väder dagen till ära så fick idag vårjackan äntligen se dagens ljus igen. Så galet skönt att slippa vinterjacka och täckbyxor så fort man ska ut och rida. Softshelljackan åkte istället på och det blev en långtur i de djupa dalaskogarna.
Cantjano var på jättebra humör och jag vet inte om han också påverats av solens strålar för han var ovanligt mjuk och fin att rida. Lätt och följsam i handen och med ett riktigt tramp under sig i galoppen. Jättehärligt! :D

Hoppas vi får en lika underbar och fin ridtur imorgon med. Kanske bli samma sväng då med om inte ännu längre :D














Städningens dagar

HEJ VAD HÄR STÄDAS!!
Det måste vara det härliga vårvädret som fått städhumöret i mig att börja blomma.

Torsdag: Damsög och städare rummet, väldigt noga också!
Öppnade ett doftljus från Yankee Candle så hela rummet doftar Clean Cotton! <3

Fredag: Två fulla maskiner tvätt och upphängning i torkrummet.

Lördag: Fönstret på vid gavel, nybäddat i sängen, tvättat idag igen, sorterat och inhängt i garderoben och rummet doftar fortfarande himmelskt! Och allt detta innan klockan ens blivit 11:00 :)

Förutom allt detta städande så har jag även varit ute och ridit idag. Otroligt härligt och soligt väder så jag tog en långtur ut i de djupa dalaskogarna. Idag fick även vårjackan åka på. Himla skönt att slippa vinterjackan och täckbyxorna när man rider. Våren är på gång! :D





Fredagsmys och skissa känga

Ordet fredag klingar härligt nu! Jag säger det igen, freeedag... :)
Även idag har varit en väldigt fin dag. Har tvättat lite tvätt, eller snarare två fulla maskiner.
Note to self: Börja tvätta oftare så det inte blir så mycket och förbaskat jobbigt varje gång.


Gick in till Noret (centrum) tillsammans med Sofie. Köpte en dagcreme från Apoliva på Apoteket, plockade ihop lite saker på Lundells bokhandel där jag som sagt fick 250:- på. Läs här. Och så blev det en sväng på ica för att handla lite middag och gott till fredagkvällen. Bl.a fläskfilé, potatiskrocketer och beasås till middag och sedan en liten påse godis. Hittade nämligen roliga nya godisar som hette som Pommes frittes, så då blev jag ju tvungen att testa :P

Inte att förglömma så har jag ju varit i skolan som vanligt, men inget direkt jobbigt, knappt nån uppgift. Jag var den enda som inte hade något att göra, eller okej Anna också. Så då fick vi som utmaning av Kajsa vår lärare att teckna av vår egen sko. Så jag har minnsan skissat känga idag. Har kommit liiite mer än halvvägs så den färdiga teckning dyker upp efter helgen. Stay tuned! ;)


Bilderna på teckningen är fotade med mobilen. Bildens vinkel gör att skons framre del ser väääldigt stor ut. Tecknat med kolpennor. Slutresultatet kommer upp efter helgen!







Och lite gotta såklart på enf redag! De roliga pommes frittes-godisarna :P


För mer vardagligt prat och utan hästar kika gärna in på http://emblems.blogg.se då och då :)
Imorron ska jag rida Cantjano så då kommer ett gäng fina bilder får vi hoppas :)





Banne mig en bra dag!

Idag har banne mig varit en bra dag! Slog förvisso lilltån som fan precis när jag klev upp och fick sedan stressfixa mig då jag försovit mig lite. Kom till skolan i hast och fick då veta att vi hade sovmorgon till 12:30. Men det var lite skitsamma eftersom resten av dagen var helt awsome!

Ett otroligt snyggt halsband med massor av detaljer och en fungerande klocka på (värde 199:-) som jag vunnit gratis i en bloggtävling kom till mig på posten idag. Jätte jätte fint och jag blev så glad!

Sedan en sak som gjorde mig ännu ännu gladare. Jag fick i tisdags en förfrågan om jag kunde göra en affisch till en dansföreställning här i Leksand. Så jag tog mig att uppgiften och gjorde en affisch åt dem. Jag fick otroligt mycket beröm av dem och som tack, vilket jag abolut inte väntat mig, skulle hon ordna så att jag imorron ska få gå till Lundells (bokhandel här i Leksand) och plocka på mig vad jag vill för 250:-!!!! :D Skissblock, pennor, lim och allt du kan tänka dig, here i come!!


Det jättesnygga halsbanet jag vann från Calli.se




Affischen som jag gjorde till dansföreställningen Dansfärjan







Human Metamorphosis

Jag hittade nyss en fotosida med rätt konstiga eller..läskiga bilder, men coolt ändå :P
Det finns fler bilder att se HÄR.














Lämnat hemmet för fjärde gången

Usch så det svider att vara tillbaka i Leksand igen. Eller det är väl inte direkt Leksand som svider utan snarare att åka ifrån allt hemma och lämnat det bakom sig igen. Detta var fjärde gången jag var hemma sedan augusti, och det blir bara svårare och svårare att åka tillbaka igen. Nu är det som tur var bara påsklovet kvar innan utbildningen är slut, så jag behöver bara genomgå det här svåra att lämna allt och kliva på tåget en gång till, och en gång till borde jag väl klara..eller?

Lovet har som vanligt varit underbart. Umgåts med familjen, ridit och tränat min älskade Shakiro och spenderat varje natt tillsammans med min lilla katt Spookie. Helt underbart!
Jag och Shakiro har både ridit ut i världens underbaraste väder, hopptränat och även varit med på en Clear Round hoppning på Färsta. Bilder och ev film kanske dyker upp, vem vet ;)

En medryttare till Shakiro är nu funnen. Hon heter Malin och det verkar hittills fungera riktigt bra mellan dem. Jag hade rätt höga krav då jag letade efter en medryttare åt honom. Han betyder ju så mycket för mig (rättelse, han betyder allt för mig). Jag har ridit in och utbildat honom själv, så jag vill då kunna känna mig trygg i att hans utbildning fortsätter att utvecklas, att han inte snarare går i back. Extra viktigt att jag kan känna mig trygg med medryttaren eftersom jag inte ens finns hemma och kan se hur det går. Men det verkar som sagt väldigt bra och jag är otroligt lättad. Att jag nu kan slutföra min utbildning utan att jag känner att jag övergivit Shakiro och att han står och förtvinar både i kropp och i utbildning. Malin är noggrann, ambitiös och ansvarsfull. Det här känns toppen! :)


Shakiro och hans mamma Shafai en solig dag på lovet:










Spotify Premium gratis!




Jag måste bara få dela med mig av ett kanontips som jag har hittat!
Vill du få Spotify Premium helt gratis, utan fuffens, nedladdningar eller andra olagliga koder,
då har jag den perfekta sidan för dig! Sidan heter GratisPremium och fungerar på det enkla sättet att du bli medlem gratis, svarar på lite frågor, bjuder in några vänner med ett snabbt klick via facebook och vips så är Spotiy Premium ditt!

Verkligen askalas! Så klicka HÄR och hämta ditt gratis premium!






Nyskodd och travhäst?

What a lovely day! :)
Solen skiner och himelen är härligt blå. Dock lite väl friska vindar stundvis men härligt ändå som sagt. Idag har hovslagaren varit här på morgonkvisten. Skoningen gick fint och alla skötte sig som vanligt bra.  Hovslagaren hade idag med sig en praktikant/lärning, en kille i runt 35 års åldern.

Mitt under Shakiros skoning frågade han: "Den här är en gammal travare va?"
Jag:
Eeh ne..
Han: Är han inte?
Jag: Ne han är angloarab
Han: Ahaa
Jag: Och 100% fullblod, så nope helt tvärt om
Han: Jahaa... (sen blev det tyst)

Jag kan hålla med om att Shakiro har en ganska rak överlinje och har inte de runda arabkurvorna som hans mamma har, men en uttjänt travhäst, min åttaåriga hopphäst påväg uppåt? Nej du :P







Vinnaren av Månadens ekipage Mars!



Återigen ett stort grattis till Felicia & Samurai Surprice som alltså blev månades ekipage för mars!

Här följer nu deras pris, intervjun. Ta er tid att läsa den och klicka även in på länken hon fått här i menyraden till höger och skriv en liten hälsning :) Och glöm nu inte att du kan vara med och kamma hem titeln för april. Jag säljer till framåt mitten av mars då det är dags att nominera sig :)


Felicia & Samurai Surprice




Ryttaren:
Namn: Felicia Israelsson
Ålder: fyller 15 den 12 september
Hur länge har du bloggat?
Hmm.. 2-3 år tror jag.
Varför började du blogga?
Jag ville ha någonstans att skriva av mig, och jag orkade inte skriva dagbok varje kväll så jag startade en blogg som har växt mer och mer under tiden.
Vad bloggar du om?
Min vardag, Sammi, pojkvännen, foton och jag kör motocross också så en hel del om de.
Vad är dina intressen förutom hästar?
Motocross
Dina drömmar inom hästvärlden?
Min dröm är att få vara tillsammans med Sammi resten av hans liv. Så länge jag får vara med honom är jag glad, sen får vi se vad som händer.
 
 
Hästen:
Namn: Samurai Suprise "Sammi"
Ålder: fyller 21 den 4 juni
Ras: arab och russ
Bästa och sämsta egenskapen?
Bästa egenskapen med Sammi är att han alltid är pigg och framåt, för att vara snart 21 år. Han har förändrats nåt så otroligt sen han stod på ridskolan. Ingen tyckte om honom, och alla var rädda för honom. Sammi var den där ponnyn som bara bet i spiltan, men nu är han en helt annan häst och han älskar att hoppa.
Sämsta egenskapen med honom är att han brukar vara svårfångad i hagen och tycker inte om att vara själv, eftersom han alltid haft 20 andra kompisar runt sig dygnet runt i flera år. Men jag älskar honom ändå såklart!
Vad tycker h*n om? (tex bli kliad på halsen, äta morötter mm)
Vi har precis flyttat till ett helt ny renoverat stall där det finns ett "solarium" för hästarna, där älskar han att stå och värma sig under lamporna. Han tycker också om att reta Lukas i hagen, för Sammi tror att tjejerna är hans..
Vad tycker h*n absolut inte om?
Som jag sa, han tycker inte om att vara utan sina kompisar.

Ni:
Hur länge har du haft hästen?
Han stod på ridskolan när jag stod där, och jag har varit i hans närhet sedan den 12 september 2004 (dagen få jag fyllde 8år). Hade honom på ett ridläger sommaren 2009 och det var då vi kom varandra nära och då insåg jag att han var den bästa ponnyn i hela världen. Han flyttade dock från ridskolan hösten/våren därpå och då träffade jag inte honom förän den 6 januari 2011 igen, då jag blev medryttare på honom igen. Nu är jag halvfodervärd på honom också!
Hur tränar ni?
I början av året så var det bara ridturer i skogen, och 1 pass på banan har det blivit. Men han fick kolik och har varit känslig under magen länge så har inte ridit honom på 5 veckor, men han har följt med mig ut i skogen på promenader och jag har longerat honom lite.
Brukar ni tävla eller är det något annat som intresserar er?
Det var meningen att vi skulle tävla pay'n jump den 5 februari i år, men några dagar innan blev han sjuk.. Men vi ska börja tävla på skoj nu framöver.
Vad har ni för mål tillsammans i år? 
Han är lite rund om magen nu, så först och främst ska vi försöka komma i form båda två och sen får vi se vad som händer. Jag har inge bråttom alls, bara jag får vara med honom.
 
Övrigt:
Hoppning eller dressyr?
Både jag och Sammi älskar att hoppa, så hoppning. Men dressyr funkar det också.
Sandbana eller gräsbana?
Sandbana.
Dressyr eller rida i skogen?
Både och.
Ridstövlar eller chaps?
Chaps
Halm eller spån?
Spån
Rida i regn eller solsken?
Solsken
Benskydd eller lindor?
Benskydd
Sadel eller utan?
Både och
Väst eller utan?
Beror på



Stort tack till er alla som nominerade sig och ville vara med till mars utlottning. Det är otroligt kul och det värmer verkligen att så många ville delta. Nu håller vi siktet högt mot nästa månads ekipagetävling! :D





Lottning av Månadens ekipage Mars




Nu har kalendern äntligen hoppat över till den 1 mars och det är dags att kora månadens ekipage för Mars! :) Spännande? Jag håller tummarna för alla!

De pris som ni alla har tävlat om är inte bara titeln Månadens ekipage utan vinsten gäller även en exklusiv intervju om dig och din häst. Denna intervju samt tillhörande bild på dig och din älskling kommer att publiceras här på bloggen och ligga länkat i sidomenyn under hela februari. Hur bra låter inte det? :) Jag kommer att meddela mot månadens slut när det är dags att nominera sig igen till lottningen i april.

MEN nu ska jag inte hålla på det längre, det är dags att lotta fram och kora månadens vinnare.


MÅNADENS EKIPAGE ÄÄÄRR...... FELICIA & SAMURAJ'S SURPRICE!!


Jag kommer att kontakta dig via din blogg eller email där du får svara på intervjun och även välja ut den bild du vill representera dig och din sötnos med.


Till er som inte vann denna gång:
Jag är otroligt tacksam och rörd över alla som ställde upp och ville vara med i min tävling!
Misströsta inte för denna gång, chansen finns att du kammar hem nästa månads tävling! :D

Stort stort grattis!!







RSS 2.0


bloglovin





Placeringar 2012

27 maj 2012 120 cm - 7:a (länk)
6 maj 2012 110 cm - 2:a (länk)
15 april 2012 110 cm - 1:a (länk)
15 april 2012 100 cm - 1:a (länk)
16 mars 2012 100 cm - 1:a
11 mars 2012 110 cm - 3:a
11 mars 2012 100 cm - 1:a
19 februari 2012 100 cm - 4:a


Placeringar 2011

Segrare av SAAF's tävlingschampionat 2011 (länk)
Segrare av Färstachampionatet 2011 (länk)
27 nov 2011 KM förklass 100 cm - 1:a
27 nov 2011 KM 110 cm - 1:a Klubbmästare
9 oktober 2011 100 cm - 2:a
8 oktober 2011 100 cm - 2:a
25 september 2011 100 cm - 4:a
21 augusti 2011 110 cm - 2:a (länk)
13 augusti 2011 100 cm Stilhoppning - 1:a
15 juli 2011 110 cm - 13:e
22 juni 2011 100 cm - 2:a
4 juni 2011 100 cm - 2:a
4 juni 2011 95 cm - 1:a
7 maj 2011 110 cm - 4:a
7 maj 2011 100 xm - 1:a


Placeringar 2010

Segrare av Färstachampionatet 2010 (länk)
3 oktober 2010 100 cm - 4:a (länk)
2 oktober 2010 100 cm - 5:a (länk)
23 juni 2010 100 cm - 1:a (länk)
6 juni 2010 100 cm - 6:a
2 maj 2010 100 cm - 3:a